tirsdag 29. mai 2012

Anders B Breivik: Gode skussmål!


Den ene gode attesten etter den andre. Idag var vi spente på hva den tiltaltes nærmeste ville ha å si. Men nei heller ikke der kom det noe ufint som kunne sette Breivik i et dårlig lys. Adjektivene hagler: god venn, snill, inspirerende, kul, ambisiøs. Tok tidlige valg som var rettet mot hans fremtidige planer. Som skulle føre ham til den samme rikdommen som de andre pappa-guttene på vestkanten var kjent for. I det hele tatt en likandes kar. Bare så trist at han i tillegg til det grusomme han har gjort ser seg nødt til å legge tjukt på for å få retten til å tro på at han var tilregnelig.

Selv politiet gir ham godt skussmål. «Når vi legger hans verdensanskuelse til grunn er han enkel å følge». Et direkte referat fra Nrks kommentar-felt da etterforsker Rachlew vitnet.

Hans (Breivik) verdensanskuelse. Hva betyr så det? Jo, det kan vel ikke være noen tvil om at det er den ideologien som Breivik og 100.000 vis av andre i resten av Europa legger til grunn: «Verden blir gradvis tatt over av muslimer; med god støtte av venstre-ekstreme kultur-marxister».

Og ikke minst sier Rachlew: «Han er enkel å følge». Hva betyr så det? Jo, med den kunnskapen Rachklew (også) sitter inne med stemmer det presis. Eller tror du politiet er glad for det som skjer i sin egen ande-dam? Tror du det er noen grunn til at de virker uinspirert. Ikke gidder søke Politihøyskolen? Slutter i yrket? Kan det kanskje være at de er drit lei disse menneskene som har slått seg ned i landet. Som fortsatt får ture frem fordi de venstre-ekstreme kultur-marxistene synes det er helt greit? At de som oss andre vanlige dødelige finner det foraktfylt at vi ikke får lov til å bestemme over vår egen fremtid? At de til og med sympatiserer med Breivik?

Husker en gang jeg møtte en av dem ute på en teltplass på en øy i Oslofjorden. Jeg hadde selv vært vitne til at telt ble ranet på høylys dag. Av arabisk ungdom. En skoleklasse var på tur. Jeg tilkalte politiet som kom ut. Tok en runde langs vannet og bemerket til de unge muslimske jentene som satt der i stekvarmen i full mundur: «Herregud jeg håper de stryker med»! Tilfeldig? Nei, jeg tror faktisk ikke det!

Så ser og hører vi om en ung pen mann med gode evner. Bestemt en høy intelligens. Smart, ambisiøs; en sønn og være stolt av. En mann som tidlig i tyveårene bestemmer seg for å bli martyr for landet sitt. «Grusomt (det han gjorde på Utøya) men nødvendig». Hva om han «bare» sprengte Regjeringsbygget? Hadde han fått satt agenda med det? Neppe. Norske sabotører er vi kjent med. Mange har fått utmerkelser for det. Og det var det vel en grunn til?

Magefølelsen min sier at det står sterke krefter bak det Anders B Breivik har gjort. Denne rettssaken går litt for smertefritt. Det er ingen tulling som sitter på tiltalebenken.