onsdag 29. august 2012

Jens Stoltenberg: Makan til manipulering!

Psykopater manipulerer, og jeg skal ikke uttale meg om Jens Stoltenberg. Men jeg har lang erfaring med psykopatene i mitt lange liv og burde kunne tillate meg det. Men jeg lar det ligge; fordi jeg kjenner ham ikke privat. Hans intellektuelle evner stiller jeg meg derimot skeptisk til.

Men psykolog Grethe Nordhelle har skrevet en tykk bok om manipulering, så hvorfor ikke spørre henne?

Det er tankevekkende at vi ikke har en opposisjon som er tøff nok til å stille mistillit når det er mer enn sannsynlig for at det er det de burde gjøre for å bli kvitt denne sosialistiske og multikultur-elskende regjeringen. Og ikke og forglemme: «opportunity knocks!» Det norske folk forlanger at noen tar ansvar. Og siden Jens S nekter å ta stilling til det, så blir det skremmende å tenke på at vi faktisk ikke har en opposisjon som er i stand til å ta over. Det er også tankevekkende at de to største partiene på borgerlig side har en kvinne som sin leder. Erna som er skarp i toppen men som gjerne går omveier for ikke å støte noen. Siv som gjerne støter noen men som er styrt av andre krefter i partiet, som ber henne om å dempe seg. Jeg tipper at Carl river seg i håret av denne skygge-boksingen. Grå hår har han allerede.

Jeg mistenker at en person som Jens S har forstått dette og hint; og at det er hans forhold til manipulering som driver ham. Hans stemme, hans rolige fremtoning; aldri opphisset og totalt uten følelser, men kalkulerende og frekk står han foran det norske folk og babler på autopilot som vanlig. I motsetning til Erna og Siv som bruker en retorikk som vi kan forholde oss til og forstå. Men rakryggede er de ikke. De snakker i gåter uten å kalle en spade for en spade.

Når de ikke gjør dette og stiller mistillit til Jens og hans regjering, så tyder det på at de har kalde føtter. Anne Grosvold var mye mer direkte i sin spørsmålstilling i kveld, men hun kommer ingen vei når både Siv og Erna går rundt den varme grøten. Men det mennesket jeg forventer mest av er Siv; og hun skuffer rett så ofte nå om dagen. Hun snakker om «glede over at Jens har beklaget». Man tar ikke den slags positive ord i sin munn hvis man er oppskaket. Og det kan vel synes som om hun ikke tør å ta den helt ut. Som Pia Kjærsgaard kalte henne ifjor, så eier hun ikke rygg-rad. Da heller Erna som for en gang skyld virket langt mer tydelig i sin retorikk idag. Hareide orker jeg ikke lytte til; og det partiet må aldri komme i regjering!

Kyrre Nakkim sier det samme; og Elisabeth Skarsbø mener at opposisjonen er på vei. Men det gjenstår å se hvor tøffe de vil være i ordbruken fremover. Hvis opposisjonen greier å holde denne saken som er relatert til 22/7- varm i året som kommer; så trenger de bare heve sverdet klar til hugg når mediene igjen fokuserer på valget i 2013.

Så Siv og Erna de får vel bare ta den tiden de trenger enda en stund, da; all den tid de mangler den ryggraden som skal til for å felle den sittende regjering; og i mellomtiden forberede folket på å få kastet denne lurve-gjengen som sitter i regjeringskontorene i dag. Så får det ta den tiden det tar.

Når det gjelder Jens sin manipulerende retorikk så anbefaler jeg Siv og Erna å lære seg kunsten å bable som Jens: på autopilot. Med andre ord: trykk på repeat-knappen!

Stoler du på fastlegen din?

Flott; for det gjorde jeg også til 100% etter å ha hatt en lege i 30 år; inntil hun begynte å skrive bøker. Fastlegesystemet tok over og jeg havnet i «klørne» på leger jeg godt kunne vært for uten. Jeg har skiftet leger flere ganger enn hva som er naturlig. Men sammenlignet med denne legen jeg forholdt meg til i 30 år, så duger disse ikke.

Jeg har klaget på en lege; som av tilsynsnemnda for leger gikk fri. Jeg hadde heller ikke regnet med noe annet, så denslags klager er bortkastet tid. Her er et par historier.

For 18 år siden havnet jeg hos en fastlege som forøvrig fremdeles praktiserer; på et gamlehjem men også for ordinære pasienter; som almen-lege. Da jeg havnet i klørne på denne legen var jeg plaget av voldsomme smerter i magen med blod i avføringen. Kort fortalt var jeg hos denne legen to ganger der han begge gangene beroliget meg med at jeg hadde hemoroider. Smertene ble etterhvert uutholdelige; så den tredje gangen ba jeg om en rekvisisjon til vårt fylkessykehus for utredning. Det ble konstatert en stor ondartet svulst i tykktarmen som var i ferd med å vokse ut av tarmen med de følger dette blant annet får for lymfekjertler. Jeg ble lagt på operasjonsbordet forholdsvis raskt. Et kirurgisk inngrep der 40 cm av tykktarmen og 10 cm av tynntarmen ble fjernet.

Du har kanskje så mye som 5 år igjen å leve, sa kirurgen til meg der jeg satt på sengekanten og mottok dommen; for alle disse årene siden. Gi meg dødsdommen en gang til og jeg vil vel neppe blunke. Du blir sterk av denslags! Dyktige kirurger reddet livet mitt dengang. Og ja, jeg er overbevist om at det var en dyktig kirurg som opererte men det sto også en kjent og enestående kirurg ved siden av og instruerte.

Jeg anmeldte aldri denne fastlegen; jeg var overlykkelig over å kunne starte på nytt. Og har ikke hatt nevneverdige plager i ettertid.

I går var jeg hos min nye fastlege fordi det har verket i venstre arm i 3 uker og håpet at det ville gå over av seg selv. Da det forverret seg en natt, kom tanken snikende om problemer med hjertet. Det siden han i sommer konstaterte at jeg har høyt blodtrykk. Dette var nå stabilisert, og som man i sånne tilfeller anbefaler så kan et fedd hvitløk daglig bidra til dette. Etter 4 uker med presset hvitløk på brødskiva kan jeg konstatere at det virker. Hvitløk sies å være naturens antibiotika.

I armen derimot mente jeg selv det kunne være en betennelse. Jeg la ordene i munnen på legen som var enig. Han ga meg en resept på Naproxen.

En tablett morgen og kveld i en uke. Jeg ser helst bort fra piller og har lært meg en del om bivirkninger. Har skrevet her på bloggen om piller for depresjon som er selvmords-fremkallende. Dette blir du ikke kjent med uten at du selv leter det opp via Felleskatalogen. Hva gjelder medisiner har jeg spist endel Ibux som jeg tåler; pga smerter pga min diagnose myofasciale smerter som nå er godkjent som en sykdom og ikke et syndrom. Nok om det; norske leger er ikke kjent med denne diagnosen og jeg har brukt nettet for å lære sykdommen å kjenne. Og ikke overraskende ble min fastlege fornærmet da jeg ga uttrykk for skuffelse over at «heller ikke han hadde noe kunnskap» om denne diagnosen. «Du kan ikke forvente at jeg skal vite alt». Var hans kommentar. Han ble tydelig opprørt over mitt utbrudd.

I løpet av 15 minutter er det selvsagt håpløst å stille en diagnose, selv for en medisiner. Men mange av oss er jo blitt dyktige på å gjøre dette selv via nettet. Så vi tar egentlig store sjanser når vi går til legen. Selv tar jeg hans ord med en klype salt, og i dette tilfelle med armen fant jeg frem til Felleskatalogen som kan fortelle meg at Naproxen gis til pasienter med Bechterew og revmatisme. Jeg har ingen av delene. Og med armen min mente legen selv at jeg hadde en betent sene i albuen.
Nedenfor kan du selv lese om bivirkningene:

Bivirkninger:
Hyppige (>1/100): Intraintestinale: Dyspepsi, kvalme, diaré, brekninger, buksmerter. Hud: Utslett. Nevrologiske: Øresus. Øvrige: Tretthet, svimmelhet, hodepine. Mindre hyppige: Gastrointestinale: Gastrointestinale blødninger, ulcus (fatale tilfeller er rapportert), ulcerøs stomatitt. Hud: Urticaria, fotosensitiv dermatitt. Hørsel: Hørselsskader. Lever: Ikterus. Luftveier: Rhinitt, astma. Psykiske: Søvnløshet, konsentrasjonsvansker. Syn: Synsforstyrrelser. Urogenitale: Nefropati. Øvrige: Mildt perifert ødem, feber, håravfall. Sjeldne (<1 agranulocytose.="agranulocytose." anafylaktisk="anafylaktisk" anemi="anemi" angionevrotisk="angionevrotisk" aplastisk="aplastisk" arterielle="arterielle" aseptisk="aseptisk" at="at" av="av" behandling="behandling" blod:="blod:" bruk="bruk" dem="dem" det="det" doser="doser" ef="ef" eller="eller" en="en" enkelte="enkelte" eosinofil="eosinofil" epidermal="epidermal" er="er" erythema="erythema" f.eks.="f.eks." fatal.="fatal." felleskatalogen.="felleskatalogen." for="for" forbundet="forbundet" forstyrrelser="forstyrrelser" forvirring="forvirring" gastrointestinale:="gastrointestinale:" glemsomhet="glemsomhet" granulocytopeni="granulocytopeni" h="h" har="har" hematuri="hematuri" hemolytisk="hemolytisk" hepatitt="hepatitt" hjerneslag="hjerneslag" hjerteinfarkt="hjerteinfarkt" hjertesvikt="hjertesvikt" hud:="hud:" hypertensjon="hypertensjon" i="i" ikke="ikke" kan="kan" kning="kning" kolitt="kolitt" langtidsbehandling="langtidsbehandling" lett="lett" leukopeni="leukopeni" lever:="lever:" liten="liten" luftveier:="luftveier:" med="med" men="men" meningitt.="meningitt." metabolske:="metabolske:" metabolske="metabolske" mistenkt="mistenkt" mulig="mulig" muligens="muligens" multiforme.="multiforme." natriumretensjon.="natriumretensjon." natriumretensjon="natriumretensjon" nekrolyse="nekrolyse" nsaids.="nsaids." nsaids="nsaids" og="og" p="p" pasienter="pasienter" perforasjoner.="perforasjoner." pneumonitt.="pneumonitt." psykiske:="psykiske:" psykiske="psykiske" rapportert="rapportert" re="re" reaksjon.="reaksjon." risiko.="risiko." risiko="risiko" rre="rre" sirkulatoriske:="sirkulatoriske:" som="som" spesielt="spesielt" st="st" stevens-johnsons="stevens-johnsons" studier="studier" syndrom="syndrom" tilfeller="tilfeller" toksisk="toksisk" trombocytopeni="trombocytopeni" tromboser="tromboser" under="under" uro="uro" v="v" vaskulitt.="vaskulitt." ved="ved" verifisert="verifisert" visse="visse" vrige:="vrige:" ye="ye">

Ergo er det ikke aktuelt å utsette kroppen min for denne medisinen.
Advarsel: for all del; len deg ikke på rå hvitløk som et vidundermiddel hvis du har diverse plager. Selv lever jeg sundere enn de fleste og tror jeg kan tillate meg det. Lær deg om urter; de leget mange plager innen man lærte seg å fremstille medisiner kjemisk.

Turistforeningen vil så gjerne, men får de det til?

Medlemstallet øker år for år, men ikke så mye at man har begynt å oje seg. Turistforeningen er ikke for alle nordmenn. Vi liker å tro det, men turistforeningen har noen utfordringer som jeg gjetter at de fremdeles benekter.

Vi vil gjerne på tur og vi er vel genetisk et folk som er litt primitive av natur. Vi liker det enkle men vi liker også en smule luksus. Vi ligger gjerne i telt hvis kroppen tåler det. Men vi setter også pris på en tre-retters middag med et glass vin eller to til. Er dette realistiske mål kan man jo spørre seg; og det med god grunn.

I yngre år hadde jeg ingen problemer med å ligge på et tynt liggeunderlag rett på bakken. Ikke lenger; jeg lider av muskel og skjellet-plager. Og hvem gjør ikke det? Har hørt at nordmenn flest lider under denne folkesykdommen.

Så selv om turistforeningen liker å skilte med tøffe damer i styre og stell, så fremstår dette ikke troverdig for gud og hvermann i dette landet. Der ungene våre får mindre mosjon enn pensjonistene. Noe den digitale utviklingen må ta skylda for. Allerede i barneskolen blir ungene utrustet med en maskin med tilgang til Internett. Kunnskapen renner av dem og man kan spørre seg om de får noe vettugt ut av skoletiden. Ingen spør etter innsats. Ingen krever disiplin. Det sørger sosialistene for; de traumatiserte med sitt klamme grep om oss. Fra vugge til grav.

Mange barn blir aldri kjent med norsk natur. Og fortsetter sin omgang med Internett frem til leggetid. Ikke som før i tiden da vi var ute fra morran til kveld. Sommer som vinter. Og det helt uten turistforeningens innsats. Idag ser mange norske foreldre imidlertid verdien av å ta med ungene ut på tur. Noe vi eldre gjenkjenner og gleder oss over; der vi en søndag har tatt den korte turen inn til en av turistforeningens hytter langt inn i skogen, men med bilvei nesten helt frem.

Ja, er det så galt? Det med bilvei, mener jeg. Dette er også en måte å få folket ut på tur. Der vi slipper å bekymre oss over om vi vil falle bevisstløse av utmattelse om på tunet fremme ved målet. Tre-fire kilometer en søndag kan være det som skal til for å få oss opp av godstolen. Joda, jeg vet at dette også er turistforeningens mål. Men leser du Fjell&Vidde kan du allikevel få et inntrykk av at du ikke blir istand til å henge med på turene som planlegges hvert år. De fremstår altfor krevende. Og mer rettet mot den yngre garde. Å nei, protesterer noen; du skulle bare visst hvor mange 80-åringer vi har som medlemmer. Pøhhhh...

En utfordring som jeg ikke er alene om å erkjenne; er det faktum at mange turisthytter er så dårlig utstyrt. Hva enten den er betjent eller ubetjent. Som Olav Thon har uttrykt det: etter mange mil i ulendt terreng er det viktig at vi tilbys en god madrass. Det er langt fra alle som har ligget i trening innen de legger ut på en tur i fjellet. En natt på en hard eller en bløt skumgummi-madrass kan bli alfa og omega for om man orker fortsette turen dagen etter.

En annen ting er det hygieniske. Mange hytter som er betjente tilbyr fellesdusj der de hygieniske forholdene er under pari. Har kanskje du også pådratt deg fotsopp etter en tur til fjells? Lukten av dårlig rengjorte dusjer og toaletter er ikke å kimse av. Det sies at når du besøker en restaurant så bør det første du gjør være å ta en titt på toalettet. Det for å få et tips om den maten du skal innta i restauranten. Så også på turisthyttene.

Noen hytter er privat-drevet og innbydende hva gjelder menyen og godkjent hva gjelder både hygge og omgivelser. Og vi velger disse frem for en betjent hytte eiet av turistforeningen, som er for enkle. Altfor enkle! Men etter som svært mange er enslige idag så kan en helg bli uforholdsmessig dyr. Deler du rommet med en venn eller en venninne slipper du unna med halvparten. Reiser du enslig må du fremdeles betale for den køya som ikke blir brukt. Urettferdig og ikke tillitvekkende. Her kunne kanskje staten, som så gjerne ser at vi kommer oss opp av godstolen bidra med noen kroner. Vi er jo etter sigende et av verdens rikeste land.

De store høyfjells-hotellene synger visst mer eller mindre på siste verset. Synd, for der oppe på Sanderstølen var det en gang godt å være. Buffétene var overdådige. Omgivelsene var nesten mer enn man kunne forvente langt inne på vidda. Men nå er det slutt; hotellet er gått konkurs og ligger brakk. Men så kunne vi kanskje ha greid oss med halvparten av den luksusen som ble tilbudt oss?

Etter en regntung sommer må de aller fleste få anledning til å kjenne på sola et par uker. Og den finner de neppe i Norge, i alle fall ikke sammenhengende. Derfor reiser vi syd-over. Der vi peser oss gjennom to uker i juli og august i 40 grader celcius. Men alt er bedre enn ingenting.

Det sies at feriekassa fremdeles er tung etter en ferietur til Hellas, og at vi lengter etter skog og mark og gjerne lange turer; der vi føler at pulsen slår litt fortere enn normalt. Men hvis det er et faktum at folk ikke er vant til dette, og ender opp med å ha flere vondter enn da de satte av gårde, så vil turistforeningen komme til kort om de ikke tar de nevnte utfordringene på alvor.

Skikkelige madrasser, aksepterte hygieniske forhold - og god mat; - må være en minste betingelse hvis vi skal la oss friste! Ingen luksus, men det er lov og bruke sundt bondevett.