onsdag 6. februar 2013

«Flytter tyngdepunkt til høyre»

SV-rådgiver, Raknes advarer venstresiden mot at fremveksten av høyrepopulister i allianse med sentrum-høyre-partiene er i ferd med å flytte tyngdepunktet i politikken varig mot høyre. Siden midten av 1980-tallet har høyrepopulistiske partier i Vest-Europa seksdoblet sin oppslutning. Raknes dokumenterer hvordan høyrepopulistene tar velgere fra arbeiderklassen som tidligere stemte sosialistisk eller sosialdemokratisk. (kopiert fra document.no)

Ja, ser man det! Anders Behring Breivik blir nok hyllet i stadig flere lag av befolkningen. Og som en sa også på document.no: «at de tør». Dette etter at det igjen skal diskuteres over en lav sko. Om vi skal tillate den muslimske uniformen i yrker som politi, forsvar og domstoler. Arbeiderpartiet slikker sine sår og går fremdeles med skylapper. De burde ha feiet enhver tvil og etterhvert statsråder ut av regjeringskontorene når denslags påfunn settes på agendaen. Om de virkelig har noe annet enn sagflis mellom ørene, burde man forvente dette. Men når en muslim får jobben som kulturminister av alle poster, er det vel ikke å forvente annet.

Nei, at de tør! Er definitivt et uttrykk for hvordan vi «fascister, nazister, rasister og annet pakk» oppfatter stoda for tiden. For at vi sukker og lurer på om regjeringen har gått fra vettet, er ikke et uttrykk for uenighet, men et større uttrykk for angst for fremtiden. For at «noen» sitter og planlegger nye angrep på denne regjeringen er vel ikke helt på jordet. Det faktum at «høyrepopulistiske partier i vest-Europa er seksdoblet i oppslutning», det når kanskje ikke inn i hodene på opportunistene?

At det blant høyrepopulistene befinner seg mennesker langt opp i årene, det vet jeg med sikkerhet. Og da snakker vi om norske kvinner og menn som nærmer seg den alderen der vi for et par ti år siden antok at de aller fleste lå i graven. Det siste uttrykket for hets mot denne regjeringen (spesielt Jens) kom fra en kvinne født i det herrens år 1922. Så kan du selv regne ut. En ihuga «fascist» med andre ord. En kvinne som definitivt har gjort sin samfunnsplikt. Datter av en lensmann på vestlandet et sted er hun. Kom ikke her! «Jeg stemmer Frp!»

Hun hevdet at det er totalt ubegripelig å ha en neger ansatt som nyhetsformidler i Nrk. Var det kanskje Maruk Ali hun mente, spurte jeg. Ja, den søte pakistanske kvinnen, du vet. Foreløpig uten hijab.

Det engelske språket bedre enn sex

Spanjolene vil gi hva som helst for å lære seg det engelske språket i en fart. Ja endog leve i sølibat ett år hvis det ville løse deres problem med å få seg en jobb i utlandet. Være uten sex ett år er vel ikke all verden; selv om spanjolene visstnok gir uttrykk for det i en undersøkelse.

Britene derimot har nå sett seg lei på at mer enn 4 millioner bosatt i England ikke snakker språket deres. Og at «britenes» andre-språk idag er polsk. Polsk! Statsminister Cameron holdt nylig en tale til folket om deres forhold til EU. Han ønsker holde en folkeavstemming om deres fortsatte medlemskap. Ja, ikke skulle det vel forundre noen om han ikke bare taler folkets språk men også er tilhenger av sin egen retorikk i den saken.

At Schengen-avtalen med dens åpne grenser bragte med seg mye dritt og lort bokstavelig talt er vel de fleste land enig i. At Norge signerte den avtalen er ikke et mysterium; tatt i betraktning at vi gradvis våkner av dvalen; til sannheten om hvordan våre politikere har lurt oss trill rundt. Folkeavstemminger burde vi hatt både titt og ofte.

I Norge har det ikke gått upåaktet hen det faktum at muslimer foretrekker sine egne gettoer. Og tar man det faktum for øyet at polakkene nå har funnet seg godt til rette i England (også), så undres man vel ikke over at de ikke bare har tatt den etniske befolkningen ved nesen og sørget for stor arbeidsløshet blant britene selv. Men når det snakkes polsk som andre-språk i England må man kunne konstatere at det er fordi denne folkegruppen som folkegrupper i Norge og da hovedsaklig i Oslo slår seg sammen parallelt med det opprinnelige samfunnet. At 4 millioner bosatt i England ikke snakker det engelske språket tilfredsstillende betyr jo unektelig at de heller ikke er ansatt hos britiske arbeidsgivere. Og hvem skatter de da til? Polske agenter?

At spanjolene har havnet i denne krisen er ene og alene på grunn av eu-trollet. For deres manglende vilje til å la seg beskatte er ikke unikt for Spania mer enn det er for de andre Middelhavslandene. Det eneste stedet du kan regne med å få en kvittering er fra de store supermarkedene. De andre små næringsdrivende putter pengene rett i lomma, som det heter. I disse tider der folk kan forflytte seg over landegrensene uten kontroll på hvem de er, er det ikke til å undre seg over at det meste går på halv tolv i både det ene og et andre landet.

Spanjolene er nå tilbøyelig til å tro at deres manglende engelskspråk-kunnskaper er årsaken til manglende eksport av varer fordi selgere generelt ikke snakker engelsk. Men i England lever altså 4 millioner utlendinger på siden av det engelske samfunnet og må med andre ord forholde seg til et arbeidsmarked og en kultur som gjør behovet for å kunne engelsk lik null.

Dette er jo også et faktum i Norge. Der muslimske kvinner holdes innendørs og som en konsekvens aldri lærer norsk. Og som nok en konsekvens av det igjen er at barna deres heller ikke lærer seg det norske språket tilfredsstillende. Og at vi som skattebetalere på toppen av alle andre utgifter disse legger på våre skuldre, nå må sette inn tiltak i skolen; ikke bare i barneskolen men langt opp i gymnaset for om mulig gjøre dem bærekraftige som medborgere. Vi vet allerede at de aldri blir det via allerede utarbeidede rapporter. Og noe som provoserer store deler av befolkningen.

Hadde det ikke vært for oljen som gir oss enorme inntekter og «handlings-rom», hadde vi sittet i den samme gjørma som spanjolene, grekerne, italienerne og alle andre land som falt i armene på Tyskland - og Frankrike for den delen. Versailles-traktaten ble forresten undertegnet mellom disse landene idag for nøyaktig 50 år siden. Jubileet feires i disse dager dessuten i Berlin. Hvor ellers? Hitler kunne smile fra øre til øre om han hadde levet idag.

Det korrupte Spania – og det korrupte Norge

Den ene politikeren etter den andre blir nå avslørt og straffet for korrupsjon. Selv i kongefamilien finnes det råtne egg. Som i Norge gjør de hverandre vennetjenester som ikke får følger. De samme gir seg selv høye lønninger og tillegg; akkurat som i Norge. Ergo er det ingen grunn til å se ned på Spania som for tiden er i en økonomisk krise.

At man ikke får kvittering for kjøpt vare er ikke noe nytt. At felleskassa dermed ikke fylles opp, det årnær seg det; de har jo EU og Tyskland som gjerne støtter opp om denslags. Det finnes jo et fond for sånt noe. Og når landet har satt seg i så mye gjeld at kausjonistene kommer på banen, så sier det seg selv at da må man selge unna. At de greske øyene nå praktisk talt er i lommene på Tyskland er vel ikke en gang en sannhet med modifikasjoner.

Spanjoler er ikke like fullt opptatt av arbeidsledighet som de er hva gjelder deres folkevalgte. Målinger foretatt av Centro de Investigasiones Sociologica foretatt i desember kan fortelle følgende: 29,8% anser politikere som et generelt problem; en svarprosent som har gått opp med 17,2 prosentpoeng de siste fire årene.

Politikere som pr dags dato står tiltalt for korrupsjon er anslagsvis på over 300. Korrupsjon og bedrageri ble ansett som et problem av 17,2 % av de spurte. Hva gjelder innvandring som et problem er dette mindre idag. Og dette kan kanskje forklares med at stadig flere «spanjoler» flytter på seg. Og at disse såkalte «spanjolene» ikke akkurat er det, etnisk sett - og at disse som ofte er mørke i huden og sneket seg over via Gibraltar og deromkring; nå befinner seg i asylstatistikken over de som vandrer rundt i vårt eget land. For spanjoler er de ikke, såpass har spanjolene forstått at skal de få seg jobb i utlandet og eks vis i Norge, så må de snakke norsk. Spanjolene er med andre ord ikke asylsøkere.

En noe underlig påstand ble meg fortalt for noen uker siden; og det er det kanskje noen som kan tenke seg å sjekke ut. Det er etter sigende en norsk kvinne her nede som lover spanjoler jobb om de deltar på hennes norsk-kurs. Jo, for norsk det skal man kunne lære seg i en fei om man er seriøs nok, da. Og jobb – jo det blir spanjolene lovet i – Kristiansund!

Daisy's lille røde

Hun hopper elegant ut av vognen. Setter kurs for nærmeste trafokiosk og sender den sedvanlige gule strålen opp etter veggen. Matmor, rask til bens strener av gårde og ser ut til å ha hastverk. Daisy snuser litt rundt, finner en grønn tue; en av de få som er igjen på den brune tomten der det nok snart skal bygges nye leiligheter. Til stor sorg for dem som har kjøpt seg inn i gården med sol hele dagen og «a room with a view». Den tid den sorg!

Daisy derimot har ingen sorger ei heller noen bekymringer i livet. Når hun ikke gidder gå mer blir hun trillet. I en rød liten vogn der matmor, om hun ønsker det også kan putte sine vannflasker etter en tur på super'n. En rød liten trille som jeg i lengre tid antok var for barnebarnet eller lille Martin når han var på besøk hos mormor.

Om du ikke har sett det så tror du det ikke. Men når du omsider blir vitne til at familiens lille Dachs spretter ut av vognen, faller nok haka ned på brøstet, vil jeg tro. I mine tilfeller sendte jeg en hånende lattersalve mot det første paret jeg kom i kontakt med. I det neste tilfellet som ble meg til del forsvant matmor såpass fort at jeg ikke rakk å stokke ordene. Og det jeg hadde tenkt å gi uttrykk for var det kanskje like greit at jeg holdt for meg selv. Tann for tunge, som det heter.

Men hva er det som får yngre og eldre mennesker til å trille hunden sin? I det første tilfellet var den svarte lille Terrieren fire år. I det andre tilfellet med Daisy kan jeg ikke tenke meg at dyret var særlig eldre. Denne trillevognen får man kjøpt i Holland. Det litt eldre paret var hollandsk og kunne informere om det. De er røde og ser litt anderledes ut enn de trillene vi fikk kjøpt til ungene våre på 80-tallet. Her får hunder i Daisy's størrelse og litt større god plass og kan ligge lunt inne i et pledd mens hunde-eier selv tråkker gate ned og gate opp. For som jeg ofte fleiper med eiere av Rottweilere så er det jo hunden som går på tur med deg. Med en muskel-masse du ikke klarer å holde i tømme uten at du tidlig har lært den å respektere deg. Og en type hund som heller ikke får plass i en trille av denne størrelsen. Og takk for det!

At mennesker behandler hundene sine som om de er barn, er en stor skam. Det er ille nok når Boxeren din utrustes med et rødt bomulls-tørkle rundt halsen. At Chiuvavan din bæres rundt i en Loius Vuitton-veske er bare patetisk. Men når det er sagt er jeg av den oppfatning at Dyrevernere burde komme på banen. Like ofte som de gjør det når de bryter seg inn i mink-farmer og slipper dyrene løs. Av idealistiske grunner og i sympati med dyrene som jo ikke kan gjøre annet enn å «legge seg flat» når eierne går bananas.

Denne trillen burde forbys. Og i likhet med det kravet spanjolene har fremmet om at du nå må registrere hunden din som bekreftelse på at du er i stand til å ta vare på den, burde det være et krav at du gir hunden din den mosjonen den trenger. Den ber neppe om å å bli trillet når matmor tar på seg skoene og skal ut. Si «tur» til hunden din; og den lærer fort at nå skal den endelig få løpe. Det beste med hunder er når de ser på deg med store øyne, fra der de har ligget hele formiddagen; løfter på hodet og vet at når du tar på deg ytter-jakken, da er det fest.

Stålsett jr

Det er direkte kvalmende at en person som Stålsett jr får oppgaven med å fortelle folk hvordan de skal forholde seg til Gud. Ja, jeg tenker altså på den ene sanne Gud, og hvis Sønn Jesus Kristus tok på seg all vår synd og lot seg korsfeste. Samt den Hellige Ånd.

Denne Stålsett er om mulig, hakket verre enn senior. Vi husker vel den patetiske talen han holdt for Mette-Marit og hennes status som «enslig mor». Som om det faktum liksom skulle pynte på hennes utagerende fortid. PATETISK. Norges kommende dronning, liksom!

Stålsett jr er så gudløs som det går an å bli. Han har vel heller aldri påstått noe annet, så vidt jeg vet. Men når han spør humanetisk forbund hva de mener om at ungene skal få holde gudstjeneste ved avgangseksamen hver sommer, sier det seg selv at da ber man om bråk. Fra de kristne. Muslimer er svært så fornøyde og det er jo deres ærend han går.

Først forsvant kristendoms-undervisningen i skolen fordi det kunne såre andre troende nykommere å be til den sanne Gud og hans sønn Jesus. Deretter forsvant den kristne julefeiringen som ikke er kristen men hedensk; så langt så vel. Men det er allikevel å tråkke på vår kristne kultur og omdøpe den ene feiringen etter den andre. Nå skal ikke rektor ved skolen kunne ønske barna god jul, men god ferie. Ja, som sagt så langt så greit.

Men nå har Stålsett jr sagt at vi kan ikke fortsette å ha kirkelige vielser. Vi skal heller ikke ha kirkelige minnestunder over den døde. Nå skal kommunen gjøre jobben. Og da underforstått at det skal ikke snakkes om livet, døden eller personen som i siste tilfellet skal begraves. Eller hva Bibelen sier rundt dette. Ergo kan vi heretter holde vår egen private avskjed. For vi får vel lov til å bruke kirken fremdeles? Eller er den kanskje på anbud. Det er jo blitt mange katolske polakker i landet etterhvert.

Fordi det kan støte muslimene. Ja, for det er da ikke buddhistene vi skal skåne! Nei, angrepene på oss kristne kommer og vil komme enda sterkere på oss etter som tiden går. Når vi har en gudløs mann som Stålsett jr kan vi ikke annet forvente. Han signaliserer jo til den dysfunksjonelle innvandrerbefolkningen at vi ikke har Gud. De får jo selvsagt enda mer blod på tann. Om ikke blod på sine hender; både Stålsett jr og muslimene. Derom bør det ikke være noen tvil.

Som kristne er vi lært opp i den tro at det finnes bare en sann Gud. Vi er også godt kjent med Satan Djevelen. Og vi er kjent med at vi kan ikke tjene begge. Husk, det 1. budet: «Du skal ikke ha andre guder enn meg»! Stålsett jr han forsøker å lure hele den norske befolkningen. Og med den slags fanteri slutter folk å gå i kirken. Den kirken som Stålsett senior representerer.

Forstår det også sånn at man skal ikke kun forkynne fra Bibelen i kirken men er nå pålagt å snakke politikk også. Om fattigdom i Afrika f eks. Kyss meg der bak der legemet «deler» seg. Jeg blir kvalm av det faktum at det skal skrives rapporter som gjøres gjeldende for hele den norske kristne befolkningen av en person som Stålsett jr som bevisst tjener Satan Djevelen. Og det er hans business. Det vedkommer verken deg eller meg. Men da bør kirkens representanter si dette rakt ut. Ikke holde på med denne forfjamsete bablingen som liksom skal være en protest mot alt det som skjer i det offentlige rom; der liksom-autoriteter får autoritet. Folk er forbanna. Ja, jeg har hørt både det ene og det andre fra mennesker som kanskje ikke er så skolerte hva gjelder innholdet i boka. Men som søker forklaring. På alt de ikke forstår. Og det får de i alle fall ikke via presten.

Forøvrig er jeg glad jeg ikke vil bi tiltalt som prest den dagen Gud skal dømme meg. Om presten tror på et helvete så bør han også vite at han vil følge Satan dit satan skal lenkes. Presten står for meg som den største forbryteren overhode. Han med sine ambivalente signaler er den med størst ansvar for hvor de kunnskapsløse havner. Han er som den blinde som fører den blinde; de havner begge i grøfta.

Stålsett jr; ja ikke at det har noe med saken å gjøre, men han ser da ufyselig ut!!

Albir, Costa Blanca

Leter du etter informasjon om Albir finner du neppe noe via google. Dette kan kanskje forklares på flere måter. Tettstedet Albir er utviklet i de siste 20-30 år etter å ha vært ansett som så mange andre steder langs den spanske kyst som en liten fiskerlandsby. Hadde du bodd på Costa del Sol på 70-tallet hadde du forstått hva dette innebar. Hotellene i Fuengirola og ned mot Marbella ble bygget etter den tid.

Albir er en moderne by som starter i den lune viken som er en utstikker mellom Benidorm og Altea. Promenaden strekker seg gjennom Alfaz kommune og et stykke inn i Valencia kommune. I Alfaz blir du tilbudt en sitteplass med ryggstø, inne i Valencia kommune får du også en benk å hvile deg på, men uten. Albir og strandpromenaden vekker umiddelbart oppsikt. Den er vakker og langs promenaden er plantet platan-trær og palmer. Platan-trærne er også plantet langs fortauene inne i byen som deler seg med en hovedgate som starter et hundre meter fra stranden og fortsetter i en svak stigning oppover og innover mot Alfaz del Pi. På denne strekningen som jeg kaller «stripa» ligger enkle restauranter og cafeer tett. De mest populære ligger på toppen av gaten og der sitter disse som setter stor pris på et glass øl eller vin. De andre som heller til en kaffe til lunsj befinner seg lenger ned på stripa. Og der kan restaurantene være full-booket allerede ved lunsjtider.

Tar du av fra «stripa» vil du et par kvartaler ovenfor finne Sjømannskirken. Et sted som samler de gamle av dage. Her får de kjøpt grøt med en stor neve rosiner; samt kaffe og vafler hver lørdag. Hver tirsdag og torsdag arrangeres det boccia, et spill der man konkurrerer med seg selv og en kule. I motsetning til petanque der man spiller i par. Boccia-baner er laget tvers over gaten for sjømannskirken samt inne i en tett-vokst platanskog der hovedgaten starter stigningen og nær der hvor strandpromenaden starter. Iflg mine observasjoner er ingen deltagere under 75 år; og alle var engang samlet oppe ved sjømannskirken, men på grunn av «uoverensstemmelser» har disse delt seg. En konkurranse - med faste dager som ved kirken; tirsdag og torsdag formiddag.

Du ser ingen barn på stripa. Men du ser mange gamle mennesker. De aller fleste er nordmenn som har slått seg ned her. De bor fordelt i Albir i de mange leiligheter man kan leie til en pris som er noe høyere enn i Alfaz del Pi som ligger en times gåtur oppe i høyden. Der den norske klubben for tiden befinner seg.

I de mange leilighets-kompleksene bor altså de gamle. De urgamle som de jo nå er å anse som. De bor over og under hverandre. Som i en hønsegård. Når de møtes skuler de på hverandre. For er det kanskje hun som legger seg sent - eller er det kanskje han som skyver møblene sine rundt på marmorgulvet? Her der man kan høre en knappenål falle er det ingen som stoler på hverandre. Ergo er man mildt sagt skeptisk.

Det finnes mange livstrette mennesker her; de fleste er kvinner over 85 år. Noen over 90 også og disse triller rundt på en rullator og snakker ikke spansk; selv etter 20 år her hver vinter. Er du selv under 75 år vil jeg sterkt anbefale deg å tenke deg om to ganger innen du faller for fristelsen til å tilbringe mer enn 2 uker i denne delen av Costa Blanca. Her er det dødt som i graven. Masse «harry» folk. Femti-år gamle alkiser finner du også her og de har ingen anelse om hva som skjer i «gamle-landet». Hva statsministeren heter er det få som aner noe om. «Er det Willoch, eller»?

Men det kan jeg love deg, at er du ute etter å slippe unna snø og kulde, vil du definitivt finne varme og sol her. Ikke nødvendigvis i november men ved juletider og utover er det nok stor sannsynlighet for at det er tørt som i Sahara her; og kommer det regn så regner det vannrett; i ja, skal vi si femten minutter? Lenge nok til at du er nødt til å pusse vinduene på nytt.

Utpregede gode restauranter her i Albir må du lete lenge etter. Og spør du han som jobber i turistinformasjonen er det neppe hjelp å få; han «don't care», som han sa da jeg insinuerte at han kanskje ikke vet så mye om Albir. Kjeft fikk jeg i alle fall. Men en nystartet restaurant der min venninne og jeg tilbragte nyttårsaften er verdt å nevne; «Bacchus». Ellers spiser nordmenn her gjerne på en rumensk restaurant; fordi der kan man trille den mobile, elektriske kjøredoningen helt inn.

Jo da, spør du taxi-sjåføren som for tilfellet er svensk (høyst usannsynlig) om å bli kjørt til et rolig sted, så vil han lure på om du er gal. Og sette deg av på nærmeste holdeplass midt i byen.

Så til slutt; skulle du allikevel være så uheldig å havne i en gård med nordmenn og da spesielt folk «nordfra», så har jeg et godt tips å gi alle som havner i den ulykkelige situasjon - at de i tillegg er primitive, som nordlendinger ofte er; bare for å ha nevnt det og det har jeg gjort i et annet essay her, så kan du risikere at de ikke bare finner det fornøyelig å skyve møblene rundt på marmorgulvet, men i verste fall så vil du bli vitne til at han (som med min nabo) ronker og promper uten skrupler. Husker du «han Oluf», sånn apropos? Vel, uansett kan det være lurt å helgardere seg; som jeg har gjort i mange år forøvrig på mine reiser, med en iPod med den musikken som egner seg best for å overdøve støyen av møbler som blir skjøvet over gulvet (prompingen og ronkingen kan du vanskelig gardere deg mot). På min iPod har jeg blant annet Elvis og Diana Ross&The Supremes; og med disse artistene burde du være helgardert, sånn sett.

Bill Clinton: De gudløse demokratene

At de gudløse ikke eier anstendighet er ingen påstand uten rot i virkeligheten. Jeg leser boka til Bill Clinton og tenker, jøss for en egoist. Han skryter uhemmet av alt hva han har gjort for USA, som guvernør i Arkansas og som president gjennom 8 år.

At han innrømmer å ha gjort utilgivelige ting med disse kvinnene gjennom alle de årene han var gift betyr ikke at han angrer. Det betyr bare at han har lært leksa si om å «legge seg flat». Han var under enormt press fra republikanerne men det har demokratene alltid vært. Republikanerne skiller seg fra demokratene ved at de er i besittelse av moral. Det er ikke demokratene. Per se er de gudløse.

Bill Clintons satsing på afro-amerikanere var naturlig for ham. Han vokste opp blant disse. Han deltok i deres gudstjenester og der er det mye hula baluba. Noen som husker pastoren som velsignet USA når Obama ble innsatt med «God damn America»! Clintons forhold til gud er som en konsekvens hans nære forhold til den kristendommen afro-amerikanere lever etter. De taler bokstavelig talt i tunger, men følger ikke Bibelens ord. Et eksempel er alle neger-kvinner som i dag føder barn utenfor ekteskapet. Og x-antall aborter i kjølvannet.

Clinton jobbet for å endre dette, for som hvit mann har han en naturlig, ærlig og intelligent tilnærming til livet. Men som en konsekvens av den nære tilknytningen til afro-amerikanernes løssluppenhet mistet hans sin integritet. Han så de svartes fattigdomsproblem, og det ble det viktigste for demokraten Bill; og som den joviale gutten han vokste opp til å bli var han blind for deres til kort-kommenhet i alle livets faser.

Når man vokser opp; lever deres liv og føler sympati for mennesker som er en lik, så blir man unektelig preget. Demokrater/sosialister lever ut sin offer-rolle og tror at hvis de bare er snille og gode mot hverandre så bør det være nok. De mangler i motsetning til høyreorientere; og da som i USA republikanernes moral. En høyreorientert person har en høyere IQ og får lide for dette ved å bli trakassert. I Skandinavia fikk vi Janteloven. En høyreorientert person har lært at en sannhet ikke har flere sider. En venstre-orientert demokrat (ref USA) er ikke så nøye med sannheten. Dette gir Bill Clinton så sterkt uttrykk for at det virker patetisk.

Det han gjorde med Monica L var saker og ting som burde ha forblitt privat. Det faktum at den nidkjære advokaten Starr mente noe annet førte til at sannheten om Bills eskapader skulle frem. Fordi de fremsto sjokkerende på den sannhetssøkende republikaneren. Starr mente han talte på vegne av folket. Bill var og er vel antagelig fremdeles i den villfarelse at han ikke gjorde noe som juridisk kunne føre ham frem for Riksrett. Han støttet seg på jussen og lot det stå til med moralen. Han forsvarte seg med nebb og klør og hadde det ikke vært for at Hillary antagelig er en ikke-seksuell person, så hadde hun tatt med seg datteren Chelsea og latt Bill i stikken. Hva Chelsea datteren har måttet stå ut med da detaljene kom ut om hva faren og Monica gjorde i det ovale rom, kan man bare gjette seg til. Men det må ha vært traumatiserende for ei jente på 16 år, som hun var den gang.

Bill gikk i bresjen for de homofile på alle felt og gir inntrykk av at heller ikke denne form for seksualitet bekymrer hans moral. Det er ikke uten grunn at republikanerne forfulgte ham i de åtte årene. Det ble hevdet at de profeterte det som idag er blitt en sannhet i mange delstater, nemlig det faktum at homsene fikk sin egen ekteskapslov. Bill ser ikke hvor gudløs han er og er preget av sine holdninger; som han lærte sammen med de svarte, som han senere i sine embeter ansatte som sine medarbeidere.

Det samme gjentok seg med Obama. Han er det samme gudløse men joviale personen som Bill. At han er muslim i tillegg har fått amerikanerne til å gå fullstendig bananas. Det de ikke kan gjøre noe med er det faktum at majoriteten av den amerikanske befolkningen idag er skiftet ut med svarte afro-amerikanere og innvandrere fra Mexico. Som ble et problem spesielt under influensaepidemien som herjet i USA for et par år siden; men som Obama valgte å se gjennom øynene med. Han valgte å takle dette ansvarsløst; akkurat som Bill.

Denne slappe holdningen til integritet er det som styrer USA mot kanten av stupet. Pengene er brukt opp på kriger og økonomiske bidrag til land i Europa etter den annen verdenkrig. Ikke minst Tyskland den gang. Men også Russland fikk tildelt milliarder av dollar under Jeltsin og Clintons presidentskap. Til tross for at 75% av amerikanerne var mot bidraget til Russland, vendte Clinton det døve øret til. Akkurat som Obama valgte å vende det døve øret til mexicanerne som skyller over USA.

Idag er igjen russerne skeptiske til amerikanere. Diplomatiet er under sterkt press mellom de begge parter. Og med en afro-amerikaner i det hvite hus fremdeles er det grunn til å tro at USA aldri igjen kommer på fote. De kan ikke fortsette å trykke opp penger i det uendelig. Og tar idag opp lån og låner gjerne dette videre. De har ikke penger til miljøtiltakene som Al Gore reiste land og strand rundt med. De får idag penger fra Norge. Gore's bløff ble ikke akseptert i England, da hans propaganda film skulle vises for engelske skolebarn. Den inneholdt for mange løgner. Al Gore var visepresident under Bill Clinton.

I et av de siste kapitlene i boka til Bill sier han indignert at han ikke forstår hvorfor republikanerne fortsetter å trakassere ham med kvinnehistoriene hans. Han mener de bør kunne finne på noe annet enn å fortsette å henge ham ut. Han gjør narr av advokat Starr som visstnok «aldri hadde en sak hva gjaldt Whitewater-saken» og nå bruker skattebetalernes penger på å vurdere riksrett. Som vi vet ble det aldri det. Bill Clinton må ha vært noe av det verste amerikanerne har måttet forholde seg til. De høyreorienterte republikanere er langt mer religiøse enn oss i Europa og anser at Bill var en skam for landet. En narsissist vil aldri innrømme sine feil. Det er alle andre det er noe galt med.