mandag 3. september 2012

Neste gang er det ikke norsk ungdom som får unngjelde

Sitter og leser om denne unge gutten; en elev ved en av våre ungdomsskoler i Oslo-området; rettere sagt fra Grorud, den dalen som er blitt en getto av muslimske og afrikanske innbyggere. Han har fått spalteplass i VG; et positivt signal om at avisen er iferd med å skifte agenda. Avisen har journalister som gir signaler om at noen nå har forstått at skal de tjene penger, så må det tas en seriøs debatt om at det ikke er stuerent å holde det gående med sin politiske korrekte dialog med sine lesere.

Det dukker opp alt flere blogger, som de senere årene har overtatt for nyhetsdekningen som ikke har fremstått edruelig på mange år. Og siden ytringsfriheten fremdeles ikke er kneblet, vil vi se i tiden fremover at avisene på papir og på nett konkurrerer om å fremstille fakta i sannhetens lys.

At Anders B Breivik tidlig innså at han måtte starte sitt eget kappløp; uten å bli oppdaget, tyder på en person med en høy intelligens og et intellekt som mange kunne misunne. Mannen som upåvirket ble istand til å bedrive terror på norsk jord i nærmere to timer. Han gikk under PST sin radar. Og han sa aldri noe kompromitterende på debattsidene til verken VG eller Dagbladet. Han forsøkte seg etter sigende, noe som avgjorde hans planer om å ta hevn. Hans meninger veide lite i debattsammenheng. Hans sterke meninger om pervers innvandring ble ikke lyttet til; og kanskje ble han også utestengt. Noe mange har opplevet de senere årene; hvis debatten har fremstått politisk ukorrekt. Sensuren har vært oppsiktsvekkende sterk i Aftenposten; som angivelig gikk til det skritt å ansette sensurerere bosatt i Sverige.

Mange forsvant ut av den relevante debatten for noen år siden. Selv var jeg en av dem. Det ble for slitsomt alltid å måtte veie sine ord. Og siden jeg er utdannet journalist, fikk jeg ikke bruk for den utdannelsen heller. Vil aldri kunne gå på akkord med meg selv i noe henseende. Derfor er det frigjørende å skrive av seg de daglige frustrasjonene på en blogg, som etterhvert utviklet seg til å bli en politisk rettet blogg.

Når da en elev ved en av Oslos ungdomsskoler får spalteplass og forteller om sine opplevelser som ungdom; som ikke lenger kan bevege seg i samfunnet uten frykt for å bli overfalt av mørkhudete muslimer og negre, gir det positive signaler. Helt umotivert går disse til angrep på totalt uforberedte ungdommer langt ned i barnealder. Hva enten det dreier seg om ran; eller som i dette tilfelle der unggutten ble dengt både gul og blå og idag sliter med psykiske plager; i et samfunn han har vært en del av siden han ble født. Der oppe på Grorud. Der hans familie har valgt å bli boende. Tiltross for enorm utflytting til andre deler av Oslo-området; fra etnisk norske familier som ikke orker lenger. Pga en berme som strekker strikken stadig lenger i et samfunn der politiet ikke tør agere. De har nemlig ikke; viser det seg – operativ trening nok til å reagere når det gjelder. Nå forstår vi hvorfor de betenker seg på å vise seg i gatene natte-tid. De tør ikke!

Det som slo meg da Anders Breivik slo til for ett år siden var at ja, dette var forventet.
Det som slår meg når jeg leser historien til denne unggutten fra Grorud er ja, det er bare ett tidsspørsmål innen det skjer igjen. Men da er det muslimsk og afrikansk ungdom som får unngjelde.

Tiden vil vise om jeg får rett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar