lørdag 16. mars 2013

VG – avisa for deg som ikke har noe annet å bestille

En side såkalte nyheter – en side eller to ved siden av hverandre med reklame. En side med såkalte nyheter – en side med reklame. Er avisa på seksti sider kan du først trekke fra tredve. Deretter tar du sportsdelen på seksten sider. Trekker du fra reise-delen på fire sider og helse-delen på fire sider hvor mange sider med «såkalte nyheter har du da igjen?

Forsiden av VG ser ut som forsiden på Se&Hør. Reise-delen burde forbeholdes de magasinene som har spesialisert seg på denslags. Det samme med helse-delen. Hva gjelder reklamen er dette en inntektskilde, til besvær for leseren. Det samme med sports-delen. Disse emnene er nødvendige for VG fordi salgsopplaget går nedover og nedover for hver dag.

Kan du forstå hvorfor?

Nyheter og et innblikk i det som skjer i verden idag kan gjerne sammenlignes med det som skjedde før den 2 verdenskrig og etter den første. Det er skrevet haugevis med litteratur; biografier og romaner om denne tiden. Det som går igjen er at NORGE IKKE VAR FORBEREDT verken militært eller på annen måte når tyskerne seilte inn Drøbaksundet. Hva var så grunnen til det? Hadde vi ikke aviser eller radio på den tiden? Som kunne rapportere om opprustning i Tyskland uten like? Nei, avisene brukte energien på helt andre «nyheter», dengang som idag.

Vi ble tatt på senga den 22.juli 2011. Mange kunne forestille seg at det ville skje. Avisene forteller oss ingenting. Bloggene forteller oss alt uten omsvøp. Tror du at det som skjedde den 9. april 1940 vil skje igjen? Eller tror du at det som skjedde 22.juli 2011 vil skje igjen?

I Bibelen står mye som er omtalt om det som gjentar seg og har gjentatt seg helt siden tidenes morgen - «intet nytt under solen». Det kan se ut som om vår skjebne er blitt at det alltid skal være stridigheter mellom mennesker. Er det ikke jødene som er problemet, så er det muslimene.

Det hevdes at Tyskland hadde store problemer med jødene. De mente det var på høy tid å gjøre en slutt på dem. Dette jødeproblemet var altså lokalt? I dag er det muslimene som er problemet. Ikke bare i Tyskland men i hele den siviliserte verden. Det som har slått meg er at de aller fleste jøder ble værende i Tyskland tiltross for signaler om at «saker og ting var i gjære». Dette forundrer meg. Det som forundrer meg idag er at muslimene som om mulig er enda frekkere» enn jødene, om man kan si at jødene var frekke, (dette mente jo tyskerne selv) de blir også; værende. De rikker seg ikke av flekken. Om mulig så bruker de enhver anledning til å markere at de er det nye herre-folket endog.

Om jeg kan spå og det er vel ikke tatt helt ut av luften; høyre-orienterte partier samler seg i hele den siviliserte delen av vesten i disse dager. Hadde de kun samlet seg i Tyskland der nazistene igjen samles, så hadde problemet med muslimene ikke kunne løses som de løste jøde-problemet sitt dengang. I Norge hadde vi også en lov som forbød jøder å etablere seg. Men det kan se ut som at vi ikke fant at de utgjorde noe problem. Verken dengang eller idag. Det er muslimene som nører opp under dette som nordmenn flest (desverre) ikke bruker mye energi på.

Muslimene derimot de blir stadig i flertall og leser man bøker, eks vis Hallgrim Bergs bøker så blir vi overbevist om at hvis ikke noe gjøres så ligger vi j.... dårlig an. Ikke bare i Norge. Ergo anses muslim-problemene ikke kun å gjelde ett land, men hele verden faktisk. USA også. At vi står foran en tredje verdenskrig? Problemet er størst nede i midt-østen; der Israel er rustet til tennene. Startes en ild der nede vil den spre seg fort. Og intet land vil dvele med å kaste seg over muslimene. Ingen! Vi trenger ikke Hitlers propaganda. Muslimene sørger for dette selv. Hver bidige dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar