onsdag 26. desember 2012

EU - det mangehodede trollet

Og hvorfor har det ikke vært krig siden sist?

At EU blir tildelt en Nobel-fredspris er i beste fall naivt. I verste fall manipulerende. Når vi vet hvem som står bak denne tildelingen, mannen fra nord og statsministeren som var villig til å gå av av seg selv så og si, så forundrer det ikke meg. Kan du tenke deg to så naive personer? Han med den blødende dialekten nord-fra? Eller mannen fra Drammen; i hvis by man mener det er bedre å ta en dram enn noe annet.

Nei, det er ikke til å undre seg over at det ikke kriges. Men hvis det er som man sier at man ikke skiter i eget reir; så kan det enkelt forklares med det faktum at da EU ble tredd ned over hodene på folkene, så de ble de fristet av den kommunistiske tanken om at staten skal sørge for dem. Marx gikk aldri av med døden. Hvis dere holder fred og ikke tar igjen for all den elendighet vi førte over dere skal vi sørge for dere resten av livet. Liksom! Vi skal samle inn penger fra våre nabo-land og gradvis trenger ingen sørge for seg og sitt. Vi skal kapre dere ad diplomatisk vei, skal Hitler ha uttrykt innen han ga opp i 1945.

Prosjektet som skulle få Tyskland på beina igjen etter den første av de to krigene som ødela så mye og tok livet av så mange. At mannen var hevnlysten og frustrert over sitt eget mislykkede liv gjorde ham til en tyrann. Men han var hellig overbevist om at Tyskland trengte sine naboland for å få det på fote igjen. Polen var utsatt og det var selvsagt de andre landene rundt om. Ikke minst landene med kyststripe. Norge var vel kanskje det mest attraktive landet for Hitler. Ikke minst pga vår «ariske» tilhørighet. Tyskerne elsket oss. De elsker oss fremdeles. Og det er ikke uten grunn at vi kunne ta rotta på dem under okkupasjonen. De trodde i sin naivitet at vi var glad i dem også. De mange historiene fra motstandsbevegelsene vitner om dette. De var under oppholdet godtroende til det meste innen de fikk opp øynene. Tyskland måtte kapre seg land. Men motstanden ble større enn en narsissist har evner til å fatte.

Og det gikk da den veien som det alltid går når noen har frekkhetens nådegave, folket satte seg på bakbeina og tok igjen. Med styrke. Den samme styrken vi igjen ser bygger seg opp i de samme EU-landene idag, som forøvrig aldri trengte den beskyttelsen eller det økonomiske bidraget som EU kunne love dem. At Frankrike gikk med i denne unionen kan tilskrives deres egen ubestridelige tro på seg selv. Det er et gjennomført arrogant folk. Det vet vi som har kommet dem på innsiden. Frankrike trenger ikke Tyskland. De har sogar en egen kyststripe. Tyskland derimot trenger Frankrike. Og alle andre land som ikke ligger fastklemt innenfor grenser i alle retninger, som Tyskland gjør. Det gir dem en følelse av konstant klaustrofobi.

EU er drevet av den sosialistiske tanken. Som vi nå ser smuldrer opp og skaper frustrasjon. For dette er ikke sånn folket vil ha det. De ønsker ikke å bli fortalt hvordan de skal te seg i alle henseende. Det er jo heller ikke sånn vi ble skapt. Med en egen fri vilje. Med en mulighet til være sin egen lykke smed. Og når fattige land langt i øst også innlemmes i denne patetiske unionen og attpåtil ikke er i stand til å leve opp til forventninger om å bidra på like fot, så er det åpenbart at folk blir forbannet.

At Norge som ikke er medlem, et land som har satt seg på bakbeina to ganger ennå ikke offisielt er medlem betyr som vi nå ser ingenting. Sannheten blir fortalt om du bare lytter, men ikke av mediene som vi burde stole på. Vi er nå europeere enten vi vil eller ei. Rundt 500 lover og regler bare venter på å bli innlemmet i Norsk Lov. Forfattet av EU. Selv Norge som aldri sa ja, er overkjørt av denne galskapen og det verste – ingen er blitt spurt eller informert om hva som gradvis skjer. Når våre straffelover til alt overmål blir overkjørt av lover som tilhører EU, da er vi fortapt.

At EU blir tildelt fredsprisen – av Norge på toppen av det hele er en stor skam. Snakk om frekkhet! Og festen på det ærverdige Grand Hotel, den ble betalt av oss skattebetalere! Mens gutta-boys, med Jagland i spissen satt og gned seg i de klamme hendene sine. Regner med at Gro ble eskortert inn bakveien. At hun ikke sto og vinket på balkongen til Grand var nok lurt.

EU er et mangehodet troll og det er fristende å gå til Johannes Åpenbaring der hoder er et gjennomgående tema; og beskrives på ymse vis for å beskrive endetiden. Spania og Hellas er gode eksempler på folk som ønsker styre seg selv. Der alle er seg selv nærmest. Et folk som er fornøyd med lite bare de har sol og varme. Der alle kan dyrke sin egen åkerlapp med utmerket resultat pga klimaet, og selge det på torget det som blir til overs. Tak over hodet og mat i magen er alt det et menneske trenger når alt kommer til alt.

I Hellas som nå er ute og kjører var ingen i et umiddelbart behov for å bli venner med tyskerne. Langt der i fra. Og hva ser vi nå? De er blitt så avhengig av Tyskland at selv om de maktet å sette seg til motverge dengang, har de ikke mye å skilte med nå. De står i gjeld til dette mangehodete monstret med fru Merkel i spissen, akkurat som Spania. Etter å ha feriert i begge landene og bevitnet den holdningen de har til å bidra til fellesskapet er det ikke til og undres over at landene nå henger i en tynn tråd. Pengene de måtte ha spart opp har de i madrassen.

Den siste uken har jeg handlet i Spania; og som vanlig får vi sjelden kvittering. Ikke engang om vi ber om den. «Factura, por favor»! Den ansatte, unge jenta med høye kinnbein var kanskje ikke spansk? Jeg spurte med et plutselig innfall om en «factura». Hun lo og sa: «denne kassa har ikke produsert kvitteringer på aldri så lenge; vi venter på en som skal fikse det, men du vet vi er i Spania nå; he he». Hos den lokale blomsterhandleren nede i samme gate, som drives av to unge franske homser, produseres det heller ikke kvitteringer.

På midten av 70-tallet da jeg var ansatt som reiseleder for Tjæreborg-presten var dette et tema som italienske politikere oppfattet som et problem. Pengene i felleskassa var ikke til å skryte av, nei. Vi som reiste i Italia ble oppfordret til alltid å be om kvittering når vi var ute og spiste på de mange restaurantene. Det var ikke populært for å si det sånn; så vi sluttet med det.

Det samme på de greske øyene. Kassaapparatet står konstant åpent. Sluttsummen slås aldri inn. Sånn har det vært i mange ti-år. Om ikke alltid. Ikke til å undres over at det blir fristende for folk med denne oppfatningen av fellesskapet å holde inntekten tilbake. Det eneste de ønsker er å ha noe å rutte med etter en dag på torvet. Etter å ha mettet familiens mange munner for dagen. Uten at staten kommer luskende.

I Norge blir det krevet av oss at vi skal betale skatt på allerede skattlagte eiendeler. Ta eks vis «eiendom». Og i Norge har vi et rettsvesen som følger etter oss som skygger fra helvete. I sydlige land derimot har de ikke sans for sånne barnsligheter. Derfor ble det også fristende å søke om medlemskap i den unionen som drives av manipulerende, maktsyke omvandrende tiggere av noen politikere. Hvordan tror du Tyskland er blitt så mektig? Dette grådige folket som aldri får nok. De trenger i alle fall ikke krige mer. Det er bare et spørsmål om tid innen de eier alle de greske øyene. Og der nede har de i alle fall kyststriper.