mandag 3. september 2012

Neste gang er det ikke norsk ungdom som får unngjelde

Sitter og leser om denne unge gutten; en elev ved en av våre ungdomsskoler i Oslo-området; rettere sagt fra Grorud, den dalen som er blitt en getto av muslimske og afrikanske innbyggere. Han har fått spalteplass i VG; et positivt signal om at avisen er iferd med å skifte agenda. Avisen har journalister som gir signaler om at noen nå har forstått at skal de tjene penger, så må det tas en seriøs debatt om at det ikke er stuerent å holde det gående med sin politiske korrekte dialog med sine lesere.

Det dukker opp alt flere blogger, som de senere årene har overtatt for nyhetsdekningen som ikke har fremstått edruelig på mange år. Og siden ytringsfriheten fremdeles ikke er kneblet, vil vi se i tiden fremover at avisene på papir og på nett konkurrerer om å fremstille fakta i sannhetens lys.

At Anders B Breivik tidlig innså at han måtte starte sitt eget kappløp; uten å bli oppdaget, tyder på en person med en høy intelligens og et intellekt som mange kunne misunne. Mannen som upåvirket ble istand til å bedrive terror på norsk jord i nærmere to timer. Han gikk under PST sin radar. Og han sa aldri noe kompromitterende på debattsidene til verken VG eller Dagbladet. Han forsøkte seg etter sigende, noe som avgjorde hans planer om å ta hevn. Hans meninger veide lite i debattsammenheng. Hans sterke meninger om pervers innvandring ble ikke lyttet til; og kanskje ble han også utestengt. Noe mange har opplevet de senere årene; hvis debatten har fremstått politisk ukorrekt. Sensuren har vært oppsiktsvekkende sterk i Aftenposten; som angivelig gikk til det skritt å ansette sensurerere bosatt i Sverige.

Mange forsvant ut av den relevante debatten for noen år siden. Selv var jeg en av dem. Det ble for slitsomt alltid å måtte veie sine ord. Og siden jeg er utdannet journalist, fikk jeg ikke bruk for den utdannelsen heller. Vil aldri kunne gå på akkord med meg selv i noe henseende. Derfor er det frigjørende å skrive av seg de daglige frustrasjonene på en blogg, som etterhvert utviklet seg til å bli en politisk rettet blogg.

Når da en elev ved en av Oslos ungdomsskoler får spalteplass og forteller om sine opplevelser som ungdom; som ikke lenger kan bevege seg i samfunnet uten frykt for å bli overfalt av mørkhudete muslimer og negre, gir det positive signaler. Helt umotivert går disse til angrep på totalt uforberedte ungdommer langt ned i barnealder. Hva enten det dreier seg om ran; eller som i dette tilfelle der unggutten ble dengt både gul og blå og idag sliter med psykiske plager; i et samfunn han har vært en del av siden han ble født. Der oppe på Grorud. Der hans familie har valgt å bli boende. Tiltross for enorm utflytting til andre deler av Oslo-området; fra etnisk norske familier som ikke orker lenger. Pga en berme som strekker strikken stadig lenger i et samfunn der politiet ikke tør agere. De har nemlig ikke; viser det seg – operativ trening nok til å reagere når det gjelder. Nå forstår vi hvorfor de betenker seg på å vise seg i gatene natte-tid. De tør ikke!

Det som slo meg da Anders Breivik slo til for ett år siden var at ja, dette var forventet.
Det som slår meg når jeg leser historien til denne unggutten fra Grorud er ja, det er bare ett tidsspørsmål innen det skjer igjen. Men da er det muslimsk og afrikansk ungdom som får unngjelde.

Tiden vil vise om jeg får rett.

Healing: Tro kan flytte fjell!

Dr Myskja og advokat Schjøtz har mye å fare med i debatten som gikk på Nrk torsdag kveld. Det handlet om healing. Det er flere sider ved debatten om mystiske helbredelsesmetoder. Hva gjelder varme hender så tror jeg vi har det de aller fleste av oss. Hvis jeg plages av luft i tarmen så vet du at da får du kramper eller mageknip. Legg deg ned og legg hendene på magen, pust riktig som betyr med magen og du vil gradvis slappe av. Dette og dine varme hender vil gradvis få mageknipen til å løsne. Du vil kanskje føle at luften slipper ut både her og der.

Min lille datter som ble mobbet da hun flyttet til ny skole hadde ofte vondt i magen. Jeg var dessverre ikke oppmerksom på hennes problemer, fordi jeg hadde mer enn nok med å be om styrke til å tro på et liv som forhåpentlig ville strekke seg utover de fem årene kirurgen mente jeg kunne se frem til; innen jeg gikk i graven. Hun ba meg ofte om å ligge bak henne innen hun sovnet; der hun lå på siden. Dette fordi jeg med mine hender på hennes lille mage fikk henne til å slappe av. Jeg visste at det hjalp og hun; liten som hun var, erfarte at det hjalp. Hokus pokus? Neppe.

Alternativ behandling

Akupunktur er ikke så mystisk som man kanskje tror. Selv bruker jeg et råd som uten tvil virker. Hvis jeg er uvel/kvalm legger jeg tommelen to finger-bredder fra håndleddet på innsiden og teller til 60. Kvalmen forsvinner uten unntak. Hvis du klorer på en utvekst på armen; (liten knute av hard hud) kan du oppleve at du merker en smerte et annet sted på kroppen. Gjenta dette og du vil innse at det finnes «baner» i kroppen som er koblet til hverandre. Dette er forklaringen på akupunktur; enkelt forklart.

Helbredelse

Kreft bør aldri behandles med noe annet enn kirurgisk inngrep. Hva gjelder etterbehandling med celle-gift ville jeg være tilbakeholden. Celle-gift dreper de sunne cellene.

Bønn

En troende kristen vil kunne erfare at hun får en bedre helse etter et krefttilfelle. Svulster som fremdeles er på et smalt stadium kan forsvinne ved bønn. Dette har leger som tar stor avstand fra hokus-pokus helbredelse måttet erkjenne. Selv fikk jeg den sedvanlige dommen på 5 år etter min egen kreftsykdom. Bønn var på det tidspunktet et intenst innslag i min hverdag. Min datter var 13 år og hadde ingen andre enn meg. Hennes fremtid skremte meg mer enn noe annet.

Utgifter

Mange leger blir kalt pille-trillere. De skriver resepter for sykdommer vi ikke har. I mitt eksempel der legen preskriberte Naproxen som er en medisin for pasienter med Bechterew og revmatisme er ikke engang gangbar som helbredelsesmetode. Dette vil du finne ut ved å undersøke på nettet. Der står det endog at å helbrede en betent arm med medisin er forkastelig. Det er trening som skal til. Medisiner virker ofte mot sin hensikt. Dette er altså ikke min fastlege oppdatert på. Og sånne eksempler ligger i kø. Med bivirkninger som kan være fatale eller som vil utsette deg for å pådra deg andre og verre plager; burde vi som kunnskapsløse pasienter kunne være foruten.

Hvis staten har så store utgifter relatert til vår helse ville man kunne spare millioner hvert år om man forsket på medisinbruken som ikke hjelper. Som et apropos til dr Skavlan i debatten som hevdet at vi går gjennomsnittlig til legen 2,9 ganger i året; som en indikasjon på hvor mye vi stoler på dem.

Kanskje på tide å spørre seg hvorfor legen får så ofte besøk av oss. Et eksempel: hva når jeg oppdager at jeg ved bruk av Naproxen få andre vondter og/eller ikke ble bra i armen? Jo, da vil man kunne hevde at dr Skavlan har rett. Jeg blir nødt til å ta turen til fastlegen nok en gang. Ergo: elendige diagnoser gir oss flere vondter fordi legene ikke er oppdaterte/gjør jobben sin. Eller i verste fall er pille-trillere.

Advokat Scjøtz hvis yrke er relatert til bevisføring er ikke i tvil om at det finnes andre årsakssammenhenger enn de juridiske. At noen mennesker kan «heale» med sine varme hender er ikke usannsynlig. At vi ved bønn kan helbrede oss selv er heller ikke usannsynlig. Om ikke annet finnes metoder der vi daglig kan bevisstgjøres med enkle metoder.

Hva med å drikke en kopp kamille-te når du har vondt i magen? Det hjelper det også. Forklaringen er enkel: det finnes stoffer i kamille-blomsten som virker avslappende. Urter er og kan være veien til selvmedisinering. Jeg har nevnt rå hvitløk; naturens antibiotika.

Og husk at mange medisiner idag er kjemisk fremstilt med utgangspunkt i urter. Fremstilt i laboratorier derimot; er ingenting å hige etter. Dem som tjener på dette er legene og Pheiffer og andre som tjener grovt på at vi skal bli avhengige.