mandag 1. juli 2013

Det er bare fyrstikkene som mangler

Og da er det ikke biler som vil brenne

«Hvem leker med fyrstikker?

Det er nå ikke Spen­cer og Gel­ler, men myn­dig­he­tene som leker med fyr­stik­ker. Både i for­hold til den inn­fødte og den mus­limske befolk­nin­gen. Man pro­vo­se­rer den første og stry­ker den andre med hårene. Hvem er det som utgjør en trus­sel? Det er nes­ten så man skulle tro at regje­rin­gen ønsket at det var den inn­fødte. Det er slik man age­rer og hvis den fort­set­ter i samme spor kan poli­tik­ken bli selvoppfyllende».

Det har overrasket meg og skuffet meg at Hans Rustad etter 22/7 pakker kommentarene sine inn i bløt bomull. Det ovenstående er klippet og limt fra document.no. Det er noen som ikke makter å lese mellom linjene, men også mange av oss som ikke har noen problemer med det. Hvorfor ikke presisere at våre politikere, i Norge og i resten av vest-europa nå står ansvarlige for å sette landene våre i brann.

Leke med fyrstikker? Jeg vil tro at folk uten tilhørighet til naivismens forbannelse leker med helt andre materialer enn fyrstikker. En enslig mann valgte å bruke de beste årene av sitt liv til å bli martyr. Han mente sogar at så fort han hadde fullført oppdraget, så var det naturlig at man ville gi ham livsstids dom. I verste fall henge ham. Anders Behring Breivik brukte mange år av sitt unge liv til å spare penger til oppdraget. Som hovedsaklig var å sprenge Regjeringshuset i lufta. Han regnet med at dette ville bli a piece of cake. Men den sto fortsatt. Og da var veien videre kort for en mann som hadde forbannet seg på at nå skulle quislingene tas.

Arbeiderpartiet roet det ned med rosetog; kyss, klapp og klem. Og best av alt ville det være om Breivik ble hengt. Det var hevnen som drev dem til å pese om dette. At Breivik umulig kan ha vært tilregnelig ute på Utøya blir liksom ikke vurdert så lenge hevnen er søt. Men at Brevik selv og Arbeiderpartiet var av samme mening; det hadde de ikke regnet med. For det ville ha vært mildt sagt en nedtur om han ikke ble erkjent tilregnelig. Om Breivik hadde tilgang på en best årgang champagne på cella når dommen falt, ville det være naturlig for ham å feire seieren. Den ble jo dobbel. Tredobbel. Firedobblet.

At mannen var gal i gjerningsøyeblikket kan det ikke være noen tvil om. Hvilken tilregnelig person ville gå så drastisk og makabert til verks? Mannen var sprøyte gal. Men han fikk viljen sin på alle måter.

At en representant for partiet Demokratene, Adelheid Gilje nå drømmer om en plass på Stortinget er ikke helt på jordet. For her står frem en uredd dame. Hun har hyllet Breivik opp i skyene for sin briljanse. Breivik, en tilhenger av en annen briljant person, Peder Nørstvold, alias Fjordmann. Og andre som Breivik kopierte på sitt manifest. Det sies at noen mennesker er så intelligente og briljante at det vipper over i galskap. Breivik var og er briljant. Men en makaber morder. Adelheid Gilje har heller ikke påstått noe annet. Men nå vil hun ta rotta på islam. Via en plass på Stortinget.

Og når hun setter fokus på sin person, så vinner hun mange tilhengere. Det kan det ikke være noen tvil om. Kanskje sitter det også mange av hennes tilhengere og tenker at AUF'ere fortjente sin skjebne. Disse tror jeg er i mindretall. Selv om psykopatene blir stadig flere. Men hvis vi skal fortsette å pakke uttalelsene våre inn i bløt bomull, da blir det mye skrik og lite ull.

Adelheid Gilje har utpekt seg og sin person til å fronte alle dem som har fått nok. Som under den annen verdenskrig, vet vi nå at det var ikke Max Manus og gutta på skauen som skal ha all ære for at vi fikk kastet okkupantene ut av Norge den gang. Det var sabotørene. Langeland, Sunde. De som nektet å adlyde Jens Chr Hauge. For det var Hauge som var ansvarlig for at det ble mye skrik og lite ull, helt frem til 1943, dengang. I England gikk man da også møkk lei denne holdningen den daværende feige regjeringen forholdt seg til. Vente vente vente. På hva? Ja, hva er det vi venter på, nå om dagen? Hele verden ligger og ulmer. Det er i grunnen bare fyrstikkene som mangler.

Men spørsmålet Hans Rustad også stiller seg er - når vil fyrstikkene bli avgjørende? Hvem vil stikke den første fyrstikken inn i det allerede ulmende bålet? For borgerkrig blir det. Det vil brenne alle steder og i alle byer der muslimer har slått seg ned. Bålet vil spre seg i hele Europa. Det er borgerkrig i mange byer i Europa allerede.

I Tsjekka (dagens nyhet, tekst-tv) har de gått til gatene, disse som kalles «høyre-ekstreme». Denne gangen var det sigøynere som skulle konfronteres. I Oslo sover de fremdeles trygt (?) i Oslos største og vakreste perle rett utenfor hovedstaden. Sognsvann! Staten ved Statsbygg gikk rettens vei. Staten det er «vi», det. Men fikk ikke medhold. «Vi» fikk ikke medhold. En fyrstikk?

I dag søndag (tekst-tv) kom nyheten om en gjeng med negre fra Kongo som gikk bananas på et utested i Oslo. Med kniv. I Oslo som for noen ti-år siden var en by man kunne vandre gatelangs etter en tur på byen. En by der kvinner og menn nå heller holder seg hjemme.

Først vil de muslimske klanene gå til angrep seg i mellom. Sjia mot sunni; akkurat som i Irak. Negre mot negre; kongolesere mot somaliere mot etiopere mot ..... Deretter vil negre og pakkiser gå i strupen på hverandre. De skuler allerede til hverandre der nede hvor de bor i gettoer på Brunland. Iflg en ung pakkis jeg snakket med for noen år siden.

Det brenner i Groruddalen og andre steder der de har slått rot. Foreløpig biler, skoler og barnehager. Når verken mediene eller politiet gidder bry seg, vil disse søke mot Oslo Vest. Noe de altså allerede har. Oslo vest ligger i sentrum der den ene klanen etter den andre går i strupen på hverandre. Der Oslos befolkning for noen ti-år siden kunne ta seg en pils eller to uten å frykte for livene sine.

«Unnskyld, har du fyr»?

Psykopaten og offeret

De blir stadig flere; ofrene. Ofrene for psykopatene. Det er nesten tragisk å se hvor forvirrede de blir. Spesielt når jeg ser det med egne øyne. Det ofrene uten kunnskap om psykopaten erfarer er at mennesker de ikke kunne drømme om ville dem ondt. Mennesker de kanskje har åpnet seg for. I fortrolige samtaler med naboen f eks, de vil uten untak erfare at denne personen har suget til seg alt den har erfart av eget bryst; som hun/han kan bruke for å knekke deg. Psykopaten er en kløpper på dette. Men har du ingen kunnskap vil du oppleve at psykopaten fremstår som noe av det mest sjarmerende du kan tenke deg. Omsorgsfull, gir gjerne «gode» råd. Kaller deg ved navn når dere samtaler osv.

Med andre ord et forhold som den ene parten opplever som en fortrolig samtale. Kanskje av egne egoistiske grunner har hun selv innledet dette. At hun vet f eks at her kan det være lurt å innsmigre seg. Det er jo kjent at mange forhold der nærheten vil være intim; f eks i et naboskap der er det viktig å sende positive signaler. Det en uten kunnskap om psykopatens motiv ennå ikke har lært, er at med disse signalene sender hun ut et rop om vennskap. Mange ofre for psykopaten er ensomme. Dette plukker psykopaten opp. For dette dreier seg om å projisere. Psykopaten selv er høyst sannsynlig selv en ensom ulv.

Ensomhet derimot er ikke ensbetydende med ulykkelighet. Mange mennesker idag velger å være enslig. Heller det enn å gå på akkord med seg selv og sin egen sjel. For det er ikke lett å finne en god sjele-venn idag. Mennesker er blitt egoistiske og kalde. Som en konsekvens av sine egne erfaringer, uten tvil. Men når psykopaten plukker seg ut et offer er det så og si per random. Hvis dette offeret ikke biter på agnet, må hun/han vende seg om å finne en annen å plage. For psykopaten ha et offer. Psykopaten lever og ånder for sitt offer.

Det er interessant å sitte på sidelinjen å betrakte skuespillet mellom en psykopat og et mulig offer. Når konsekvensen av sistnevntes fortrolige samtale blir brukt som agn for psykopaten. Samtalen behøver ikke ha vart lenge innen psykopaten legger planer om hvordan hun/han skal knekke sitt offer. Provokasjonene blir stadig mer utspekulert. For psykopatene er ond i sitt sinn. Uten empati. Psykopaten har det ikke godt. Og er uten tvil i et kaldt og gjensidig utnyttende forhold selv.

Men heller det enn å gi slipp. Og mens psykopaten selv kjemper for sin tilværelse finner hun/han stadig på flere «streker». Vi som sitter og betrakter provokasjonene ser at faenskapet er ment å fremstå «uskyldig». Det ligger nemlig ondskapsfulle planer bak hvert av psykopatens eneste trekk. Hun vet at innerst inne virker det provoserende på offeret. For selv om psykopaten ikke er direkte dum, er hun/han utspekulert. Etter et liv som offer selv. Og på seg selv kjenner man andre, er det noe som heter.

Psykopaten fremstår som hevngjerrig; men vil ikke bli avslørt før vi setter dette «fenomenet» på agendaen.

Jeg tror det er dr Lisbeth Brudahl, som forøvrig har skrevet boka Psykopat; som sier at nå når vi har fått satt incest på agendaen, er det på høy tid å sette psykopati på dagsorden. For denne personlighets-forstyrrelsen gjør at samfunnet vil gå i oppløsning. Når kjærligheten og respekten for våre medmennesker forstyrres - så forstyrres også sammenhengskraften.

Noen offere blir så frustrert over å ha blitt tatt ved nesen, at de vender sinnet sitt mot andre. Da kan det bli stygt for offeret. Riktig stygt!

Mandela

Nelsom Mandela er syk.
Nelson Mandela er blitt bedre.
Neslon Mandela er på sykehus.
Nelson Madela er ikke lenger på sykehus.
Nelson Mandela er blitt verre.
Nelson Mandela er blitt enda verre.
Nelson Mandela ligger i koma.
Nelsnon Mandela er ikke lenger i koma.
Nelson Mandla er våken og nå kommer kanskje Hussein Obama på besøk.
Nelson Mandela er oppgående men Hussein Obama kom ikke på besøk.

Denne mannen var en opprører men blir av venstre-ekstreme kalt en frihetskjemper. I det en gang hvite styrte sør-afrika. Han gjorde mye galt, var en kriminell, ble dømt og satt i fengsel i mange år innen den hvite sør-afrikanske regjeringen ble kastet.

Mandela ble satt fri og ble et ikon for negerne. De svarte kunne nå ta over landet der sør og det første de gjorde var å fordrive den hvite mann. Den hvite mann som hadde sørget for at de hadde langt mer enn salt til maten. Det gikk voldsomt for seg etter at Nelson ble satt fri og ble et ikon for svarte. Hvite farmere ble lynsjet og myrdet på sine bonde-gårder av svarte som mente at gårdene tilhørte dem etter å ha «slavet» i mange år for den hvite mann. Detta skulle de nå få endra på!

Tiltross for mange års opplæring på den hvite manns bonde-gård, gikk det som det alltid går med den svarte mann. Han kom til kort. Den hvite manns bondegårder forfalt dag for dag, år for år. Disse ligger nå brakk og man kan tenke seg at den svarte mann idag verken kan styre gården eller langt verre - de evner ikke en gang å sørge for åkrene de tidligere «slavet» på, åkrene som sørget for at de aldri sultet. Disse åkrene ligger i dag brakk.

Idag har den svarte mann forlatt drømmen om å drive den hvite mannens bonde-gård. De strømmet inn til de store byene. Der inne blir kvinner overfalt og voldtatt. En masse! Ja, enda verre enn dette bedrives i Oslo og andre byer i Europa. De myrder hverandre over en lav sko. Ingen har jobb, alle går og driver. Og som det jo heter: lediggang er roten til alt ondt. Og det er det eneste opprøreren Nelson Mandela fikk til.

Idag peser nyhetsmediene om denne kriminelle gamle mannen som han skulle være en gud.

Når jeg studerte journalistikk lært vi om «nærhetsprinsippet». Dette prinsippet skulle vi ha i minne når vi valgte ut nyheter fra den store vide verden. Nyheter fra Afrika var å regne for nyheter som Ola og Kari ikke fant særlig stor interesse i å høre.

Dag etter dag har vi måttet møte nyhetsmediene med Nelson Mandelas sykdom og mulig død. Første plass på agendaen den kvelden, intet mindre. Er det kanskje noe i at venstre-radikale som de er dagens, praktiserende journalister bare eeeeelsker negre?

Hvem gikk vel glipp av presidentkampanjen og en mulig svart president i USA i norske medier? Natt og dag kunne man presentere nyheten om «den første svarte presidenten». Debatten var ikke alltid god. Fra lesernes side. Kommentarene ble etterhvert ganske ufine. Om nigger-lovers og den slags oppgulp. I Sverige er det kun 20% av befolkningen som gidder «overvære» nyhetene.

Så kanskje er det på tide å legge Mandela på is frem til en evt begravelse. For da kan de jo sette i gang igjen. God forbid! Om at «Jens og regjeringen reiser idag nedover for å overvære begravelsen»? Ja hva tror du?

Et eksempel på hvordan hverdagen ble for den hvite mann og hans familie etter at Mandela ble et ikon for de svarte kunne vi lese i VG forrige lørdag. En reportasje om hvite familier, som på grunn av ekstrem kriminalitet i sør-afrika har gjerdet seg inne. Bak piggtråd-gjerder der ingen svart mann eller hans familie har adgang. Mannen som ble intervjuet sa som overskriften på reportasjen var: «volden ligger i genene deres». Og nå går de løs i Oslos gater.


Nei nei, Siv!

Dette forstår du ikke. Du kan ikke fortsette med den gamle visa om at «vi må alle sette oss ned å forhandle» - når den tiden kommer.

Du blir stilt gjentatte spørsmål om handlingsreglen. Du må være klar på dette NÅ. Om det så er tullingen Jens som stiller dette spørsmålet eller om det er Frp's velgere.

For hvis du ikke kan bekrefte at dere er forberedt på å bryte handlingsreglen, så oppfatter vi det som noe som henger i luften. Noe som dere faktisk ikke har tatt stilling til. Frp-velgere tilhører ikke den kategorien som bruker rosa sky-lapper. Vi er en fordømt realistisk gruppe som vil ha svar. Nå!Verken Høyre som allerede forbereder seg for statsminister-posten eller de små partiene Venstre eller Krf har til hensikt å bryte handlingsreglen. Så hvorfor denne patetiske retorikken som ikke sier noe som helst?

Nå har vi vært vant til en regjeringe som lyver og bløffer oss rett opp i ansiktet. Som velgere har vi null tullit til dere. Så hvorfor skulle vi ha tillit til deg, Siv. Du bekrefter ikke noe annet enn det vi allerede vet. Og det er at dere gjerne fører oss bak lyset. Uten skrupler!

Hvor får de det fra nyhetsmediene, som forteller oss den ene dagen at nå skal Frp gå høyt ut med kravene som de vil stille; om de skal være med i den blå regjeringen, når du når du blir spurt rett ut f eks på Dagsnytt18 - svarer gjentatte ganger unvikende? Si det som det er hvis det er det Frp mener at – jo, vi har tenkt å bryte handlingsreglen. Vi har til hensikt å bruke penger. Mange penger. Ikke at det skal brukes «500 milliarder på veier». Men at disse pengene vil bli tatt av Pensjonsfondet. Ja, hvis det er det dere mener, da?

Denne unvikende retorikken bidrar ikke til at vi gidder løfte oss fra sofaen. Og en annen ting. Si det rett ut at dere ikke ønsker å sitte i regjering med verken Venstre eller Krf. Hva er du redd for? De samme partiene karakteriserer dine velgere som fascister. Vi er dritt lei disse døgeniktene! Bestem dere, for vi som velgere vet jo at vi ikke har noe vi skal ha sagt, når løpet er kjørt.

Min magefølelse sier meg at det er Høyre, Venstre og Krf som vil sitte i regjering. Uten dere.

Leie i Spania? ADVARSEL

Etter å ha brukt en og en halv måned på å få i havn en kontrakt på leie av bolig i utlandet, har jeg til dags dato til gode å møte en person som inngir tillit. Først to briter og nå senest to nordmenn. Etter denne erfaringen mener jeg det er på høy tid å sette fokus på denne bransjen. En bransje som er uten moral. Der udugelige nordmenn gjennom hjemme-siden Spania-Sommer (spania-sommer.com)
fremstår som de verste kjeltringene som er å oppdrive på dette området. I Norge hadde de ikke turt. I Spania dekker de seg bak spanske regler. Og disse er jo så langt borte, at de tror de ikke vil bli avslørt. For de samme foretrekker en kontrakt etter spansk kultur.

Min utpregede rettferdighetssans tillater ikke at jeg feier dette under teppet. Disse menneskene, disse nordmenn er uten skrupler. Og jeg har spurt meg hva som får dem til å gjøre dette mot sine egne landsmenn. Den siste har jeg googlet som en mann i en høyere stilling. Som om det skulle avfeies som et godt argument.

Denne mannen har i motsetning til den familien som ville ha en sky-høy leie for sin nyinnkjøpte bolig, innsett at skal hans drømmer om å få leiet ut den tiden han ikke selv kan være der med sin familie, innsett at leien må ligge på et nivå som får en nordmann til å mene at en høyere leiesum, og man kan like gjerne investere selv. Naturlig nok.

Men for å kompensere for sin skuffelse over at pengene ikke renner inn mister han/hun totalt grepet. De glemmer at de forhandler med Ola og Kari. Det ene frekke tilbudet etter det andre har dukket opp på mine mailer. Som ender opp etter noen samtaler frem og tilbake på mail med en kontrakt.

Har fortalt om «Per og Randi» her, og nå i disse dager har jeg stått foran en ny erfaring. Og at jeg for flere dager siden oppdaget at mannen, den foreløpige siste i rekken, har annonsert leiligheten for salg. Det vet han ikke at jeg vet. Han avslørte dette ved å sende meg en sms der han sier at han står ved salgsprisen; som han ikke akter å forhandle om. Selv tok jeg meg selv i å gjøre en bommert da jeg etter å ha spurt ham om han kunne tenke seg å «gå ned i pris», innså at nå hadde jeg avslørt meg via sms; der han kunne lese mitt telefonnummer og dermed google meg. For i hans svar startet han med med en hilsen og mitt navn. Det er bare det at jeg bruker ikke mitt egentlige navn i min korrespondanse. Han forsto ikke at jeg viste til «leiepris».

Og nå er jeg ved mitt første råd:

Råd 1:

Start aldri en dialog med å avsløre din identitet. Du vet ikke hvem og hva slags menneske du gradvis vil avsløre. Som en av drittsekkene du helst ikke vil ha noe med å gjøre på et senere tidspunkt.

Jeg avslørte ikke at mitt alias ikke var den han hadde googlet ut av mitt sms-telefonnummer. Han kom endog tilbake og var ufin, der han avslørte en arroganse som ikke er tillitvekkende. Jeg ante ugler i mosen.

Så kom hans forslag til kontrakt. Der han forlanger at 12 000 kroner tilsammen; skal settes inn på hans private konto innen overlevering av nøkler. Jeg svarte med et alternativ til dette; og sa at jeg umulig kunne innfri dette ønsket. Uten at alle pengene ble satt på en sikret konto. Han har hele tiden vist sin arroganse og forakt på forskjellig vis. Og svarer med en masse svada som kun berører hans interesser.

Råd 2:

Finn ikke på å betale ett rødt øre uten at du vet at pengene er noe han ikke kan stikke av med.

Råd 3:

Hold dialogen igang en stund. For jo lenger dere komuniserer dessto større sjans for at han/hun vil avsløre sin vir­ke­lige personlighet. Drittsekkene klarer normalt ikke å holde maska lenge.

Hvis det er en psykopat du forhandler med, vil det ta lengre tid hvis du ikke kjenner lusa på gangen. Selv kjenner jeg lusa på gangen og bruker de samme metodene som psykopaten. En psykopat gjenkjenner ikke sine egne feil. Det er han/hun for dum til. Her må du bruke prinsippet om å «gi og ta». Men er du ikke en menneske-kjenner er jeg redd du vil gå i fella.

I mitt tilfelle har jeg holdt en psykopat varm i lenger tid uten å avsløre at jeg vet. Jeg kan «sjikanere» ham uten at at han vil ta til motmæle. Jeg har insinsuert at han er en kriminell som leier ut den samme leiligheten under to alias/navn. For det han er ute etter er å lure penger av meg. Retorikken er varm og imøtegående – fremdeles etter flere uker. Kontrakten er fremdeles ikke presentert. Men i den siste mailen der jeg har bedt ham sette opp et forslag, tar han seg den friheten å spørre etter en attest «from a land-lord».

Denne mannen forsøker å leie ut en leilighet under to forskjellige identiteter. Det var kun tilfeldig at jeg oppdaget dette. Og det på to forskjellige hjemmesider. Den ene på «Owners direct», den andre på «Spain-Holiday». Det ene av prospektene er nå fjernet. Og jeg konkluderer med hva hans egentlige navn er. Antagelig er det piece of cake å få ham arrestert for denne kriminaliteten. Jeg har avslørt ham og han vet det. Men spiller fremdeles sitt skuespill. Men tenk deg at: det som er for godt til å være sant, høyst sannsynlig er det. Ikke bruk mer energi på dem.

På et annet nettsted: «Home Away» blir du ved å se en video advart mot dette, og instruert om hvordan gå frem. Men som vedkommende administrator sier: «du kan aldri garantere deg mot noe som helst»!

ADVARSEL