fredag 27. april 2012

Rosetoget var ikke ment for regnbuefolket!

«Nyhetsbyrået Reuters og The Guardian siterte Lillebjørn Nilsen på «Det er vi som vinner» – «It’s we who win». Nilsen sa dette etter at han sang sammen med de mange menneskene i regnværet på Youngstorget torsdag formiddag».

Igår skrev jeg at jeg ble kvalm av disse rosetogene. Jeg finner dem falske. Samtidig som antagelig Finn Schøll nå bare blir rikere og rikere av dette rose-salget (butikken hans ligger rett bak Tinghuset) kan lille-bjørn Nilsen nå håve inn royalties for salg av plata med sangen om regnbuefolket i Norge. En sang han har oversatt fra en Pete Seegers LP.

Greit, så langt legger jeg meg ikke opp i hvordan folk tjener penger så lenge de betaler sin skjerv til felles-kassa. Men altså, hvem manipulerer her? Blomsterbutikkene i og rundt Oslo sentrum? Der folk haster forbi og blir fristet til å delta i det jeg i min naivitet trodde – frem til dag – var av grunner som jeg personlig altså ikke deltar i, men trodde jeg; fordi det norske folk har så mye empati i sjelen for ofrene eller siden rose-sangen handler om jordens regnbuefolk – en slags markering om at vi det norske folk er veldig glade for at dere er til og «beriker oss»; i det hele tatt at vi er så heldig å ha dere blant oss.

Men så åpner jeg nettet i dag og leser at årsaken til denne sammenstimlingen foran Tinghuset igår og etter sigende 40.000 besøkende på Youngstorget med allsang og lille-bjørn Nilsen (er det virkelig plass til 40.000 på Youngstorget?) Næææ... men vi tar det med en klype salt; disse opplysningene kommer jo fra de samme mediene som fremdeles messer om Breiviks «konspirasjon-teorier».

Men altså – det er slettes ikke nordmenns uendelige sympati/empati som gjør seg gjeldende i en sådan stund. Nei, de møtes for å «irritere» Breivik som sitter på innsiden og kan høre sangen fra – 40.000 personer i alle regnbuens farver. For han kan høre den; rettssalen ligger ut mot gaten såvidt jeg kan bedømme (har vært vitne-støtte for Tingretten).

Dette hevder CNN: «Norge synger for å irritere massemorder».

Dette skriver The Guardian: «Over 40.000 nordmenn sang sammen i Oslo nær rettsbygningen der Anders Behring Breivik er tiltalt for drapet på 77 mennesker for å vise at han ikke har klart å bryte ned det tolerante samfunnet i Norge»

Ja, sånn skriver venstre-vridde journalister over hele det sosial-demokratiske multikulturelle Europa.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble skuffet. Også jeg som i min naivitet trodde at jeg tilhørte et folk så fylt av medmenneskelighet at halvparten kunne være nok – mitt folk er like blodtørstig og fylt av forakt mot mennesker vi ikke deler de samme tankene med at vi like gjerne lukker øynene og drar inn rusen av Sonjas te-roser – kun for å føle at vi er andre overlegne i vår kunnskapsløshet - som faktisk er det vi egentlig avslører.

Æsj... dagen er ødelagt for min del!