lørdag 13. april 2013

Mette og Pradaveskene

Mennesker født i Løvens tegn er glad i å «flotte seg».

I disse dager er det blitt skrevet om Mette. Hun som styrer Håkon og halve kongeriket. Den andre halvparten er det visstnok fremdeles hennes svigerforeldre som styrer.

Jeg, som så mange i dette landet; ja ikke skal du få meg til å tro at vi er «mer enn 50%» som synes det er flott med Mette; jeg liker ikke det jeg ser. Med det norske kongedømmet, som det engang var, ja. Men ikke med det det er blitt. Mette bruker mange penger og apanasjen fikk nok bein å gå på når Mette ble en del av familien. Hun skal visstnok ha Pradavesker og kjente merke-varer i walk-inn-klosettet sitt til mange hundre tusen kroner. Hallo! det er nordmenn hun representerer; ikke Hollywood!

Mette er en blitt en flott kvinne. Og hun sjarmerer nok både høyt og lavt. Men en kommende dronning skal ikke oppføre seg som om hun eier hele verden. Som bør ligge for hennes føtter om Mette fikk det som hun ville. Mette burde sette seg ned å se dokumentarer om sin svigermor, Sonja. Sonja har vært en flott dronning for Norge. En jordnær kvinne som går i fjellet. Med nikkers og fjellstøvler. Geleidet av en mann som alltid har holdt en lav profil. Som sin far Olav. Som satte seg på trikken når han skulle i marka. Ikke som Mette, Sonjas svigerdatter som tydeligvis har tatt over rollen som dronning for lengst. Vi husker at hun dro til India og hentet surrogatungen til en av sine homofile ansatte. Stikk i strid med norsk lov. Det ble endog hevdet at hun ikke engang hadde spurt Kongen til råds. Ser man det, ser man det! Lurer på om ikke n'Olav snur seg i graven nå om dagen.

Det blir noe fundamentalt galt med bildet av en platina-blond kvinne med mørke hårrøtter spankulerende mellom svarte negerbarn i Afrika; diltende med en Prada-veske på hoften. Det ser unaturlig ut. Men fortell henne det; det tror jeg ikke vil falle i god jord. Hun har påtatt seg den rollen hun som Løve har funnet mest naturlig. Omgang med skuespillere og høyt profilerte mennesker i politikk og medie. Hun bekjenner seg vel heller ikke til den kristne tro. Hun er søkende og drar alene til India. Hun har vel kanskje et problem i så henseende. Hun er blitt en front-figur for kontroversielle mennesker som de homofile. Hun støtter alt som er politisk korrekt. Og har nok gått en god skole på Slottet. Men det er ikke til å stikke under en stol at kongehuset blander seg litt for mye i saker som de burde holde kjeft om. Og da sikter jeg til Mette og mannen hennes. Sonja og Harald er vel forlengst spilt ut over sidelinjen!

Nei, Mette må gjerne flotte seg, hvis dette gjør henne lykkelig. Men hun er ingen god rollemodell for unge kvinner. Og for nordmenn blir det heller ikke naturlig å se opp til henne. At hun har en kontroversiell bakgrunn kan vi vel tilgi. Men det ser ikke bra ut.

Og hva gjelder Ari, he he...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar