tirsdag 22. mai 2012

Hanne Herland; igjen!


Hva gjør man med narsissister som ikke vil samarbeide? Denne kvinnen er noe av det mest selvopptatte jeg kan tenke meg. Og hennes evner er omdiskutert. Det sørger hun selv for. Jeg blir simpelthen ikke klok på det mennesket. Om det skal spekuleres i en diagnose så tror jeg man kommer nærmest med schizofreni. Narsissisme er også en diagnose.....

Hun er vokst opp i Afrika i Kongo. Og for å være ærlig så er det vel de færreste av oss som imponeres av afrikansk kultur eller rettssystem. Den fremstår primitiv og stort mer er det vel ikke å si om den saken. Så når hun lander i Europa som norsk-afrikaner aner vi at hun har store problemer med å holde tunga rett i munnen. Her skal det skrives bøker og det med brask og bram. Hun bruker det offentlige rom så man kan bli både svett og lettere irritert over hennes manglende gangsyn. For hun går heller ikke av veien for å reklamere for bøkene; innen de faktisk ligger i salgs-hyllene – som «bestselger», bok-anmelder er hun selv, gad vite! Stort mer navleskuende går det vel neppe an å bli i et land der Janteloven er sterkere enn seksual-driften. Men det skal hun ha; hun får i allefall oppmerksomhet og om vi ikke har forstått betydningen av hva en narsissist er før; så må vi få det nå.

Hun snakker med store ord og ikke minst fakter. Med bred penn og brede blod-røde lepper er det så vi mister munn og mæle når dama stiller i debatt-programmer der hun overskygger både Jens og guttta-boys. Hun brer om seg med adjektiver av ymse slag og mener snart det ene og snart det andre. Nå mener hun veldig mye om en annen narsissist som kjemper sin livs kamp for å bli tatt på alvor som tilregnelig. En mann fra Oslo vest; en selvutnevnt martyr. En mann av samme egosentriske kaliber som fr Herland; fornavn Hanne.

Som om ikke hennes tilstedeværelse i Tingretten i disses dager skulle være noe av det mest naturlige i verden; der narsissister møtes, har hun nå lagt ned veto mot å gjøre sin lov-gyldige plikt. Om hun så skal gå i fengsel så gjør hun heller det; for å slippe å møte seg selv i vann-speilet. For kunne det kanskje gå med Hanne som med Narsissus? Eller som med trollet som kom frem i solen? For vi vet at de begge sprakk; bokstavelig og i overført betydning.

«Media-appell»; hun? Jeg orker i alle fall ikke mer av den dama!