torsdag 9. februar 2012

Ground control to major tom

Hallo, noen hjemme?

Tenker du noen gang på hvilken galskap du er manipulert inn i?

Med cyberspace mistet du faktisk bakkekontakten. Du tenker ikke på det? Nei, ikke jeg heller før jeg innså galskapen i hva Internett medførte for min egen del. Da hadde jeg bredbånd med tilgang til nettet i en fart som ga s k mer-smak, kan man vel si.

Da Telenor tilbød meg enda raskere tilgang til cyber gikk det opp for meg at jeg var «hekta». Jeg avbestilte mitt abbonnement. Promte. Idag kobler jeg meg til nettet og bruker telefonen som modem. Dette innbærer for meg en mulighet til stadig å reflektere over hvor jeg befinner meg. Det fordi tilgangen til nettet stadig avbrytes. Telefon som modem er ikke å anbefale hvis du er innstilt å fjerne deg fra det virkelige livet. Det livet jeg tidligere brukte på turer i marka, f eks. Det forsvant med cyberspace.

Word var noe jeg lærte meg gjennom jobben på begynnelsen av 80-tallet. Det var få som kunne lære bort Word så jeg satt der på jobben med en innviklet manual. Senere utviklet det seg og en amerikaner kom på banen og fortalte oss at himmelen var nær. Det var bare å koble seg på!

Idag sitter ungene våre inne å glaner på en skjerm! De gjør alt via skjermen! Fra de står opp til de legger seg; ofte sent. Jeg lurer på hvor mange familier som idag samles ved middagsbordet? Først fikk vi TV-skjermen. Så fikk vi Internett-skjermen. Ikke nok med det men vi sitter gjerne og glaner på et s k «display» også. Og som om ikke det er nok å snakke med folk på telefonen så sender vi sms. Og ikke nok med det; men mange sitter nå og «twittrer» med den ganske jord; mennesker man ikke engang har verken sett eller møtt. Her sitter f eks kronprinsessen av Norge. Her sitter statsministeren og babler med oss nyttige idioter. Hver dag 24/7.

«Kontakter» folkens; det er bra å ha. Så vi sitter der i hver vår stue på hver vår tue og prater bull-shit. Til hverandre og om hverandre Og later som vi har mange venner. Ensomheten kveler vi hver gang vi vender blikket mot en skjerm!

På tide å innse galskapen?