tirsdag 20. november 2012

Arbeiderpartiet: Hvem bør straffedømmes?

Det har på mange måter vært underholdende å lytte til den ene autoriteten etter den andre; sitte å svare ja på spørsmål som bekrefter det vi vet og har visst hele tiden og lenge før 22/7-2011; det faktum at alle deler av samfunnet ikke har fått de bevilgninger som trengs til å holde hjulene i gang. På veiene våre er det vel nettopp disse som bokstavelig snart faller av på enkelte krøtterstiene landet rundt.

At ordensmakten - og det gjelder ikke kun politiet som skal opprettholde ro og orden, men også dem som kanskje kunne ha oppdaget denne mannen som satte landet på hodet den sommer-ettermiddagen; PST ikke fikk bevilget penger som kunne ha reddet 77 liv den dagen, er det nå ikke lenger tvil om for oss som har fulgt «høringen» på Stortinget.

V har hørt dem si; om enn noen pakket inn i bomull at det stemmer; massakren på Utøya kunne vært unngått. Ingelin Killengreen gikk tilslutt av i protest. Og som et resultat av at hun ikke ble lyttet til; satt politiet i bilene sine med en «gul» lapp på dashbordet der de hadde noen opplysninger, men opplysninger de ikke kunne formidle annet enn gjennom kona eller ungene; fordi det ikke er nødvendig samband i bilene; som forøvrig er blitt som antikvariske å regne; for lenge siden.

Dette er årsaken til at Breivik kunne ta seg ut av Oslo og kjøre strake veien opp til Utøya uten å bli stoppet. Ja, om han hadde tatt turen ut av landet ved Svinesund ville han visst heller ikke ha blitt oppdaget, men det er en annen historie men vel så interessant; hvis det hadde stått rømnings-klare muslimer bak udåden – noe politiet jo også trodde de var sammen med resten av befolkningen. Men altså.

Killengreen, hadde nok baller, hun hadde jo visstnok en lederstil der ingen turde sette foten ned, men de var ikke store nok. Hun maste om penger og ble behandlet nedlatende. Som kvinner ofte blir også i ledende stillinger. Vi vet at hun i denne tiden fikk diagnosen kreft og vi vet at mannen hennes døde. Hun var vel derfor ett lett offer og easy match for Jens og Knut sånn sett. Vi skal ikke glemme det!

Sjefen hennes Knut Storberget fant rett etter 22/7 plutselig ut at unger og kone hadde gått for lut og kaldt vann den siste tiden - og valgte å trekke seg. FEIGHET.

Det er to personer det er svært nærliggende å straffe etter Riksrettloven og det er 1) Jens Stoltenberg, 2) Knut Storberget. Hadde jeg tilhørt gruppen pårørende i denne saken hadde jeg samlet meg om dette faktum og sørget for at dette skjer fortere enn svint.

Men for all del, ser ikke bort fra at mange fremdeles vil sørge for at ungene deres forblir medlem av Arbeiderpartiet også etter dette. For Utøya kommer til å bli flott den når Petter Stordalen får bygget den opp igjen, med både det ene og det andre av fasiliteter. Det kommer til å bli finere enn noen marxist hadde kunnet drømme om i sine villeste fantasier.

Ja, det er tragisk at en mann fra Frogner måtte til for å få satt kriseledelse på dagsorden; som ex politimester Gjengedal sa i høringen. Det er uhørt vil jeg selv mene og hvis ikke folket får opp øynene og handler ut fra egne forutsetninger; etter at de enkelte rapportene ligger på bordet for alle til å lese. Eller etter denne utspørringen avv de ansvarlige, som vel forøvrig ingen andre får anledning til å reflektere over enn oss som som har hatt tid til å følge med. For det står ille til i dette landet. Debattene i etterkant av dagens høringer har ikke akkurat vært oppsiktsvekkende.

Dagsnytt18 har vært mer opptatt av palestinerne på Gazastripen - som også denne gangen startet krigen med Israel, enn å bruke den timen de har til rådighet ved å bruke troverdige kilder til å fortelle alle de andre som ikke har kunnet følge høringene – sannheten.

Og via sendinger fra Litteraturhuset hver torsdag kveld er det ikke mye vettugt å hente. En tynnere suppe enn den som serveres fra Nrk skal man lete lenge etter. Men for all del denne kanalen er jo drevet av Arbeiderpartiet og ikke uten grunn av mange kalles Ark. Det er jo snart valg og AP er på krigsstien før du vet ordet av det. Vi vil komme til å lese om galluper som viser at Høyre og Frp er på nedadgående velgermessig i tiden som kommer. Og ikke vil jeg bli overrasket om de røde får ytterligere en periode på tinget. Mye kan ordnes ved å tilbakeholde fakta fra folket. Og mye kan gjøres med penger. Se bare på hvordan man skaffer seg døgn-velgere i SV!

Men man kan aldri vite. På biblioteket der jeg ofte sitter sitter også krigsgenerasjonen; og med sine høreapparater hviskes det ikke i krokene. Og meningene derfra er mange og sterke.

Den ansvarlige bør straffes! Hjemmel finnes i lov om Riksrett

Det blir noe så surrealistisk å se på trykk at Norge er verdens beste land å bo i!

Landet som fremdeles bruker fax når det skal kommuniseres i politi og ordensmakt – et antikvarisk hjelpemiddel på linje med telex - som jeg selv gjorde bruk av på 70-tallet. Et land som flyter av melk og honning; sies det. Et land som flyter av kriminelle elementer; er kanskje et bedre uttrykk for hvor surrealistisk dette inntrykket fremstår for oss nordmenn.

Et land med ansvarsløse døgenikter som har lært av sin øverste leder. Om ikke å vise seg som kompetente representanter - ved å gå av; sånn som Knut Storberget gjorde etter det fatale som skjedde i landet. En avgang som nok mest lukter av feighet enn noe annet. Men altså.

Et land som sender vårt fremtidige og nåværende arvesølv ut av landet; og investerer i andre land. Dysfunksjonelle land som ikke går på skinner av seg selv. Hvis land som selv mottar subsidier fra andre EU-land. Til en union Norge allerede har betalt og betaler gebyrer til, som er langt større pr capita; enn det EU-land selv betaler til unionen.

Et land der folk dør i helsekøer som blir stadig større; fordi denne gjerrige røde regjeringen ikke evner å forstå hvor ille stoda er. Et land der kommunene går med stort underskudd og må stramme inn livreima som berører både unge og eldre. Som i nabokommunen min ikke lenger har råd til å sende unger på leirskole. Som trekker tilbake tilskudd som berører våre fremtidige generasjoner.

Et land som gjerne bidrar til at islamittiske organisasjoner mottar subsidier istedet. I ymse forskjellige ideologiske retninger. Et land som styres av homser; stadig flere og flere. Et land som må skrive rapporter for å få sannheten på bordet om sikkerhet og tiltak; rettet mot sikkerhet - og det til en pris der pengene kunne ha vært brukt på noe fornuftig. Og det siden rapportene ikke bidrar til noe annet enn å tåkelegge problemene. Hvor ble det av Riksrett? De burde fengsles; det er min mening.

I et land der politidirektører blir ansatt fordi de tilhører en såkalt minoritet: kvinner og homser. Er det ikke koselig, dere! Alle skal med, vettu!

Som den avgåtte politidirektøren; Meland sa; (som psykiater eller representant for ordenmakten?): «Vi må ta lærdom av det som skjedde». Ja, men det koster å være etterpåklok. En massakre på 69 ungdommer eksempelvis. Eller et regjeringsbygg som gikk i lufta. Og hva dette koster i form av gjenoppbygging for oss skattebetalere.

Riksrett kan stilles individuelt og straff kan gis i form av bøter eller fengsel. Hva med å straffe lederen for denne tafatte røde regjeringen; med å stå skolerett med etterfølgende straff gitt etter hjemler som allerede er nedtegnet i loven? Det trenges ikke flere rapporter for å fullføre det kravet så vidt jeg kan se.

Grande: Snakk om å leve opp til navnet sitt'a!

Helt ærlig; har ikke en politiker/statsråd et ansvar for å fremstå så estetisk attraktiv som mulig?

Nå er jeg så lei av å beskue den feite kvinnen med punker-frisyre, som stadig fremstår på tv-skjermen min, at jeg mener det er på tide å ta dette opp som et problem. Hun ønsker dessuten å inngå i en alternativ regjering neste år; noe jeg finner upassende. Helt ærlig snakka; jeg blir uvel av feite mennesker. Da ser jeg straks for meg en person som ikke gidder å ta ansvar for livet sitt. En som skipper middagen og heller legger seg ned i sofaen med en pose potetgull og en flaske cola. Eller en som ikke bare bevilger seg ett stykke marsipankake til kaffen, men to. En som det ikke står respekt av. En som klandrer andre for sitt miserable liv. En med personlige problemer.

Erna Solberg er også blitt kritisert for sin omfangsrike kropp; og noen har på debattsider endog sagt at hun signaliserer manglende dømmekraft. Når det nå viser seg at det er muligheter for at denne røde regjeringen og dens tafatte medlemmer blir kastet neste år, burde også hun være gjenstand for et kritisk søkelys.

Regjeringen jobber aktivt for at folk skal holde seg i form. Det bygges golfbaner som gradvis vil ende med konkurs pga feil satsing. Golf er ikke en sport for alle. Det vil ta mange år innen folk flest anser dette for å være en hobby for alle og enhver. Det samme med tennis. Disse har alltid vært en rikmanns-sport og mange vil nok mene at den bør fortsette å være det. Det er mulig at man i Norge kan få fristet folk til å ta en tur på golfbanen; i utlandet kan jeg neppe tro at de samme vil få innpass. Det fordi det estetiske ikke er i boks. Man må visst gjerne «komme som man går og står». Les: i joggebukser, utvaskede jeans, møkkete joggesko og «sægga» benklær. Som en kuriositet fortalte Golfforbundets leder i sitt medlemsblad her forleden, om stort engasjement for å integrere innvandrere i denne sporten. Ved å trykke et bilde fra en golfklubb et sted i landet - av kvinner i burka og hijab! Ærre mulig!

Det satses på mange fronter for at helse-utgiftene skal ned. Avgifter på brus og annet som inneholder sukker skal opp opp opp. Folk må slutte å røyke. Vi bør spise mer økologisk mat. Etc etc alt i den samme ånd. Å få et friskere og sunnere folk.

Mens en stortingspolitiker, som stadig er fremme i mediene, nær sagt flyter over av fett; der sitter hun og stiller kritiske spørsmål om andres ansvar og forpliktelser. Snakk om å sitte i glasshus!

Vi er nødt til å sette foten ned. Våre politikere er nødt til å gå foran som gode eksempler. Det betyr for dem også, at de må sette grenser for sine egne utsvevende liv. Det er fristende å komme med karakteristikker av folk hvis dømmekraft er under pari. Vil man ete seg i hjel; eller nekter man å følge de anbefalinger de selv indirekte er ansvarlig for å dytte på sine undersåtter, så kan man ikke sitte i faglige råd og lignende og tro at man kan slippe unna med det.


Hender det at du får diare av maten kjøpt på ICA?

Etter som jeg selv alltid lager min mat fra scratch; blir jeg irritert over at kjøttvaredisken nå oversvømmes av tilberedt mat; så som tilsatt urter, andre kjøttvarer, smør, (en biff rundsurret med bacon) etc. For ikke å snakke om alle salatene. Hvorfor skal jeg kjøpe en grønn salat som er ferdig oppskåret? Skulle jeg ikke klare å skjære opp dette salathodet selv? Er dette vasket godt nok med tanke på at vi blir advart mot å spise grønn salat på restauranter i Spania? Stoler du blindt på at andre har omsorg for din helse?

For ikke å snakke om at alt dette som andre nå tilbereder for deg er tatt i av flere hender enn om kjøttstykket blir pakket hermetisk en gang for alle og ferdig med det. Nei, nå ser vi at salater som inneholder andre grønnsaker og kalles en «mixed salat» altså er tilberedt av folk; ja gudene vet hva slags hygiene de selv setter som standard. For ikke å snakke om alle utlendinger fra kulturer der det ikke er så nøye med hygienen nå settes til jobber som nordmenn, med et naturlig forhold til hygiene nå ikke lenger får - fordi «utlendinger» uten generell kompetanse på alle områder nå settes i arbeide for enhver pris; og nå overtar nordmenns jobber, som eksvis ICA tjener på å ha i sin stab.

For ICA som altså finnes i både Norge og Sverige; de går idag ut og tilbakekaller salater som er forgiftet av listeria-bakterier. Eks vis er to typer salater; en pasta-salat med kylling og en såkalt Cæsarsalat - merket for sikkerhets skyld: - «ICA to go» tilbakekalt; fordi den er livsfarlig å spise.

Kylling, som bør tilberedes på en måte som alle bør være kjent med pga salmonella bakterier, blir nå lagt i hendene på folk som skal mikse den med pasta; av alle ting. Eller hva med hermetiske tomater tilsatt oregano eller andre urter; for at du skal slippe å tenke på det!

Først av alt så vil vitaminer ødelegges av lys og luft straks du åpner den/skjærer i den, slik at den salaten du selv tilbereder hjemme på kjøkkenet gradvis vil miste det verdifulle innholdet om salaten f eks blir stående fremme på benken uten tildekning. Ergo skal du regne med at den salaten du tror er verdifull for deg kanskje overhode ikke er det; om den allerede ligger i disken inne i en plastpose «ready to eat». For ikke å snakke om at plastposen i seg selv utskiller skadelige stoffer. Men bortsett fra at dette er det noe du absolutt bør vite:

Så la meg fortelle deg noe du nok ikke tenker på, fordi det ikke er alment kjent. I muslimske land der mange av nye innvånere kommer fra, gir koranen anbefalinger om hvordan de skal forholde seg når de går på do. Der nede er ikke do-papir en standard vare. De bruker derfor hånden. Den venstre eller høyre (er litt usikker på hvilken). Alltid denne hånden for at den andre ikke skal spre bakterier da går jeg ut fra. Legg neste gang merke til at muslimen/araberen som sitter i kassa på ICA alltid vil gi igjen småpenger med den samme hånden. Alltid. Det fordi den andre, som han kanskje ikke akkurat har tørket seg i ræva med etter at han fikk råd til å bruke do-papir bruker, er blitt noe som er innarbeidet og vanlig hvis han er vokst opp med koranske lover. Og det er de, selv om de bor i Norge.

Like fristende å kjøpe ferdig- tilberedt mat? Bånn appetitt!