mandag 24. juni 2013

Svart, brennt mat er kreftfremkallende

Selv fikk jeg mega-sjokk da jeg på tv-skjermen for få dager siden var vitne til at en kokk la en kjøttbit med svor med svorsiden ned i pannen - som endte opp med å bli svart. Kølsvart! Han viste også denne frem som om alt var helt greit. Han skar bort det grøvste men noe ble liggende på kjøttbiten som han danderte riktig så lekkert på tallerkenen.

Idag i VG er det fisken som skal komme til heder og verdighet. Et bilde av en grillet fiskeburger i knasende sprøtt brød. Nam!

For det første ser det ikke lekkert ut med brent mat, og hermed blir du advart. Du må ikke finne på å spise brent mat. Alle vet jo at det ikke smaker godt og kanskje virker det naturlig for de fleste å skjære bort det som er svart, men det holder ikke om det ligger noe igjen.

Da jeg ble rammet av tykktarm-kreft for mange år siden var jeg døden nær. Jeg fikk en ny sjans som det heter og leste alt jeg kom over om kreft. Fra leger som stilte seg undrende til at noen pasienter allikevel overlevde kreften; til hvordan spise sunt og riktig. Og hva man ikke burde når du først lå så dårlig an.

Fortsetter du å røyke kan du vel i prinsippet takke for deg, for da vil kroppen fortelle deg noe om at giften sprutes inn i blodet ditt. Bye bye!

Vi vet at tarmkreft rammer mange og ligger vel på plass høyt oppe vil jeg tro. Og mange dør. Mange kommer for sent til lege og kreften vil da ha spredd seg til lymfekjertler eller den vil ha vokst ut av tarm-veggen. I mitt tilfelle var det klart noen som styrte dette fra oven. Etter mange år er det ikke noen spor av kreften. Jeg mistet mange cm av tykktarmen, men lider ingen nød. Fordøyelsen er helt grei. Så ikke fortvil det går ikke alltid til helvete.

Noe jeg leste mye om f eks var at bønn var noe man ikke skulle kimse av. Som troende kristen er den kontakten uvurderlig. For ved sengekanten den gang sa kirurgen til meg, at jeg er heldig om jeg lever lenger enn de første 5 årene; som er et kjent tidsperspektiv for kreft-rammede.

Så ta deg i vare. Kast mat som er brent. Mørk brunt eller svart. Kast det! Og for å ødelegge sommer-kosen kan jeg legge til at for ofte inntak av grillet mat og du er like mye i faresonen. Antagelig fordi maten utsettes for noe den ikke bør utsettes for. Nå skal jo liksom alt grilles fra tomater til maiskolber, til gud vet hva. Alt på grillen og du kan lene deg tilbake å vente på at kreftcellene jobber for at du får et langt kortere liv enn om du tenker deg litt om. Sorry, men du kan spore opp disse opplysningene ved å google litt.

Og dette visste du kanskje ikke - men vi går alle rundt med potensielle kreftceller i kroppen, som slår ut ved gitte forhold.

Grillet mat er altså fy fy om du ønsker et langt liv.

Østfoldinger avhengig av fattigkassa

Ja, det inntrykket kan man få ved å lytte til venstre-radikale nyhetsmedier.

For hør bare. Færre og færre er avhengig av sosialhjelps-stønad. Denne nyheten er selvsagt en sannhet med modifikasjoner og fremstår umiddelbart positiv, i henhold til det vi bør og skal tolke dette. For i neste omgang vil vi få høre om fattigdommen i Norge. Av de samme nyhetsmediene.

Klokken 09:00 sendte Nrk1 nyheten - og var i tillegg så redelige at de fortalte at dette ikke gjelder innvandrere. Tvert imot. Disse er bare oftere og oftere avhengig av sosialhjelp og trygder. Og verst er dette fenomenet i Østfold. Ergo fikk vi vite at at «østfoldingene» faktisk ikke er østfoldinger. Østfoldinger relatert til denne informasjonen er nemlig - innvandrere.

Klokken 10:00 sendte Nrk2 samme nyhet. Men lot være å informere om at «østfoldinger som var stadig mer avhengig av sosialhjelp» er innvandrere. Hvorfor? Jeg spør meg selv, hva er årsaken til at denne nyheten blir fortalt oss fullt og helt klokka 09:00 men ikke klokka 10:00!

Jeg tillater meg å spekulere i årsaken siden det var Nrk som meldte dette begge gangene.

Jo, for det første har journalister og redaktører i mange år allerede blitt instruert om at når «innvandrere» omtales så skal de ikke marginaliseres. Altså med andre ord sannheten om hva disse koster landet vårt skal dysses ned. Det samme med kriminalitet. Eks vis vet vi at det er ikke bare i Stockholm og de større byene i Sverige denne bermen brenner biler, skoler og annet de kommer over, men også i Norge. Rett utenfor hovedstaden Oslo har de slått seg ned. Og der brennes det over en lav sko. Men blir dette fortalt oss da? Nei, for husk nyhetsmediene har fått munn-kurv.

For det andre tenker jeg at mediene allikevel ikke tør være bekjent av denne unlatenheten. Nyhetsmediene er jo selv svært marginalisert om dagen. Såpass at folk ikke lenger kjøper avisene deres. Og ikke bare her i Norge. Svensker også; kun 20% av disse gidder åpne en avis eller følge med på nyheter på tv. Så tillat meg å spekulere: hvis altså nyheten fortelles tidlig på morgen eller sent på kvelden så er det trolig ikke alle som får den hele og fulle sanhet med seg. Ergo, har Nrk gjort sin plikt og kan ikke klandres. Bare så det er sagt - det er neppe en nyhetskanal som er så venstre-radikal som Nrk. Og glem ikke at dette er arbeidernes kanal. Den er styrt av Arbeiderpartiet.

Istedet for nyhetsmedier som aviser, nett-aviser og nyhetskanaler via TV-skjermen utarbeides det heller rapporter. De koster flesk, men siden sannheten ikke kan skjules i det lengste, så får vi Brochmann-rapporten og andre rapporter utarbeidet av dem som mener at ytringsfriheten er et gode. Men når disse rapportene kler klærne av våre venstre-ekstreme politikere, så blir de stående nakne og måpe. Jens for eksempel han gjør seg enten dum når han blir konfrontert med at snart kun 20% av befolkningen liker ham, eller han er faktisk dum. Ett av to.

Hadde jeg vært østfolding hadde jeg blitt j... provosert over å bli omtalt som et folk som ikke er arbeidsdyktige, late eller uten utdanning. Å unnlate å fortelle sannheten er bare så ufint og uhøflig overfor østfoldinger at det finnes knapt ord. At de gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å holde tilbake sannheten, det forstår de visst ikke? Folk vil ikke ha avisene deres. Og du skal ikke se bort fra at Nrk vil forsvinne som monopol. Lisensbetalende vil sørge for dette med en ny regjering. Eller?

Kjell Ola Dahl: Krimforfatter

Du må bare lese krimbøkene til Kjell Ola Dahl. Du vil ikke bli skuffet. Garantert. Du vil få så mye å humre over at du vil lure på om mannen har politi som yrke. Replikkvekslingen er av en helt annen verden enn i bøkene til Jo Nesbø. Man skulle nesten mistenke Dahl for å være flue på veggen eller altså eks-politimann.

Den ene gode replikken slår den andre i hjel. Det er mye bedre enn på film. For der får du bildet rett på netthinnen. Med Dahls formuleringer er du nødt til å bruke hjernen. Og det er faktisk ikke så dumt. I disse digitale tider der alt er lagt til rette for at du vil bli sløvere og sløvere. I verste fall; gjett kryssord.

Ja, du vil humre tett og ofte av replikkene til Gunnarstranda, Frølich og Lena Stigersand. De er så frekke og sjikanerende at du blir sittende å lure på hvordan i helvete noe menneske med normal forstand velger seg dette yrket.

Gunnarstranda er forresten en middelaldrende pinglete liten mann; stor i kjeften.
Frank Frølich er en mann i begynnelsen av førti-årene, ganske satt, liten og rund.
Lena Stigersand har sans for pisk og andre perverse måter å ha sex på. Og da gjerne med en kollega.

Karakterene fra den øverste i politi-hierarkiet til den nederste betjenten er om mulig like håpløse. Og er det noe som går igjen så er det misunnelsen. Den er visstnok større i politiet enn i noe annet yrke. Og det er en kjent sak at det mellom politidistriktene ikke samarbeides. Ergo får du dette bekreftet i Dahls krimromaner. For det er innen samme distrikt at du aner at misunnelsen er størst. Vet du noe skal du ligge lavt hvis du ønsker skåre på dette i en straffesak, f eks. Mange blir tatt av saken av smålige hensyn, men blir så forbannet at de går bak ryggen på sjefen og etterforsker privat. For så plutselig en dag gi kollegaen fingern. Ja, i henhold til Dahls beskrvelser, da. Gudene vet om det ikke er sant.

Ja, Dahl treffer spikern nøyaktig der den bør treffes. Og i dette yrket slår de hverandre i hodet med noe hardt noe. Konstant. I en av romanene hevder Dahl at politiet sitter og leser Donald Duck når de kjeder seg. Og med en oppklaringsprosent på 2 av 100 saker i året, så undres man ikke over at det ikke akkurat går fremover i denne etaten.

Nå er alle visstnok veldig fornøyd med analysen om politiet, og ser visstnok frem til endringer. Hvilke gjenstår å se. Med færre distrikter må det vel bety at politiet fratas stadig flere administrative oppgaver og sendes ut på gata. Kanskje vil vi i fremtiden se stadig flere patruljerende biler på veiene? Siden de jo forståelig nok ikke lenger trenger et kontor.

Min siste ervervelse fra Dahl er Svart engel. Kos deg i sommerbløyta!

Ikke så lurt å eie i Spania?

Det finnes svindlere på finn.no; kan vi lese. Om en svindler som tilsynelatende eier en leilighet som han tilbyr på nettet. Han krever et depositum og mennesker som ikke bryr seg om å sette seg inn i lov og rett går gjerne med på avtaler som de i de fleste tilfeller vil tape på. Ikke bare penger.Det er en kjent sak at dette skjer over hele verden. Mennesker er blitt uten moral. Den kristne skitnes til av muslimsk. Det er nå blitt dem mot oss. Og svake kristne sjeler lærer også fort.For tiden opplever jeg dette selv. To identiske leiligheter leies ut av to forskjellige personer. Den ene nekter for å kjenne den andres navn. Den ene leier ut gjennom en hjemmeside der man kan aonnonsere som på finn.no. Den andre leier den ut gjennom noe som kalles «owners direct». I verste fall er det en og samme person men forskjellig alias.Det dreier seg om to «briter». At det er mulig å holde på, kan illustrere følgende historie. Da jeg konfronterte «hjemmesiden» deres Owners Direct, med en instendig oppfordring om å drive research på en leilighet som kunne kanaliseres gjennom et ref-nummer, var dette for å henstille til administrasjonen om å slå ned på vedkommende. Som man ønsker oppnå når man anmelder til politiet.Svaret var typisk politisk korrekt stupid sosialistisk: dette kunne de ikke gjøre uten at de begge svindlerne ble enige om å slette annonsen. Sånn er det altså blitt i denne gale kriminelle verden.Jeg er etter som tiden gikk blitt pepret med mailer av den ene, som forklarer alle mulige forklaringer på dette fenomenet at «noen andre leier ut din leilighet», som jeg hevder. Til de grader manipulert at du skal ha blitt sykelig mistenksom for å kunne gjennomskuet skuespillet. Og ja, det tok meg litt tid å innse det; jeg gir alle en sjans – fremdeles. Men jeg er nå fast bestemt på at det aldri skal skje igjen. Som dr. Phil sier i sin bok: «Do not give anyone the benefit of the doubt; verden er ikke som før».Nordmenn er lettlurte. De burde stoppe opp å tenke seg om. Er det for godt til å være sant; glem det! Disse to identiske leilighetene ble tilbudt med en svært lav leie. De kriminelle lurer deg i det øyeblikket de ber om et depositum. Og da kanskje på grunnlag av en enkel husleie. Eller 20% av husleien. Den summen er så liten at du glemmer å bruke hue. Du bare betaler. Gee, liksom detta blir et billig opphold! De/den som tjener på dette er en «liten» sum her og en liten sum der; rett inn på deres konto. Når du imidlertid står der på trappa nede i utlandet, kan du risikere å stå der som et fjols uten tak over hodet.En annen side av denne utleievirksomheten er nordmenn som har latt seg lure av sleipe meglere som vil selge. Tiden er inne, renta er lav, liksom! Kjøp nå, du har ingenting å tape. Den tiden du ikke bor i leiligheten, hvilket vil si 11 måneder i året tatt 4 ukers ferie, den tiden kan du leie ut. Vips har du inntjent lånet ditt i løpet av null komma niks!Har akkurat truffet en sånn lettlurt fjols. Nå hadde de akkurat investert ikke bare i leilighet men også i møbler. Nå skal dette tjenes inn igjen og da forhåpentlig i løpet av vinteren. Folk som har prøvet seg på dette vet av erfaring at skal de få leiet ut hele vinteren så er de heldige. En uke her og en uke der gir ikke den store inntjeningen. Så de satser stort så fort de møter en pensjonist som ønsker leie, ja, kanskje så lenge som 6 måneder. Men så glemmer de at denne pensjonisten hadde investert selv hvis husleien er uforholdsmessig stor i forholdg til prisnivået i landet. En husleie på 7-8000 i måneden betyr penger rett ut av vinduet. Derfor innser Ola og Kari at det er bedre å satse på en hest enn kanskje ingen eller helt sporadisk utleie de 11 månedene de ikke kan bo der selv. Så de setter ned leien til det halve.Og så kommer det store spørsmålet. Hvordan skal vi sikre oss? Som sagt de kriminelle blir stadig flere. Det viser seg at noen leieboere stikker av etter kort tid. De betaler leien men kanskje holder de på å fryse ihjel. Ja det er ikke å kimse av. I et land som Spania kan det være ganske uggent om vinteren; rått og kaldt. Selv erfarte jeg på begynnelsen av 90-tallet å leie en leilighet med kun en olje-radiator som jeg måtte trille inn i de enkelt rom alt etter som behovet meldte seg. På barnets soverom om morgen f eks. Eller badet. Når folk da flytter så bør utleier stille seg et vesentlig spørsmål:Gjorde jeg det jeg kunne for at leieboeren skulle føle seg vel? De aller fleste kan nok ikke svare positivt på det spørsmålet og blir forbannet. Neste gang vil de innkreve hele husleien i ett jafs. Seks måneder rett på utleierens konto. Uten sikkerhet for leieboeren som i tilfelle problemer (med vaskemaskinen?) ikke vil ha noe han skal ha sagt. Utleier bestemmer om og når han vil rette feilen.I tillegg forventes det et depositum, men ikke etter norsk lov, for sier Ola: norske regler gjelder ikke i dette landet. Allerede da bør du vite at du skal trekke deg tilbake. Så ergo Ola og Kari Nordmann er ingen garanti for at du får ivaretatt din egen sikkerhet i slike forhold.Det mest interessante med dette er at etter som den finansielle situasjonen blir stadig verre ute i Europa så vil du merke det på lommeboka. Tilslutt vil du sitte med sjegget i postkassa. For når inntektene på utleie ikke er i samsvar med meglerens lovnader, sitter du igjen med et hus eller leilighet som taper seg i verdi. Denne leiligheten eller huset bør bebos. Det fordi i Spania f eks er det lange våte og fuktige vintre. Den bør holdes varm og et hus som ikke bebos forfaller etter kort tid. Jeg har sett det med egne øyne. På begynnelsen av 90-tallet hadde verden den samme situasjonen med nedgangstider og økonomiske problemer. Mange forlot rett og slett hele investeringen. Og gikk med store øk tap.De fleste som investerer i utlandet er kanskje gjeldfri. Eldre pensjonister? Eller de ser at de kan behandle to små lån. Så de lar seg lure. Men hva skal du met et hus som du knapt bruker i løpet av året. Ergo: lei!


I Stavanger har de kastet skylappene

Mange ønsker mine åpenhjertige essay velkommen. Kommentarer bekrefter dette. Det er snart valg og når høsten kommer og valget er over vil det ikke være noen grunn til å gjenta hva jeg skrev i fjor i harnisk over denne røde regjeringens innfall og utfall. Hvis Siv eller Erna ikke fikser å få dette landet ut av kaoset; som denne regjeringen med Jens i spissen har påført oss, er vi toast alle som en. Og dette hovedsaklig på grunn av denne perverse innvandringens konsekvenser.

Registrerer med en form for entusiasme at mye av det jeg selv har utbrodert her på bloggen nå blir satt på agendaen rundt om i kommunene. I de mindre samfunnene som gradvis oppdager og føler de surrealistiske problemene på kroppen. Som Carl I Hagen spådde for 30 år siden om alle problemene denne perverse innvadnringspolitikken ville medføre for samfunnet. Som den britiske ministeren Powell uttrykte sin bekymring om negre på 60-tallet, som i fremtiden vil «holde pisken over den hvite mann og kvinne».

At vi importerer en folkegruppe som det ble sagt i VG sist lørdag er voldelige fordi det ligger i genene. Med ref til en reportasje fra et hvitt samfunn i syd-afrika; som vi vet etter at de svarte fikk skiftet den hvite regjeringen med en svart en, har måttet forskanse seg bak gjerder for å holde negrene ut. Resultat: det har aldri vært så mye uroligheter i form av drap og kriminalitet etter det der nede.

Vi nordmenn glemmer fort. Og i disse dager tror jeg det er mange nordmenn som ikke holder ut sannheten om stoda i dette landet. Om at alt faktisk fremdeles er som før den 22/7 og at sikkerheten for oss er like elendig som den var i tiden før. Polititanalysen har fått satt ord på noe og vi venter i spenning på å se resultater. De vil ikke komme før etter at Siv eller Erna har satt seg i sjef-stolen. Og bare så det er sagt, jeg lar meg ikke vippe av pinnen når mediene hever Erna opp i skyene. Det er ikke avgjort ennå og i siste «gallup» viser det seg at Frp er det eneste partiet som har fremgang. Det er derfor ikke selvsagt at Erna er vår nye statsminister fra høsten av. Jeg lar meg ikke provosere av medienes manipuleringer.

Her har jeg tatt for meg forskjellige emner. Som at lista for å sette karakterer i videregående er svært lav. Hvilket betyr at innvandrere som faktisk ikke har så mye å fare med, de gis høyere karakterer enn de fortjener. De føres bak lyset fordi de da tror at de vil komme seg gjennom nåløyet når de søker høyere studier. Det beste de kan oppnå er å få Lån og Stipend fra Lånekassen ett semester, men som en konsekvens opparbeider de seg gjeld til staten.

Et resultat av denne tenkningen viser seg i dagens nyhet om at kommunale arbeidsgivere i Stavanger (denne gangen) må kaste 95% av søknadene til stillinger i helsesektoren, fordi søkerne ikke er kvalifiserte.

Arbeidsgiverne opplever at de kan få 70 søkere til en stilling, men at kun 2-3 er reelle.

Mange av søkerne har enten ikke godkjent arbeidstillatelse.
Mangler utdanning.
Kan ikke norsk.

At mange til tross for manglende arbeidstillatelse tillater seg å søke jobb er realert uten tvil til det faktum at vi har venstre-radikale poltikere som går ut og mener at tiltross for manglende oppholdstillatelse og at asylanter mangler dette men allikevel får vandre rundt i samfunnet, så er det allikevel helt greit.

Høyre ved Erna satte foten ned da Frp gikk ut for et par uker siden og mente at alle skulle låses inne frem til uttransportering. Erna mente at dette var for galt. Kun «kriminelle» var det greit for. Så langt aner vi hvordan Siv skal få litt av en jobb i et samarbeide med Erna.

Hva gjelder manglende utdanning har jeg nettopp vært inne på emnet. Men igjen ser vi at de poltisk korrekte venstre-radikale later som at alle er like gode og at utdanning ikke er så viktig. En hel generasjon er som en konsekvens av sosialisten Kristin Halvorsens innblanding i skolevesenet, snytt for utdanning og en fremtid i arbeidslivet. De er simpelthen ikke kompetente.

Så har vi de som ikke snakker norsk. Nei, surprise surprise, her snakkes det varmt om arbeidsinnvandring også fra en profilert person i Høyre, Kristin Clemet som ønsker alt rusk og rask velkommen. Det blir ikke engang sjekket om arbeidsinnvandreren har den nødvendige bakgrunnen for jobben. Og vi har jo hørt om at «varme hender» skal redde helsesektoren. Varme hender my ass! En skokk med analfabeter fra Afrika og kanskje en muslimsk hjemmeværende eller to som snakker sitt eget morsmål sammen med ungene og aldri kommer seg ut av hjemmet. Joda, mye å satse på det, tenker jeg!

I Stavanger har de altså satt foten ned og bestemt at et minstekrav må være norskferdigheter.
Positivt og oppmuntrende. Så har kanskje mine raljeringer med døgenikter ikke vært forgjeves. Og – jeg har bestemt meg for at mitt prosjekt skal være – at du ikke glemmer så fort.

Edward Snowdon: Bør straffes for forræderi

Denne mannen er en forræder i mitt vokobular. Da han ble ansatt i CIA og NSA visste han hva han gikk til. Han har også avlagt taushetserklæring. Hvis han ikke har forstått hva dette innebar må han under psykiatrisk scrutiny. Han er tydeligvis frustrert. Og er i behov av en undersøkelse. Man kan ikke la den slags mennesker få gå løs. Han visste hva han gjorde når han tok jobben. Selv jeg vet hva NSA står for. En roman er skrevet om dette; fiktiv riktignok men spennende og en god innføring i hva som foregår bak disse veggene. Nå er de avslørt for å ha snoket i mange telefoner og mailer.

Vi har i Norge et PST som også snoker og har sagt rett ut ved flere anledninger at den gruppen det er god grunn til å holde under oppsikt er muslimer. De kaller det ekstrem islamisme. Men alle burde nå vite at dette er muslimer per definisjon.

Så har vi en forstyrret politiker i Trine Skei Grande som gjentatte ganger har hevdet at dette vet hun bedre om. Den slags politikere kan vi ikke være bekjent av. Skei Grande fremstår som en sabotør og en forræder. Det hun bidrar til ved å mistenke PST for å bedrive urent spill, er forræderi mot det norske folk. Hun tilhører den dysfunksjonelle venstre-radikale delen av vårt samfunn som stadig beveger seg ut over grensen for hva som kan være tilltatt. Forstår ikke at hun ikke blir overvåket. Kanskje blir hun det? Det er en grunn til å mistenke henne for å lefle med den siden av samfunnet vi frykter mest av alt. I motsatt fall bør hun holde kjeft.

Vi har vel alle mer eller mindre undret oss over at vi etter 11. september 2001 har vært forskånet for de store katastrofene der muslimer er innvolvert. Til tross for det fikk Madrid og London erfare at overvåkingen ikke har vært tett nok. Vi har dyktige mennesker som er opplært til å holde øyne og ører åpne. Vi har altså i Norge PST. I USA NSA og CIA. Og om de holder øye med oss så må det være underforstått at de alle har vårt eget beste i tankene. Mange tusen terror-åtak er forhindret på grunn av nitidig overvåking av en spesiell gruppe ondsinnede mennesker i vårt samfunn. Det finnes såkalte celler i Norge, og da dreier det seg ikke om Breiviks likesinnede, men om muslimer.

Vi er avhengig av at dette arbeidet ikke svekkes. Hva hvis en ansatt i PST gikk ut og fortalte oss hvordan de jobber? Det ville være like uheldig og ødeleggende som det Snowdon har gjort, men endog i mindre skala. Uansett hadde overvåkingen i Norge blitt satt mange steg tilbake.

Tidligere PST-sjef Janne Kristiansen måtte forlate sin stilling på grunn av en uheldig uttalelse. Vi forsto at hun hadde retten på sin side, men det var ikke meningen at den informasjonen skulle lekke ut.

I USA bor det mange potensielle arabiske terrorister. I europa likeså. Skulle vi altså ta på oss de rosa brillene og tro at vi ikke hver eneste dag er utsatt for deres ondskap? Jeg tror mange fikk en vekker ved at Snowdon gikk ut med denne opplysningen. Vi innså at verden ikke lenger er normal. Og alle bør vel innse at det er ikke deg og meg som blir overvåket.

Dog har jeg stusset over at internett, via noen som sjekker sikkerheten ved å gå inn på min blogg, har kunnet konstatere at det ikke er forbundet med risko. Min blogg er altså blitt sjekket som et ledd i den sikkerheten vi alle er avhengig av i dette kaotiske samfunnet. Vi blir hacket og vi påføres virus av mennesker som vil oss vondt. Vi er avhengig av at vi blir overvåket. Har du ren samvittighet har du heller ikke noe å frykte.

Snowdon bør ikke få opphold i Island. Han bør straffes for sitt brudd på taushetsbelagt informasjon.


Fedmeproblematikken

Iflg en dokumentar sier den kvinnelige kirurgen at det aldri er noen kø på hennes avdeling. Hun gjør inngrep i mennesker som uforskyldt er rammet av kreft. F eks føflekk-kreft. Hennes kommentar til dette etterfølges av en kommentar om køer på sykehusene som er et nytt fenomen. Nemlig at folk legger seg under kniven for å fjerne fettvalkene som i løpet av livet; korte eller langt er konsekvensen av for mange marsipankaker, usunn mat, mat med smaksforsterkere, og rett og slett mennesker som ikke fikser dette livet, som for de fleste er uten kjærlighet.

Den kvinnelige kirurgen bestemmer seg for å forske litt og mener bestemt at grunnen til at hun selv holder seg slank er viljestyrke. Ja, rett og slett viljestyrke. For uansett vår livssituasjon, blir vi alle utsatt for fristelser. Folk kommer nå til dekket bord; ikke bare på restauranter men også ute i gatene selges nå hurtiglaget mat som ofte inneholder sukker, fett og smaksforsterkere som MSG; som jeg har omtalt her et annet sted.

Folk lever i et overflodssamfunn i vesten og har alltid tilgang på mat. Fristende mat. Selv lager jeg all mat fra grunnen av. Selv en tomatsaus til spagettien lager jeg fra grunnen, med hermetiske tomater for det er faktisk like greit. Det har noe med å spare tid. Jeg tilsetter selv urter og krydder og føler bare forakt for hermetiske tomater som er tilsatt basilikum eller andre urter. For nå trenger du egentlig ikke gjøre annet enn å overføre fisken eller kjøttet på et fat og sette det i ovnen. Alt er tilsatt, den ser sogar ut som om Eivind Hellstrøm har vært kokken bak.

Det er da jeg igjen tenker foraktelig på disse stakkarne som ikke gidder lære seg lage mat som de vet er forberedt med omtanke, og vel vitende om hva som er blandet i; f eks kjøttkakene. Du får kjøpt fisk og kjøttvarer som har ligget i saus, og i denne sausen skal du regne med er tilsatt MSG som er giftig i større mengder.

Så jeg tenker at grunnen til at folk blir feite er rett og slett latskap. Og omprioriteringer. Men da får de også skylde seg selv når diabetes blir en sykdom. Den er i beste fall et symptom på din dumhet. Se for deg en fet mann som puster og peser. Med det vi kaller en «øl-vom». At han ikke drikker øl har du kanskje ikke tenkt på. Denne vommen er gradvis utviklet seg pga lite mosjon og overspising.

Hvis du vender deg til å stoppe før du er mett, er sjansen liten for at du legger på deg, selv om du skeier ut en gang i uken. Men hvis de 6 stykkene med marsipankake du trodde du skulle dele med familien som allikevel ikke hadde tid til å komme på besøk den helgen, havner i din mave to av gangen eller resten av uken, så skal du regne med at da er skaden allerede skjedd. Og jo mer sukker du vender deg til å innta dessto større begjær får du etterhvert. Dette har jeg testet ut. I perioder har jeg gasset meg med sjokolade. Og jo mer jeg spiste og koste meg dessto større ble begjæret. Hvis jeg derimot stoppet med dette, så hadde jeg ikke noen problem med å gå forbi sjokolade-hyllene.

I denne dokumentaren hevdes av en forsker at vi er født med forskjellige hormoner. Og dermed trakk han den slutningen at noen kunne være født med «en større mengde av det hormonet som ga deg sultfølelse» og dermed gjorde han disse til ett offer. Det er dermed ikke så rart at de blir feite, liksom. Bullshit!

Man legger seg til dårlige vaner og finner unskyldninger for alt her i livet. Stakkars meg, jeg har det vondt, nå stikker jeg ned i kiosken og kjøper meg en liter coca cola og potetgull. Eller hva med å stoppe opp foran kakedisken der marsipankaker og andre fristende delikatesser ligger ved siden av hverandre. Uff, dette fortjener jeg sier du. Jeg har vært så deprimert i det siste. Du finner en unskyldning for å være deprimert. Og du finner en unskyldning for å feire at du ikke lenger er deprimert.

Så sykehuskøene blir lengre og lengre; mye fordi det er blitt en inntektskilde for kirurgene å operere folk for kilovis med fett. Det er jo ikke til å komme forbi at jo sunnere folk lever, dessto mindre får legene å gjøre. Det samme med tannlegene. Etter at barn fikk utdelt fluortabletter på 50-60-tallet fikk barn færre hull. Og tannlegen fikk mindre å gjøre. Alt henger sammen.

Men å fortelle folk at nå er du kvalmende fet, er liksom ikke politisk korrekt, så for ikke å såre noen viker du unna. For kaller du en spade for en spade så blir du å betrakte som en fiende. Så istedet for å si til disse feite menneskene at blir du feit så finnes det ikke annet håp for deg enn at du selv gjør noe med det. Spaser til butikken. Eller ta sykkel. Mosjoner og hold deg unna mat som du vet er skadelig. Ikke bare blir du feit, men du kan få kreft, diabetes, og all verdens sykdommer. I Norge har vi gratis behandling på sykehus. Men det er ikke rettferdig at andre skal betale for dine utskeielser. Eller bli liggende langt bak i køen for å få behandling for uforskyldte sykdommer.

Når en annen forsker hadde kommet frem til hvordan behandle de feite; ved å fjerne deler eller hele mavesekken (by-pass) så traff han spikern på hodet. Det er jo det det er snakk om. Jo mer du spiser dessto større blir magesekken. Common sence! Og dessto større er sultfølelsen - som overhode ikke har noe med at vi er skapt med forskjellige hormoner.