tirsdag 31. juli 2012

Dagsnytt18; det evinnelige maset om «romfolk»


Dagsnyttt18 har nå i ukevis bablet seg gjennom timer; fokusert på det dette programmet stivnakket omtaler som «romfolket». At det ved en anledning hadde invitert en debattant som klart og tydelig kunne fortelle at de ikke var «romfolk» men FATTIGE RUMENERE; det har Dagsnytt18 valgt å legge lokk på.

I ukevis har vi kunnet følge problematiseringen av et større fantefølge fra Romania som har holdt det norske folk som gisler; faktisk i årevis. De har sittet og sitter fremdeles på fortauene våre og tigger. Og sier pliiiis. Og tiltale dem er nytteløst; de forstår ikke annet en rumensk. At Karoli; den kjente kriminelle sigøyner-bandens leder tok kontakt med rumenerne i Oslo og kunne konstatere at de ikke var sigøynere, se det ønsker ikke Dagsnytt18 og ta til etterretning.

Nå er det og har det vært sommer og det man kaller «agurk-tid» for reportere av alle slag. Borgerkrigene i de «vårlige» landene i Afrika er vi etterhvert gått temmelig lei av, og Syrias fremtid driter vi stort sett i inntil avhoppere fra dette landet står på trappen vår og søker om asyl. Og selv da vet vi ikke hvordan det går med disse. At regjeringen har strammet inn med å innfri asylsøknader er ren løgn; så det har vi fått med oss (håper jeg).

Men så var det dette temaet som har ridd oss, som følger litt med; som en mare. De fattige rumenerne fra Romania. Disse som Dagsnytt18 nekter å kalle for noe annet enn romfolket. Og det er da det går opp for meg at dette ikke har vært noe annet enn propaganda - «for sigøynernes forhold til verden». En agenda som aldri vil ta slutt. Ikke at vi nordmenn bryr oss, for det gjør vi ikke. Den bløffen er det kun massemediene som forsøker seg på.

Og det er da det slår meg at i løpet av denne lange agurk-perioden har Dagsnytt18 ikke en eneste gang rapportert fra Romania. Ikke en eneste gang. For burde det ikke være av interesse å få vite hvorfor «fattige rumenere» drar til verdens honning-krukke number one? Et land der stort sett alt er tillatt. - Er Romania et fattig land? De er medlemmer av EU. Og mottar milliarder av euro; penger endog Norge som ikke er medlem spytter inn. Så hvorfor skal vi i det hele tatt holde på med denne evinnelige debatten om fattige rumenere? Jo, ser du; det er fordi denne blod-røde regjeringen fremdeles går hele verdens ærend.

Romania ble en gang ledet av «Sjaosjesko»; en diktator. Men han er død for lengst. Myrdet uten lov og dom for flere ti-år siden. Det eneste bildet jeg antar nordmenn har av denne mannens gjøren og laden antar jeg er dette programmet Nrk i sin tid laget om barnehjems-barna. Men ellers er det skremmende lite nyheter fra Romania.

I et britisk program som kaller seg Top Gear dro de tre karene på tur for å teste Ferrari og Lamborghini og ja, hva de nå heter disse luksuriøse bilene vi sjelden ser i Norge. I Bucuresti falt de totalt av lasset over å møte på så mange biler av denne typen at de trodde ikke sine egne øyne. Biler som var vanlige i Romania. Og motor-veier som intet land kan sammenligne seg med. Våre egne hovedveier blir som norske krøtter-stier å regne. Noe som ikke engang er en hemmelighet. Norge har vel om mulig verdens verste veier.

Så i stedet for å forholde seg til sannheten; noe de sjelden gjør i norske medier. Setter de istedet agenda for sigøynere. Et folk som ikke bryr seg om annet enn å reie. Et omreisende folk som nyter friheten mange kunne ønske seg. Og et folk som faktisk blir fornærmet når vi ikke kaller dem med den rette betegnelsen. Sigøynere!

Det er flere år siden jeg selv debatterte på avisenes nettsider; der Dagbladet utpekte meg til et av deres beste debattanter. Idag leser jeg ikke deres debattsider. Jeg har imidlertid fått med meg at «romfolket» som sådan er blitt hetset med svært ufine karakteristikker. Som er blitt kalt rasistisk og det som verre er.

Men kunne det kanskje tenkes at disse som ikke har så lett for å formulere seg. Med sine ufine kommentarer; kun viser sin forakt for de nettavisene som egenhendig er ansvarlig; for å holde sine egne agendaer dag ut og dag inn; med det samme oppgulpet om ting, som ikke engang henger på greip.

En eneste ung mann grep til våpen og meide ned AUF'ere for fote. Han hevdet at han ikke fikk komme til orde i nett-avisene. Og papirutgavene med. Han fikk også en kald skulder hver gang han forsøkte å ytre seg. Hva nå med disse som slenger med leppa om «romfolket» som ikke er sigøynere men fattige rumenere? Hvem er ansvarlige om vi ser ett nytt blodbad? Om ikke nyhetsmediene; som messer i ukevis om saker som provoserer! Som får de svake blant oss til å tippe over i ren frustrasjon. Over galskapen disse mediene fyller oss med daglig!

Ja, unskyld at jeg spør: var det ikke så at Anders Behring Breivik hadde sett seg ut SKUP-konferansen i Tønsberg som bombemål? Takke faen for at jeg ikke er tilknyttet den yrkesgruppen! Det var ikke dette jeg mente om vakt-bikkjene dengang jeg selv studerte journalistikk. Overhode ikke! Så hva har skjedd? Jeg gremmes over alt det sludderet de fyller aviser og nyhets-medier med . Jeg finner knapt ord.