tirsdag 14. februar 2012

"Hottentottene"

Khoikhoi eller Khoi, stavet Khoekhoe, er en etnisk gruppe innfødte negre i det sørvestlige Afrika, nær knyttet til buskmenn (eller San, som Khoikhoi kalte dem). De hadde bodd i det sørlige Afrika siden det 5. århundre e.Kr. På den tiden da europeiske innvandrere kolonisert området i 1652, drev Khoikhoi landbruk i Cape-regionen, med store flokker av Nguni storfe. De europeiske innvandrerne kalte dem hottentotter, i imitasjon av lyden av Khoekhoe språk, men dette begrepet er i dag ansett som nedsettende av noen.

Khoikhoi-folket var opprinnelig del av en pastoral kultur og språk-gruppe funnet over det sørlige Afrika. Gruppen vandret i den nordlige delen av dagens Botswana, deretter sørover, og nådde Cape for ca 2000 år siden. Khoikhoi's undergrupper inkluderer Korana fra Midt-Sør-Afrika, Namaqua i vest, og Khoikhoi i sør. Disse drev med sauer, geiter og kyr. De hadde et stabilt, balansert kosthold. Dyrene beitet i fruktbare daler i hele regionen til det 3. århundre e.Kr. - da det fremrykkende bantu-folket angrep. Khoikhoi ble tvunget inn i en lang retrett i flere tørre områder. I dag, i sørvest landet Namibia, er flertallet av Khoikhoi-folk blandet med en av bantu-gruppene kjent som Damara. De har en blandet lys hud, som følge av den lyse fargen på Khoikhoi-folket og en mørkere farge fra bantu-stammen. Denne stammen - kjent som enten Damara eller Khoikhoi - levde rundt Erongo, i regionen Namibia.

Khoi's skarpskyttere spilte en nøkkelrolle i det man kjenner som «Cape Frontier Wars». Khoi-stammen kom i kontakt med europeiske oppdagere og handelsmenn i 1500 e Kr. De pågående konfrontasjonene var ofte voldelig. Aktiv krigføring mellom gruppene blusset opp da det nederlandske Ostindiske kompani gjorde sin «entre». Det var hollenderne som ga dem kalle-navnet hottentotter.

Khoikhoi folket ble ødelagt av europeisk kolonial ekspansjon fra slutten av det 17. århundre. De sosiale strukturene brøt sammen, noen ble landarbeidere, andre ble innlemmet i eksisterende klaner og familiegrupper av Xhosa folket. Den første misjonsstasjonen i det sørlige Afrika, Genadendal, ble startet i 1738 blant Khoi folket i Baviaanskloof i Riviersonderend Mountains ved Georg Schmidt, fra Tyskland.

De siste årene har Khoikhoi kjempet en bitter kamp mot Herero-folkets kveg-gjetere, som har forsøkt å ta tilbake sine tradisjonelle landområder.

ID-tyveriene skjer via mellommann

- Tyvene vet at når det kommer et bankkort er det stor sannsynlighet for at koden kommer i eget brev få dager etterpå, og da følger de med, sier politiet.

Ja dette kan vi lese via Nrk på nettet. Ærlig talt, hvor mye vås skal vi måtte fordøye!

Det går selvsagt ikke folk rundt og roter/leter i våre postkasser! Sånn uten videre. Disse som står bak ID-tyveriene – de sitter på postkontorene våre, de. Der sitter de og fordeler posten vår. De kriminelle innvandrerne som har fått jobb. Der sitter de med sine turbaner og sine hijaber og har innblikk i alt som skjer. Om vår identitet blir frastjålet via bankkort og bank-koder så skjer det ikke ved at «noen» tilfeldigvis roter i våre postkasser. Dette er noe forbannet bullshit og er det man kjenner som politisk korrekt.

Tror politiet på denne teorien? Nei, de konkluderer med at vedkommende som oppdages med 50 bank-koder og kort - han jobber ikke i Posten. Selvsagt! Disse er kriminelle men alle er ikke like dumme. Bankkortene og kodene våre og våre identiteter havner her og der, men de har en mellommann. Og han jobber i posten.

Denne uka tok politiet i Stavanger en mann med omkring 50 kort de tror er stjålet fra postkasser i byen. Politiet bekrefter at denne formen for identitetstyveri er et problem over hele landet.