mandag 8. april 2013

Om nordlendinger og Navarsetes babel

Dette er nok ikke alment kjent.

Ser idag at SP gjør hosene sine grønne nå før valget. De foreslår at de som bor i Nord-Norge; Finnmark og Troms skal få ytterligere skattelette.

Jeg visste at at folk sørpå kunne om de ville få slettet utdannings-gjelden ved å ta seg en jobb i Nord-Norge i en periode. De andre fastboende får visst også raskere nedskriving av studiegjelden.

I tillegg mottar de ekstra barnetrygd. For to barn mer eller fler?

Nå foreslår SP at vi skal gi dem økt barnetrygd! Er dette rettferdig? Hvis folk ønsker å bo der oppe så må det vel være en frivillig sak. Det kan være kaldt der ja, men det er vakkert der oppe. Og sommeren kommer oftere tidligere der oppe enn her sørpå.

Det må være en frivillig sak hvor man vil bo. At folk flytter fra Oslo er en naturlig konsekvens av at befolkningen der blir skiftet ut med muslimer og andre som krever «sitt». Det er heller ikke trivelig å tenke på at unge mennesker som planlegger å etablere seg med barn skal måtte oppleve å flytte rundt der inne i Oslo-gryta og omegn; alt etter som den demografisk skifter både mennesker og kultur. Selv har jeg tatt konsekvensen av det. Og er langt lykkeligere med den avgjørelsen.

Mange unge som flytter til Oslo og er oppvokst ute på bygdene flytter erfaringsmessig tilbake til røttene sine. Hva enten de kommer nordfra eller sørfra. Den demografiske utskiftingen er blitt hovedgrunnen de senere årene.

Men at vi/de som velger å flytte tilbake til røttene skal fristes med gulrøtter henger ikke på greip. I så fall tar det ikke lang tid innen bygdene også endrer karakter. De vi ikke ønsker møte på gaten i Oslo forflytter seg med statens hjelp også ut her på bygda. Der honning-krukka er der vil utlandske snyltere slå seg ned. Det er ikke koselig å møte en neger i burka og alt annet som de bringer med seg av sin kultur. Ikke vet vi hvem de er heller. Negrene som i ti-tusenvis nå får oppholdstillatelse – uten å måtte vise til identifikasjonspapirer. De burde jo for f... blitt transportert ut allerede ved grensen. Der det ikke finnes kontroll. Men der det burde ha vært det, hadde folket fått bestemme.

SP som også foreslår passkontroller og utmelding av Schengen-avtalen burde definitivt tas seriøst. Dette partiet ligger under sperregrensen. Men vi skal ikke glemme at SP med Anne Enger gjorde en formidabel jobb i 1994 med å holde oss ute av EU.

Det er rett og riktig at vi ikke bør forlate bygdene. Og det er rett og riktig at bøndene får de mulighetene til å drive jordbruk som de forventer. Eks vis har mange sluttet med sau fordi en gjeng med døgenikter ikke tar det på alvor at ulven faktisk kommer nærmere og nærmere. Vi burde jo alle lære oss å benytte oss av jorda og dyrene som vi er avhengig av for å overleve.

I butikkene kan vi idag velge ferdig-retter som vi ikke aner innholdet av. Folk gidder snart ikke lære seg å lage mat. Den maten de er avhengig av for et sunt kosthold. Jeg synes vi skal ta SP på alvor. Men vi skal ikke friste folk med gulrøtter for at de skal bli boende på bygdene. Det er vel ingen mening i at mange skal forsørge mange.

Det får meg dessuten til å tenke på den idiotiske valgloven. Som sier at Finnmark med sin arealmessige størrelse med fhv færre mennesker der, blir begunstiget med x-antall flere representanter på Stortinget. Med andre ord har Finnmarkingene flere representanter på Stortinget enn Vestfold som arealmessig er like stort.

Når Troms-folk og Finnmarkinger blir subsidiert for å bo der opp og allikevel kan nyte godt av Universitet og andre foretak er det jo også innlysende at de nyter av goder som de ikke har bidratt til å betale. Og i tillegg virker det underlig at de er fornærmet på Oslo fordi de ikke får OL i byen. Hvorfor skulle de det? De har jo ikke penger å betale med. Hvor mange har faktisk tenkt over hvilke goder de nyter godt av der oppe. Jeg har ikke gjort det før nå.

Finnmarkinger som altså blir forsørget av oss sørpå for å sette det på spissen. Kan vanskelig tro at folket nordpå mener at dette er en redelig ordning. Men de nyter nok godt av det. De bosetter seg i sydligere strøk, Costa Blanca, det meste at året, noe som ble stadig mer oppsiktsvekkende. Men de har vel råd til det, da!

Nå har jeg vel lagt meg ut med folk der nordpå. Det får stå sin prøve. Og Lofoten har jeg ennå tilgode å oppleve. Har seilt langs kysten opp til Bodø; og det var eksotisk nok. Og ærlig talt tror jeg ikke nordlendingene ønsker oss søringer. De bruker ikke mye penger på å markedsføre landet sitt; det kan ingen påstå.

Når det gjelder SP's elendige oppslutning som parti, aner det meg at det er Navarsete mer enn Borten som er en hindring for oppslutning. Hennes dialekt gir meg grøsninger. Tåpelig, sier du? Idag vurderer Høyre å foreslå at elever skal få velge om de vil lære seg nynorsk. Selv mener jeg det er et dumt forslag. Jeg leser ikke nynorsk litteratur men siden vi ikke kan forvente at nynorsken som skriftspråk skal forsvinne, vil vi føle oss hjelpeløse når vi blir nødt til å lese nynorsk.

Men det er forskjell på den dialekten som Navarsete uttrykker seg på og den nynorsken vi lærer på skolen i dag. For å være rett på sak høres hennes dialekt ut som om annet hvert ord er en ed. Etter å ha vokst opp på Østlandet faller det meg tungt å lytte til enkelte dialekter, selv om jeg på stående fot ikke kan tenke meg noe verre enn Navarsetes babel.

For noen ti-år siden hadde det ikke vært mulig for Navarsete å snakke sin dialekt på fjernsynet. Eller som bosatt i Oslo. Folk fra strøk utenfor Østlandet ble mobbet. De ble pokka nødt til å legge om språket sitt. Etterhvert fikk vi nyhetsmedier og formidlere som snakket et språk vi ikke var fortrolig med. Men som så mye annet her i dette landet måtte vi vende oss til dette også. Men vi grøsser. Men det tiltross; selv finner jeg enkelte dialekter sjarmerende. Eks vis den trønderske. Stavangersk derimot? «Adla» og lignende ord blir bare for dumt.

Navarsete representerer bøndene. Det beste jordbruket finnes i Vestfold-fylkene. Ergo ikke i den landsdelen fru N er fra. Bøndene her hvor oppslutningen burde være størst, synes som undertegnede. - Ikke? Jeg vedder på at jeg har rett. Hvorfor fikk SP og Anne Enger så stor oppslutning om EU-saken i 1994? Tenke seg to sååå forskjellige personligheter, da!

Politiet gidder ikke

Det kan jeg forstå.

De griper ikke inn overfor sex-kjøpere. Sex kjøpt av nigerianske negre.

Mange tusen negre som ankom Norge uten id-papirer har fått norsk statsborgerskap.

Kommunene er under press fordi de kvier seg for å ta i mot de mange asylantene som sitter på asylmottak og venter på å bli tatt hånd om. De samme somalierne som sitter der og som vi folket ikke aner hvem er, de skal nå bli vår nye nabo. Og ikke bare somaliere men også irakere, afghanere, you name it. Folk som har kommet til honning-krukka Norge med gudene vet hvilken bakgrunn. Det avsløres stadig vekk at disse, som våre quislinger av noen politikere har gitt statsborgerskap, kommer fra krigssoner. For ikke å snakke om negre som vi stadig hører ikke har noen grenser overhode for hvordan de slakter; endog sine egne.

Politiet gjør det de blir bedt om. Disse er idealister og har funnet seg et yrke som de håper de kan være stolte av. Inn i mellom dukker de opp de råtne eplene, men spør du meg er dette ofte som et resultat av manglende lederskap.

Politiet gidder ikke hanke inn andre enn dem som de mener de kan «få noe på». Idag kan vi lese at en j..... iraker som begikk en overfallsvoldtekt etter at han fikk oppholdstillatelse i 2003 allerede slapp ut av fengelse etter 2 år. Dommen var på mer enn 4 år. Det første han gjorde var å begå den samme forbrytelsen. Han ble hanket inn på nytt og fikk en ny dom på den samme tiden. Vi skal regne med at han er ute etter 2 år.

Hvorfor skal politiet bruke ressurser på den slags kriminalitet når det ikke virker. Hvorfor skal politiet snike rundt husveggene for å ta menn som er villig til å betale tusen kroner for et ligg. Eller hva de nå får for disse pengene. Hvorfor? Sexkjøpsloven skulle beskytte selgerne; de nigerianske horene og annet pakk som har slått seg ned her. Disse gir da f... i hva de bedriver. Og så skal vi synes synd på dem. Bull-shit! Hvis menn har behov for å kjøpe seg sex, så hvorfor ikke? Kom ikke å snakk om menneskehandel. Det er patetisk! Disse horene går fritt omkring. Det er disse som det skal slås ned på. De skal sendes ut av landet. Ikke belønnes med statsborgerskap; for helvete!

Politiet burde heller ligge på lur i buskene og ta alle dem som bryter fartsgrensen. Spesielt ute på landet der bøndene ikke har noe annet å gjøre etter onna vår og høst. Slipp politiet ut i gatene så de får seg litt frisk luft. Så kan de signalisere at de er der for oss, folket. På kontorene sine blir de bare surere og surere. Har du prøvd å anmelde noe, vet du sikkert hva jeg snakker om.

Ad Jesus som Gud inkarnert: Feil oversettelse i Bibel av 1978

Idet jeg viser til essayet som omhandler den norske Bibelen av 1978; om forholdet Jesus Kristus og Gud Fader og kirkens uklarhet om hvordan forklare at Jesus er Guds sønn og ikke en «inkarnert Gud» som gikk på jorden som menneske.

Ønsker at du skal slå opp i Paulus brev til hebreerne. Kap 1, vers 8; der det står i oversettelsen av 1978: «Men om Sønnen: «Din trone, Gud, står til evig tid».

Iflg New World translation oversatt direkte fra de originale skriftene skal det riktige være: «But with reference to the Son: «God is your throne forever and ever. Norsk: «Men med referanse til Sønnen: Gud er din trone for alltid og alltid».

Videre i vers 9, av 1978: «Du har elsket rettferd og hatet urett; derfor Gud har din Gud salvet deg...»

Iflg New World translation oversatt fra de originale skriftene skal det riktige være: «You loved righteousness, and you hated lawlessness. That is why God, your God, anointed you....». Norsk: «Derfor er det at Gud, din Gud, har salvet deg...»

Så norske teologer studerer ikke de originale skriftene?

Antikrist

Ingen har riktig forstått hvem eller hva som identifiserer antikrist. Paulus advarer menighetene flere ganger i sine brev om «den lovløse»; når han kommer. Paulus som var jøde og ble kristen advarer om at den lovløse vil avsløres når tiden er inne. Mange har trodd at antikrist er Muhammed men det kan også være en organisasjon eller en sekt. Paulus advarer mot sekter eller ny-kristne som har skilt seg ut av menigheten; de første kristne menighetene. Det er mye som tyder på at et visst frafall var en realitet allerede dengang.

Antikrist betyr bokstavelig imot Kristus. Og det er nærliggende å tro at antikrist er mennesker som har forlatt Sannheten til fordel for Satan. Vi ser at kirken idag har endret karakter. Det forkynnes mindre; noe som har bidratt til at kunnskapen sitter løs blant kirkegjengerne. Dette medvirker som en konsekvens til mye uforstand. Ideologier som kommunismen og sosialisme bidrar til at folket blir gudløse. Med sosialismen ble det satt en stopper for skolens bidrag til å opplyse barna våre. Søndagsskolene ble lukket og med muslimsk innvandring har vi erfart at politisk korrekthet også som en deologi; har overtatt og forvrengt Sannheten. De gudløse har idag stor makt. Disse er også «imot Kristus»/antikrist.

Så har vi som en konsekvens av sosialismen erfart at politikere som er gudløse bestemmer hva kirken skal stå for eller forkynne. Dette har skjedd gradvis. Mye i tråd med det liberale synet om frihet. Under ansvar ble det sagt. Men med abortloven sa vi fra oss ethvert ansvar og overlot saken til lovgiverne. Abort er drap. Og allerede med det faktum må vi erkjenne at det er i strid med Kristus bud om kjærlighet. Det er ikke kjærlighet vi viser når vi dreper barn i mors mage. Det er hat og strider mot Sannheten og budet; Du skal ikke slå ihjel!

At kvinner ble prester er jeg usikker på er i strid med Bibelens ord. At kvinner ikke skulle forkynne i kirken er i tråd med Paulus ord. Men Jesus hadde mange kvinnelige venner som han også sendte ut for å forkynne evangeliet. Det er derfor vanskelig å tro at Gud ville forby kvinner å tale i kirken siden de bidrar til forkynnelsen om evangeliet. Men siden mannen er underlagt Kristus og kvinner underlagt mannen bør det vel som en konsekvens ikke tillates at kvinner er prester. At de har forlatt Sannheten det har de jo gjort både mannlige og kvinnelige prester. Og at kirken er blitt en røverhule kan det ikke være noen tvil om.

Kirken har forlatt sitt oppdrag og taler løgn. De taler imot Kristus; og det blir vel kanskje snarere mer innlysende etterhvert at det er kirken selv som er anti-krist. Det verste som kunne skje er vel det faktum at de bidrar til at mennesker farer vill. Og det var heller ingen tvil om at hor er en stor synd. Og når kirken ikke minst ser mellom fingrene med skillsmisse så er det ille nok.

Men når de vanhelliger den loven som skulle binde sammen mann og kvinne ved å endre denne til å gjelde mann og mann; kvinne og kvinne da er kirken som organisasjon blitt verre enn Sodoma og Gomorra. For den historien var vel ment å være til advarsel. En advarsel om hva Gud vil gjøre med de ugudelige. Kirken med sitt presteskap har dermed invitert både Sodoma og Gomorra inn mellom benkeradene. De fører søkende mennesker vill; i pur ondskap.

Det står i Paulus 2. brev til tessalonikerne om Den Lovløse at når han kommer har han sin kraft fra Satan. Med all slags urett forfører han dem som går fortapt. Fordi de ikke tok imot Sannheten, så de kunne bli frelst. Kap 2 vers 9.

Han er den som står imot og opphøyer seg mot alt som tilbes og kalles «gud». Lovløshetens hemmelighet er alt virksom med sin kraft, sier Paulus, «men først må den Lovløse komme til syne». I vers 11: «Derfor sender Gud over dem en villfarelse som virker i dem så de tror løgnen».

Satan er slu i all sin gru og holder seg nær til sannheten. Bispemøtet avgjorde forleden at homofile måtte få de samme rettighetene som normale mennesker. Fordi: «de homofile bør ha de samme rettighetene til omsorg». Ser du kanskje ikke dobbeltheten i den uttalelsen. Som kristne skal vi elske hverandre. Og vi skal ikke gjøre forskjell på folk. Satan har med denne villfarelsen lagt seg kloss opp mot sannheten. Presteskapet er forført. Over hele verden har det mistet troverdighet. Snakk om å være Anti-Krist!

Jørn Horst: «Skrekkinngytende historier for små barn»

Er helt enig med krim-forfatter Jørn Horst. Det er ikke godt for et barn ned i seks års alder og lese om en skoleklasse på busstur som blir tatt til gisler og får kniven på strupen. Arne Svingen som visstnok står ansvarlig for denslags skriblerier i sine barnebøker, som jeg forøvrig aldri har lest ett ord av, fremstår totalt uvitende.

Som barn leste også jeg eventyr for barn. Og noen eventyr kan med rette idag kalles skrekkinngytende. Rart da at jeg ikke tok skade av det. Hva kan det komme av tro? Jo svaret er og burde være innlysende for enhver voksen person. Forholdene idag er ikke som på femti-tallet. De er så ille idag at nyhetsmedier som Nrk, som for noen ti-år siden fikk på pukkelen for å vise bilder fra land som idag representerer mer enn blodig vold, disse nyhetsmediene viser idag alt. For noen ti-år siden ble vi som foreldre advart mot «blodige scener», for at vi skulle få ungene våre bort fra tv-skjermen. Idag er det ingen som advarer barna våre. De er så godt informert at jeg tør hevde det kan kalles barnemishandling det faktum at foreldre lar barna sine sitte der ved siden av seg i sofaen; der de får inntrykk vi som vokste opp på femti-tallet med Asbjørnsen&Mo's eventyr - vi kunne ikke i vår villeste fantasi forestille oss hva det handlet om. Idag kan alle barn livlig forestille seg hva det innebærer å se blodige bilder fra kriger overalt i verden. De er således ubeskyttet for potensielle traumer. Vi trenger ikke fore barna våre med denslags søppel. Det er et faktum at barn idag lider av depresjoner.

Så ja, Horst har helt rett. Det finnes ingen grunn til å skrive om denslags for barn. Grensen for denslags burde som ved filmfremvisninger ha en regel om 15 års grense. At foreldre kjøper disse bøkene kan forsvares med at de ikke der og da når de er på kjøpsrunde i en bokhandel har tid til å lese gjennom boka de synes ser tilforlatelig ut; der de shopper i arbeidstiden.

Jeg skal ta et annet eksempel. For jeg holder meg unna alt som handler om porno. Og hva er det som selger idag – om ikke det? Jeg har ikke lest denne boka som er blitt kalt en «husmorbok», Shades of grey er vel tittelen. Endog Siv Jensen skrøt av at hun hadde lest den og moret seg.

Og hun skal vi liksom ha tillit til som evt statsminister?

Frogner-fitter er en grov tittel. Selv leste jeg den boka fordi jeg i flere år har bodd på Frogner og bare måtte få tilfredsstilt min barnslige nysgjerrighet. I den boka kan jeg ikke huske at jeg kom over noe som lignet på porno og var det beskrevet har jeg altså ikke hengt meg opp i det.

Denne kvinnen fikk tydeligvis blod på tann. For nå har hun igjen kommet ut med nok en bok om Frogner fruene. Skal ikke markedsføre boka og tittelen husker jeg ikke. Den starter tilforlatelig men fortellingen blir stadig mer oppfinnsom. Som sagt – hva sier du til denne opplysningen? Han kjørte tennisskaftet opp i hennes vagina! Dette er skrevet av en kvinne. Hva er motivet? Hun som enhver kvinne bør vite at dette er en umulig handling så sant du ikke har tenkt å myrde vedkommende. Ikke en kvinne ville overlevet denne behandlingen. Men denne frogner-forfatteren gir seg ikke med denne formuleringen. Det blir bare verre. Boka ble lest sånn cirka halvveis innen jeg la boka fra meg for godt; med en følelse av selv å ha blitt voldtatt. Hva er vitsen? Hvem er det hun ønsker selge denslags søppel til? Vil det selge? Til kvinner? Jeg tviler sterkt.

Så tilbake til Arne Svingens formuleringer i sine barnebøker. Hvem ønsker han å selge til? Barn som allerede er blitt traumatiserte av de daglige nyhetsbildene fra Nrk?

Så til litt markedsføring. Min favoritt er for tiden Jan Mehlum. Les ham, han skriver med en spenningsfylt penn. Hans persongalleri er underholdning av første klasse. Jeg er ikke prippen, men jeg er gammel nok til å innse at blodige og perverse beskrivelser forsurer sinnet mitt. Jeg har ikke godt av det. Så hvorfor skal det legges ut for salg?

Til Jo Nesbø vil jeg også sende et spark. Jeg har lest alt av Nesbøs krim. Men i de siste bøkene kan heller ikke han dy seg. Og han burde i alle fall ikke falle for den slags fristelser. Han selger så godt uten og det har han fått bekreftet. For krim-historiene hans er svært populære; ikke bare i Norge. Og hvorfor selger han så bra? Uten blodige og perverse beskrivelser?

Argumentet til Arne Svingen faller dødt til jorden. Det er ikke nødvendig å skrive søppel. Det finner du på søppelplasser rundt om og dit går du ikke uten at du virkelig må! Og i alle fall ikke med barna dine.