onsdag 6. februar 2013

«Flytter tyngdepunkt til høyre»

SV-rådgiver, Raknes advarer venstresiden mot at fremveksten av høyrepopulister i allianse med sentrum-høyre-partiene er i ferd med å flytte tyngdepunktet i politikken varig mot høyre. Siden midten av 1980-tallet har høyrepopulistiske partier i Vest-Europa seksdoblet sin oppslutning. Raknes dokumenterer hvordan høyrepopulistene tar velgere fra arbeiderklassen som tidligere stemte sosialistisk eller sosialdemokratisk. (kopiert fra document.no)

Ja, ser man det! Anders Behring Breivik blir nok hyllet i stadig flere lag av befolkningen. Og som en sa også på document.no: «at de tør». Dette etter at det igjen skal diskuteres over en lav sko. Om vi skal tillate den muslimske uniformen i yrker som politi, forsvar og domstoler. Arbeiderpartiet slikker sine sår og går fremdeles med skylapper. De burde ha feiet enhver tvil og etterhvert statsråder ut av regjeringskontorene når denslags påfunn settes på agendaen. Om de virkelig har noe annet enn sagflis mellom ørene, burde man forvente dette. Men når en muslim får jobben som kulturminister av alle poster, er det vel ikke å forvente annet.

Nei, at de tør! Er definitivt et uttrykk for hvordan vi «fascister, nazister, rasister og annet pakk» oppfatter stoda for tiden. For at vi sukker og lurer på om regjeringen har gått fra vettet, er ikke et uttrykk for uenighet, men et større uttrykk for angst for fremtiden. For at «noen» sitter og planlegger nye angrep på denne regjeringen er vel ikke helt på jordet. Det faktum at «høyrepopulistiske partier i vest-Europa er seksdoblet i oppslutning», det når kanskje ikke inn i hodene på opportunistene?

At det blant høyrepopulistene befinner seg mennesker langt opp i årene, det vet jeg med sikkerhet. Og da snakker vi om norske kvinner og menn som nærmer seg den alderen der vi for et par ti år siden antok at de aller fleste lå i graven. Det siste uttrykket for hets mot denne regjeringen (spesielt Jens) kom fra en kvinne født i det herrens år 1922. Så kan du selv regne ut. En ihuga «fascist» med andre ord. En kvinne som definitivt har gjort sin samfunnsplikt. Datter av en lensmann på vestlandet et sted er hun. Kom ikke her! «Jeg stemmer Frp!»

Hun hevdet at det er totalt ubegripelig å ha en neger ansatt som nyhetsformidler i Nrk. Var det kanskje Maruk Ali hun mente, spurte jeg. Ja, den søte pakistanske kvinnen, du vet. Foreløpig uten hijab.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar