lørdag 13. april 2013

Sveriges magaplask

Maja har du sett den nye moten? Hva da svarer Maja. Jo, du har vel fått med deg at nå skal man skjule alt og at bare øynene skal sees. Har du ikke sett dem? Spør Calle. Jo, kan du huske hvor langt hår du hadde når vi giftet oss, Calle, svarer Maja og smiler. Ja, sier Calle og ser opp på bryllupsbildet av dem begge tatt en gang på sytti-tallet. Ja, ser du sier Maja, moten endrer seg jo med tiden, sier hun og fortsetter å filosofere over at mye var så mye bedre før.

Naboene deres er fra Irak og Somalia; og det er jo greit det, mener Calle, så slipper vi å reise dit ned på ferie. Han humrer av sin egen vits. Og det lukter jo spennende fra Mohammed Ali's familie i oppgang C. Ja, svarer Maja, nå er visst fruen gravid igjen. Skal si det blir mange i blokken vår nå. Mohammed Ali's familie er fra Somalia og har fem barn fra før av. Tror du ikke det kan bli vel trangt hos dem, sier Maja så; de har jo bare en to-roms leilighet. Jo, det vil jeg tro sier Calle. Han er for tiden bussjåfør og har flere kolleger som er fra Irak. Det var forresten bare flaks at han fikk den jobben. Man hadde ment at det kanskje ble litt for mange utlendinger og at det ville være riktig å ansette en svensk også. Fargerikt hadde sjefen hans sagt.

Neste uke skal Calle være sjåfør for en liten utflukt. Det er bestemt at de nye naboene som ikke snakker svensk skal bli bedre kjent med sine svenske naboer. En del av kommunens integrerings-politikk. Calle har tenkt over hvordan han skal arrangere dette. Og bestemt at han vil la de nye naboene, asylantene som nettopp har flyttet til kommunen, de fra Somalia og Irak de kan kjøre med Ivar, Calles kollega; og han selv med svenskene. En buss for utlendingene og en for svenskene. Det må jo bli riktig, tenker Calle, men han er litt usikker.

Maja jobber som helserådgiver på et kontor nede i byen. Hun har et nært samarbeide med utlendingsnemda og har ofte oppdrag for dem. Hun sitter også i kommunestyret og i forrige uke ble det bestemt at det måtte budsjetteres for de nye problemene som de ikke lenger kunne lukke øynene for. Flyktningene som stadig vekk belastet helsebudsjettet med forskjellige sykdommer. Ja, endog sykdommer som plaget Sverige på 50-tallet. Nå hadde plutselig tuberkulosen igjen tatt et grep om befolkningen. Dette var noe nytt og Maja som var samvittighetsfull hun mente at siden det ikke bare var folk med tuberkulose som var blitt et problem men også mange som hadde AIDS, burde hun informere lokalvisen om forholdene.

Hun ringte derfor en journalist i Teby kveldstidning. Og dagen etter sto det på forsiden av avisen at «flyktninger var blitt en smitterisiko for kommunen». Rett og riktig mente Maja. En kampanje var også debattert om risikoen for smitte hvis ikke noe ble gjort. For hva med elevene i Teby? Burde man ikke nå dele opp klassen; slik at flyktningene fikk egne rom i undervisningen? Hun fikk ta det opp med ledelsen på neste møte.

Calle som ikke er spesielt engasjert i det som skjer i samfunnet og svært lite hva gjelder det politiske forteller at man på ICA nå kan få pepperspray gratis. Og en alarm også hvis man ønsker. Da han forteller Maja at han har sørget for at Maja nå har en alarm med seg når hun må på møter om kvelden, sier Maja at jo, det blir nok bra. Hun har forresten hørt at nabo-jenta i oppgang B ble utsatt for en overfallsvoldtekt sist helg. Hun var ute med sin kjæreste og da de var på vei hjem fra fritids-klubben ble de overfalt av to gutter som ikke så svenske ut. Nicolas var blitt truet til å gå i minibanken og ta ut 2000 kroner. Disse guttene hadde stukket en pistol opp i nakken på Nicolas som hadde blitt så redd at han hadde ropt til Nina at hun måtte løpe. Men Nina som ikke ville forlate Nicolas hadde bare blitt stående som om hun var paralysert. Den ene gutten som sikkert ikke var mer enn 18 år hadde dratt henne inn i et buskas og voldtatt henne. Ja, sa Maja det sto jo iTeby-tidningen så det er vel sant. Uff, ja, sier Calle, skal vi spise nå eller etter vi har vært på kino?

Denne historien er oppdiktet; uten tvil. Men den kunne vært sann; ikke bare i Norge men også i Sverige der det kan se ut som om svenskene, som blir stadig mer dysfunksjonelle gradvis graver sin egen grav. For et par eksempler er faktisk hentet fra de svenske nyhetene de siste ukene.

En råtten verden uten rettssikkerhet

På tekst-tv: Emil Linnell, 23 år ringte sykehuset og ba på sine knær om en ambulanse. Ja, han ringte flere ganger. Men ble avfeid av en sykesøster som ikke ville innfri hans ønske. Han døde av «brusten mjælte». Sykesøsteren ble tiltalt for grovt «vållande til annans død». Men ble frikjent. Med begrunnelse: Det kunne ikke bevises at Emil hadde overlevd om han hadde fått ambulanse-hjelp.

En mann gjorde sin plikt etter at to små brødre banket på døren hans og ba om hjelp. En ulykke. Den unge moren deres lå fastklemt under en stor bil. Mannen som dessuten nylig hadde gjennomgått en skulderoperasjon gjorde som enhver kristen person ville ha gjort. Dessuten oppfylte han sin plikt til å hjelpe i denslags situasjoner. Han og sønnen på 16 år greide til alles undring å løfte den tunge Mercedesen og fikk løs moren som dessverre da var død. Mannen ødela skulderen for livstid. Han søkte sitt forsikringselskap om erstatning. Han fikk et kontant nei. De hevdet at det ikke var en ulykke. Med andre ord: han burde ikke ha blandet seg inn.

En mann kjøpte en leilighet. Han godtok at takstpapirer ikke var vedlagt salgsoppgaven. Leiligheten var av ny dato og selger hadde svart benektende på alle spørsmål som gjaldt leilighetens tilstand. Deriblant råte-skade; sopp og mugg. Straks etter innflytting gjorde sopp og mugg seg gjeldende. Selger hadde tegnet en forsikring mot å stå ansvarlig for denslags hendelser. Han hadde selv bodd i leiligheten i 3 år men etter sigende aldri opplevd noe lignende. Forsikringselskapet sa nei til å ta ansvaret som selger hadde betalt for. Ergo: tegn forsikring ved salg og du vil gå fri for evt heftelser. De må i så fall kjøper ta på sin kappe.

En iraker ble dømt for overfallvoldtekt og fikk en dom på fire år. Etter to var han fri.

Listen over brudd på det man kaller «brudd på folks rettsbevisst» er så lang at du kan bare gi opp.

Samme dag: en mann oppdaget at en person hadde tatt hans identitet og solgt varer som var falske; i hans navn. Han fikk stadig oppringninger og luktet lunte. Han anmeldte. Dagen etter lå avslaget fra politiet i postkassen.

Vil du vite om mine egne erfaringer så har jeg skrevet om dem her. «Politiet henlegger på samlebånd».

Psykopaten Batti er internert i en fange-leir i Pakistan. Hans advokat John Elden er i harnisk over at UD ikke sender ut en etterlysning av mannen. Advokaten sammenligner islamisten Batti med hvem som helst og insinuerer at det blir gjort forskjell på folk. Vi andre som fremdeles er i stand til å se forskjell på rett og galt, vi håper Batti stryker med og at vi aldri mer hører om ham. Djevelens advokat får antagelig siste ord i denne saken også.

Støre er stor i kjeften

Igjen går han ut og er stor mann. Han lover det som Jens også lovet, men nå mener han det; Støre altså.

For nå skal sykehusene hvis leger for et par uker siden påsto at politikere som Støre raserer helsevesenet, få på pukkelen hvis ikke de gjør som Støre sier. Uansett behov nå skal legen kunne love deg en operasjon eller hva du måtte trenge innen 10 dager. Klarer de ikke å innfri løftet som Støre gir oss; uten at legene har fått sagt sitt om denslags trusler, så skal vi kunne booke en plass i Tyskland f eks. På et privat sykehus der eller her i Norge. Hallo! Privat til-og-med!

Ja, nå vet vi jo at det nærmer seg valg og er det noen som er store i kjeften så er det politikere. Jens nøyde seg for 8 år siden med å si: «vent å se»; til reporteren som spurte ham hva velgerne kunne vente seg hvis de stemte på AP. Etter 8 år vet vi hva han mente med det. Det skal spares og det skal spares til fant.

Min tante fortalte meg en historie som nok vil få deg til å reagere. Et familiemedlem er nå så syk at han burde ha fått plass på et sykehjem. Han er en av disse som er rammet av samhandlingsreformen. Han ble utskrevet av sykehuset. Han er nærmere 90 år og som Støre har befalt så skal han plasseres på et sykehjem. Så hvor ble han plassert? På et galehus. Ja, som han hadde sagt, jeg er ikke handicapped. Og jeg er klar i hodet selv om jeg ikke setter noe pris på livet lenger. Dette galehuset er ikke et psykiatrisk sykehus; ja, dem finnes vel knapt lenger. Nei, dette er et pleiehjem for sterkt handicappede. Å jobbe på dette stedet krever en Florence Nightingale-type. Og vi er ikke alle empatiske. I alle fall ikke når det røyner på.

Det er ikke stas å måtte innta måltidet ved samme bord som en handicapped som sikler og ikke makter å holde seg oppreist. Du kan miste matlysten av mindre. Vil du være politisk korrekt så vil du vel si at dette er det mest ukristelige du har hørt. Glem det!

Så familiemedlemmet blir nå tatt hånd om av sin sterkt reumatoide kone som burde ha nok med seg selv. Men som tross handicap alltid har vært en ressursperson, men nå trenger avlastning. Ikke det at hun må ta den harde jobben å pleie sin syke mann, men – og dette jeg nå sier burde du ha på minnet, for det kan jo skje deg også.

Sykehjemsplass er ikke å oppdrive. Ikke nok med at disse sosialistene lyver og er store i kjeften, men det som svares på autopilot av Jens og Jonas i spørretimen i Stortinget, det er en realitet for dem som blir rammet av alle innsparingene. For selvsagt får du ikke plass på et sykehus for din plage bare fordi Støre er stor i kjeften. Selvsagt får du ikke det. Akkurat nå sitter vel legene rundt om og flirer vettet av seg av denslags frekkheter.

Og hva gjelder dette familiemedlemmet som trenger pleie mer enn noe annet; han er sterkt redusert. Han (og hans gamle hustru) får nå hjemmebesøk 7 – syv ganger i døgnet. Fire ganger på dagtid; tre ganger om natten. Skal han på do som visstnok er et mareritt, så vil hjemmehjelpen være der på flekken. Hun/han (hjemmehjelpen) må vel da forutsettes å bo i nabolaget da, eller?

Ser du dette scenariet for deg? Dette gamle slitne paret der den ene er sykere enn den andre får ikke sykehjemsplass med døgnkontinuerlig hjelp. FORDI - det finnes ikke den slags plass tilgjengelig i kommunen. Den samme borgerlige Høyre-kommunen som ikke har penger til å vaske veiene i år.

Kall meg dommedagsprofet om du vil, men ser du lyst på fremtiden så er du optimistisk av natur.

Frp bør lede en regjering alene

Ikke fikk dem ut fingern i 2009. Og ærlig talt, tror du Høyre vil redde oss fra den endelige undergang til høsten? Hva er det dette partiet står for? Erna Solberg er en god retoriker og hun virker sanset. Men jeg hører ingenting fra det partiet som skjerper nysgjerrigheten. Det vi vet er at hun og partiet ivrer etter å få oss inn i EU. Det jeg hører rykter om er at de visstnok ikke har tenkt å røre oljepengene som vi stadig deler ut til resten av verden. Det vi vet fra hennes tidligere sete var at hun ikke er særlig stor motstander av muslimske satanistiske lover. Det vi er overbevist om er at hun gjerne vender kappen etter vinden. Og det som står klart for oss er at hun ikke har startet valgkampen men hviler på de siste meningsmålingene.

Hva vet vi så om det partiet som Høyre omsider har «tatt inn i varmen»? Ingenting å rope hurra for der heller. Det er mulig at Siv og hennes rådgivere mener det er klokt å vente med skrikene til det nærmer seg september. Men det spørs om ikke det da blir mer skrik enn ull. Siv virker så laid-back om dagen at jeg synes hun fremstår kjedelig. En som ikke fremstår kjedelig er Ketil Olsen. Han kalte på politisk kvarter idag morges Venstre og Krf for «uhøflige». Politisk korrekt, Olsen? Vil du virkelig ydmyke deg til å sitte i regjering med to partier som folket ikke har tillit til? Uhøflig er vel bare fornavnet på disse to patetiske partiene som ligger så nær sperregrensen at det spørs om de ikke er der allerede. Det ble sagt idag morges, onsdag 10.4, at 5 av 10 Venstre-velgere i år vil stemme Høyre. Om dette synker inn hos den stadig mer muskuløse Grande det tviler jeg på. Da heller en Sponheim, han var i alle fall alert.

Jeg har tidligere ment at vi bør stemme på Arbeiderpartiet. Vi vet hva vi har men ikke hva vi får. Selv har jeg ikke noe ønske om å stemme inn en regjering med to så patetiske partier som Venstre og Krf. Da heller denne røde regjeringen. Og hvis de snakker sant, SP, så kan det høres ut som om Sandra den lille damen, har mer bein i nesa enn hennes kolleger i partiet. Så Sandra, stå på; størrelsen er ikke avgjørende for et godt samarbeide.

Å stemme på Jens er heller ikke aktuelt. Mer om hans personlighet skal jeg la ligge. Men partiene ville være mer tjent med å skifte ut sine ledere nå enn etter valget.

Forslag: Frp ny leder: Ketil Solvik Olsen
Høyre: gudene vet men en homse er ikke troverdig
AP: tja....
SP: få henne vekk; eg firstar ikje noki (?)
SV: ut av regjering for godt
Venstre: ut av regjering for godt
Krf: ut av regjering for godt

For å være ærlig; dette var en impulsiv konklusjon; og som du ser har jeg kun ett navn på listen.

PS. Ser av tekst-tv nyheter at Frp plutselig har våknet til liv. De ser at SP går dem i næringen. For nå skal visst Siv&co forhandle om EØS og Schengen-avtalen, de også. Og media er ute og tryner med sine løgner – som vanlig: «Frp-ere rister på hodet over Sps ønsker om å gå ut av Schengen». Megaløgn! Selvsagt ønsker Frp-ere Schengen-avtalen til h....!!

Dr Phil: «The benefit of the doubt»

Forleden så jeg et program der han reklamerte for en bok han nylig har kommet ut med. Han var ikke akkurat «soft spoken» der han i et høyt tempo og med en dyp røst proklamerte at nå var tiden inne for oss alle til å innse at uttrykket: «to give someone the benefit of the doubt», burde begraves for godt.

I norsk lov betyr det; «å la tvilen komme den tiltalte tilgode». Det betyr at det skal være overvekt av bevis for at tiltalen kan føre til dom. Og Grunnloven vår sier dessuten at ingen skal kunne fengsles uten etter lov og dom. Og dømme noen på indisier er heller ikke holdbart. Så ergo: tvilen skal komme deg tilgode.

Men dette uttrykket, mente dr Phil har idag ikke lenger verdi. For som han hevdet - verden er ikke som den var for 10, 15 eller 20 år siden. Verden idag er syk. Vi hører om lærere som har sex med sine mindreårige elever; om unge jenter som blir gravide fordi det ser så spennende ut. Han brukte ikke så mange eksempler, men vi vet jo at ingenting er som det var for noen ti år siden.

Dr Phil hevdet at det var naivt og tro at man idag skal la tvilen (overhode) komme noen tilgode. Eksemplene står i kø for å avlive den myten. Han er med årene blitt stadig mindre politisk korrekt; og er rett på sak med sine klienter - der han tar dem for seg på sitt tv-show.

Personlig er jeg overbevist om at mange som mener at de kjenner meg, tar anstøt av mine essay her der jeg ikke går av veien for å kalle en spade for en spade. Til dem vil jeg bare si: heller det enn å hykle med dere. For dere som ennå ikke har forstått forskjell på løgn og sannhet, dere vil møte dere selv i døra en vakker dag. Og da tviler jeg på at det blir vakkert. Men det er heldigvis ikke mitt problem.

Samtidig som jeg er gledelig bevisst på at mange deler mine syn på dagens råtne samfunn. På våre politikere som lyver oss opp i trynet; som det heter på godt norsk. Og den som følger bloggen min vil forlengst ha innsett at jeg, jeg gir INGEN «the benefit of the doubt». Ingen! Hykleriet gjør meg kvalm. Kunskapsløsheten gjør meg sorgfull. Men aller mest bekymrer jeg meg for de «som kommer etter meg». For når den dagen kommer og dere tar en titt i speilet, vil dere kanskje forstå som i en gåte hvor dårskapen hadde sin rot.

Idag går mange kriminelle fri; fordi vi lar «tvilen komme dem tilgode». Ta bare denne snillistiske holdningen til at man skal forstå en gjerningsmann ihjel. Han hadde jo en sånn elendig barndom, stakkar. Klart han hadde grunn til å voldta jenta. Han ble jo selv utsatt for overgrep i oppveksten. - Så vi dømmer ham med silkehansker. Og fengsler ham for en tid. Får han fire år skal du regne med at han er ute etter to. For tvilen bare måååå komme ham til gode!

Dette må det bli en slutt på!

Mette og Pradaveskene

Mennesker født i Løvens tegn er glad i å «flotte seg».

I disse dager er det blitt skrevet om Mette. Hun som styrer Håkon og halve kongeriket. Den andre halvparten er det visstnok fremdeles hennes svigerforeldre som styrer.

Jeg, som så mange i dette landet; ja ikke skal du få meg til å tro at vi er «mer enn 50%» som synes det er flott med Mette; jeg liker ikke det jeg ser. Med det norske kongedømmet, som det engang var, ja. Men ikke med det det er blitt. Mette bruker mange penger og apanasjen fikk nok bein å gå på når Mette ble en del av familien. Hun skal visstnok ha Pradavesker og kjente merke-varer i walk-inn-klosettet sitt til mange hundre tusen kroner. Hallo! det er nordmenn hun representerer; ikke Hollywood!

Mette er en blitt en flott kvinne. Og hun sjarmerer nok både høyt og lavt. Men en kommende dronning skal ikke oppføre seg som om hun eier hele verden. Som bør ligge for hennes føtter om Mette fikk det som hun ville. Mette burde sette seg ned å se dokumentarer om sin svigermor, Sonja. Sonja har vært en flott dronning for Norge. En jordnær kvinne som går i fjellet. Med nikkers og fjellstøvler. Geleidet av en mann som alltid har holdt en lav profil. Som sin far Olav. Som satte seg på trikken når han skulle i marka. Ikke som Mette, Sonjas svigerdatter som tydeligvis har tatt over rollen som dronning for lengst. Vi husker at hun dro til India og hentet surrogatungen til en av sine homofile ansatte. Stikk i strid med norsk lov. Det ble endog hevdet at hun ikke engang hadde spurt Kongen til råds. Ser man det, ser man det! Lurer på om ikke n'Olav snur seg i graven nå om dagen.

Det blir noe fundamentalt galt med bildet av en platina-blond kvinne med mørke hårrøtter spankulerende mellom svarte negerbarn i Afrika; diltende med en Prada-veske på hoften. Det ser unaturlig ut. Men fortell henne det; det tror jeg ikke vil falle i god jord. Hun har påtatt seg den rollen hun som Løve har funnet mest naturlig. Omgang med skuespillere og høyt profilerte mennesker i politikk og medie. Hun bekjenner seg vel heller ikke til den kristne tro. Hun er søkende og drar alene til India. Hun har vel kanskje et problem i så henseende. Hun er blitt en front-figur for kontroversielle mennesker som de homofile. Hun støtter alt som er politisk korrekt. Og har nok gått en god skole på Slottet. Men det er ikke til å stikke under en stol at kongehuset blander seg litt for mye i saker som de burde holde kjeft om. Og da sikter jeg til Mette og mannen hennes. Sonja og Harald er vel forlengst spilt ut over sidelinjen!

Nei, Mette må gjerne flotte seg, hvis dette gjør henne lykkelig. Men hun er ingen god rollemodell for unge kvinner. Og for nordmenn blir det heller ikke naturlig å se opp til henne. At hun har en kontroversiell bakgrunn kan vi vel tilgi. Men det ser ikke bra ut.

Og hva gjelder Ari, he he...

Krøtterstier og trygder og sånt

Her jeg bor trenges det ikke satses på farts-dumper. De er det nå så mange av at det er fysisk slitsomt å kjøre bil fortere enn 40 km/t. Det går således ikke unna på veiene etter en hard vinter. Men det ble hevdet at de som er ansvarlig for veiene våre ikke har den kunnskapen de har i vårt naboland. At det er mulig å unngå problemer med tele-hiv.

Jeg kjøper det argumentet om at det er dyrt å bygge veier i Norge. Over vidder, fjell og dype daler. Norge er et langstrakt land. Og skal vi bo der hvor ingen kan tru at nokon kunne bo, så må det bygges veier. Og det under kyndig veiledning. På de fleste veier i Vestfold er det nå blitt et mareritt å kjøre bil. En bil vi er avhengig av.

I en liten bygd som min burde det settes opp bussforbindelse. Her har husholdningen hver sin bil. Og staten tar inn uhorvelig mye penger i toll og avgifter. Vi betaler i dyre dommer for å komme oss på jobb gjennom bom-ringer som koster flesk. Noen finner utveier for å komme seg utenom. Og det er mulig, men da belaster du småveier som har bygget fartsdumper hver 10 meter. Der kan du nå møte på store trailere også som har funnet en måte å spare penger på.

En ung far jeg snakket med vurderte å kjøpe seg et hus i Norge etter mange år i utlandet. Han hadde både barn og barnebarn i Norge. Så hvor skulle han bosette seg? I Tønsberg var det utelukket når barna bodde utenfor byen. Hvorfor? Bomringene rundt Tønsberg ville ta knekken på budsjettet hans.

I den kommunen er økonomien så trang at de ikke har råd til å vaske veiene i år; etter en lang vinter med sand og salt på veiene som virvles opp over bilene våre. En bil-vask blir kanskje en sjeldenhet, med det det medfører av slitasje på bilen. Saltet blir vi jo aldri kvitt. Et realt regnskyll eller to ville vel ha hjulpet. Men hvor forsvinner så saltet og uhumskhetene når det ikke finnes penger til å vaske det bort etter en lang vinter. Ut på jordene der bonden har dyrket mark. I jordsmonnet og i drikkevannet. Trang økonomi? Ja, i et land som deler ut av sine olje-billioner til alle land enn vårt eget har vel ikke så mye å rutte med da.

Men pengær ska' dem ha! Nå vurderer partiet, SV som burde vært fjernet forlengst - å gi fattige land den samme pensjonen som vi nordmenn etter et langt liv har gjort oss fortjent til gjennom arbeide. Ja, de mener at de like godt kan innlemmes i vårt trygdesystem. Som om ikke noen land allerede er det! Snekkerne og bærplukkerne fra Polen, som har tatt seg sommerjobb i Norge kan når de ikke lenger har jobb heve alle slags trygder her. Og som ikke det er nok. Det sendes kontantstøtte og barnetrygd til kone og barn, som forøvrig aldri har satt sine ben her.

Hvor lenge skal dette få fortsette!