onsdag 6. februar 2013

Det korrupte Spania – og det korrupte Norge

Den ene politikeren etter den andre blir nå avslørt og straffet for korrupsjon. Selv i kongefamilien finnes det råtne egg. Som i Norge gjør de hverandre vennetjenester som ikke får følger. De samme gir seg selv høye lønninger og tillegg; akkurat som i Norge. Ergo er det ingen grunn til å se ned på Spania som for tiden er i en økonomisk krise.

At man ikke får kvittering for kjøpt vare er ikke noe nytt. At felleskassa dermed ikke fylles opp, det årnær seg det; de har jo EU og Tyskland som gjerne støtter opp om denslags. Det finnes jo et fond for sånt noe. Og når landet har satt seg i så mye gjeld at kausjonistene kommer på banen, så sier det seg selv at da må man selge unna. At de greske øyene nå praktisk talt er i lommene på Tyskland er vel ikke en gang en sannhet med modifikasjoner.

Spanjoler er ikke like fullt opptatt av arbeidsledighet som de er hva gjelder deres folkevalgte. Målinger foretatt av Centro de Investigasiones Sociologica foretatt i desember kan fortelle følgende: 29,8% anser politikere som et generelt problem; en svarprosent som har gått opp med 17,2 prosentpoeng de siste fire årene.

Politikere som pr dags dato står tiltalt for korrupsjon er anslagsvis på over 300. Korrupsjon og bedrageri ble ansett som et problem av 17,2 % av de spurte. Hva gjelder innvandring som et problem er dette mindre idag. Og dette kan kanskje forklares med at stadig flere «spanjoler» flytter på seg. Og at disse såkalte «spanjolene» ikke akkurat er det, etnisk sett - og at disse som ofte er mørke i huden og sneket seg over via Gibraltar og deromkring; nå befinner seg i asylstatistikken over de som vandrer rundt i vårt eget land. For spanjoler er de ikke, såpass har spanjolene forstått at skal de få seg jobb i utlandet og eks vis i Norge, så må de snakke norsk. Spanjolene er med andre ord ikke asylsøkere.

En noe underlig påstand ble meg fortalt for noen uker siden; og det er det kanskje noen som kan tenke seg å sjekke ut. Det er etter sigende en norsk kvinne her nede som lover spanjoler jobb om de deltar på hennes norsk-kurs. Jo, for norsk det skal man kunne lære seg i en fei om man er seriøs nok, da. Og jobb – jo det blir spanjolene lovet i – Kristiansund!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar