fredag 7. desember 2012

Nå skal bygdefolket byttes ut

Først var det Oslo-folket. De flytter langt vekk. Så var det små-byene utenfor hovedstaden som skulle til pærs. Drammen er et godt eksempel. Der heter annenhver gutt Ali. Gradvis finner de veien ved hjelp av kommunene rundt om; som igjen finner tak over hode til disse som overhode ikke passer inn i vår kultur. Nå er det bygdene som vil satse stort. Det er alltids noen idioter som ikke forstår sitt eget beste. Vårt har de aldri hatt i tankene. En eller annen hybel oppdrives. En nedlagt militærleir. Pensjonatene får en ny mulighet. Herbergene likeså. Hoteller som gikk konkurs får nye eiere. Alt er mulig bare staten vil. Og nå vil de.

For hva skal de gjøre med alle disse; «flyktninger», asylsøkere/menneskesmuglere, «arbeids-innvandrere»?

Ja, hvem skal ta ansvaret for dem? Selv har jeg ikke noe ansvar. Og selv gjør jeg det jeg kan for å unngå dem. De som dermed sitter med skjegget i postkassa kan det se ut som, de er blitt mer enn kreative om dagen. Nød lærer naken kvinne å spinne, som det heter.

For se nå bare. I enkelte bygder; ikke nødvendigvis så langt ute i bushen; har de nå kommet på den ideen å invitere alle disse som tilhører den forannevnte kategorien. Ja, ikke at de tar en spørrerunde eller noe sånt. Nei, det har de aldri gjort.

Men nå er det nå engang sånn at staten betaler en viss sum for hver og en av oss som flytter til en kommune. Hvor som helst i landet. Dette bidrar til at kommuneregnskapet pyntes på. Ja, nå er det jo sånn med pynten at den kan visne med årene. Men nå skal man ikke tenke lenger enn nesa rekker. Sånt koster og tas av budsjettet. Og norske kommune-budsjett er ikke å kimse av. Så politikerne bidrar på sitt underfundige vis. Når det passer dem.

Nå er det i verdens rikeste land ikke nødvendigvis landets etniske befolkning som generelt nyter godt av pengene som strøymar inn i statskassa. Nei, idag fikk vi f eks vite at tre milliarder kroner (foreløpig) er utbetalt til landet Brasil de siste årene for at de skal slutte å hugge ned trærne. Og det virker visst også. Visstnok. Enn så lenge. De har vel funnet noe gass eller olje kanskje? Som alternativ til trærne som normalt går med til oppvarming der nede også.

Men altså. I Hedmark som jo de fleste vil anse å være forholdsvis sivilisert, der flytter folk fra. Ja, det siste året faktisk så mange som femti personer. Femti her og femti der i en liten bygd; ja, liten tue velter lasset om man ikke passer på. Men alle kan jo bevege seg som de vil. Foreløpig i alle fall. Gudene vet hva som vil skje om noen ti-år. I diktaturer går allting an hvis de som sitter ved roret vil det sånn. Og der sitter alle slags døgenikter og bestemmer nå om dagen.

Men altså. I Hedmark der har disse døgeniktene som sitter i styrer og stell; i kommunestyrene da primært; i regjeringen har de jo også sine assistenter/sekretærer som vi ikke engang kjenner navnene på. Eks vis har Jense-mann fått ny sekretær. En av disse som deltok på propaganda-leiren på Utøya, visstnok også i 2011. Altså folk som gir våre statsråder «råd». F eks om at det må bli tillatt å bruke hijab i politi og forsvar. Ja, trodde du det var Knut som foreslo det, den gang? Nei, det var jentene på kontoret, det. Og der sitter det minst en muslim. Og muslimen frk Tajik som var en av dem, hun er nå minister. Hvem stemte frem henne? Vi folket? Dream on! Det er bare demokratier som kan skilte med den luksusen.

Så altså. Fra Hedmark og bygdene rundt; der forsvinner etnisk norske ungdommer. Bondegårder forsvinner i høy fart en etter en år om annet. Og en kan jo tenke seg at ungdommen går lei når det eneste de kan foreta seg er å henge på McDonalds om kveldene. Eller kafeen, som stenger klokka fem. Så de flytter til byen, les: Oslo; inntil de ikke orker mer av det livet heller. Der kan jo ikke jentene lenger gå alene uten å bli voldtatt av utenlandske bander og denslags berme. Etter noen år flytter mange tilbake. Men da er det kanskje for sent? Ja, mon det. For hvordan ligger det da an med idyllen - som engang var?

Så noen døgenikter av noen hoder har nå lagt seg i bløtt. Og kommet på den ideen at alle de først-nevnte nå bør inviteres til Hedmark. Ja, det skal bli så attraktivt som det aldri har vøri der oppe før. Og her skal det fristes med langt mer enn en gulrot vil jeg tro. Ja, det bygdeungdommen selv ikke har oppnådd av støtte fra staten, det skal nå investeres i folk som ingen egentlig vil ha der oppe.

At det ikke finnes jobber der, nei, det må innrømmes. Men det årnær seg nok, som han sa representanten for kommunen på radioen i dag. «For folk må vi ha her oppe, eller så dør bygda ut». At det ikke finnes jobber er forøvrig en sannhet med modifikasjoner. Det er bare det at jobbene som finnes, de krever at du i det minste kan lese og skrive. Og ja, som vi vet så har de «forannevnte» verken den ene eller den andre kvalifikasjonen. Og som Brochmann-rapporten kan melde så forventer man heller ikke at de har det, hvis de anses å være «flyktninger». Men det årnær seg nok. Trenger man kanskje ikke flere drosjer på Hamar? Hva med kebabsjapper? Noe skal vi nok finne til våre nye landsmenn. At de ikke bidrar til velferdskassa betyr visst ingenting. Bare det blir farverikt, gad vite. Kanskje kan de til og med lære oss noe? Gudene vet!

At de som sitter igjen der ute på landsbygda i tida fremover vil gå omveier. At de nå må låsa døra når de går og legger seg. At de nå vil skule til hverandre og isolere seg, det bryr ikke statens undersåtter seg om. For disse har jo aldri vært utafor bygda. Og inntekten og pensjonen den har de årna seg gjennom den inntekten bygdefolket har lagt igjen iform av skatter. Og når det ikke lenger kan inndrives skatter og avgifter så må staten inn i bildet. Og ved å legge til rette for folk uansett hvem de er, så kommer staten automatisk og bidrar til at kommunen kommer seg på beina igjen. Og vil ikke bygdefolket bo der, så står de i kø på asylmottakene som er opprettet rundt om. Og de forlanger. Ja, det kan jeg love deg. En familie fra Somalia forlangte enerom til ungane; 8 i alt da de skulle installeres på asylmottaket her forleden dag.

Jeg tipper at det første de vil investere i der oppe på Hedmarken er – en moske! Å da skorter det nok ikke lenger på penge-støtten fra staten!

Så spørs det vel da, om det er noe futt i bondeknølane. De var jo fra bondelandet «gutta på skauen»; - dengang det ble mobilisert motstand på 40-tallet.