mandag 12. november 2012

Obama: Hans kampanje-retorikk ble avgjørende

At Obama ble gjenvalgt har flere årsaker enn det er lett å få øye på.

Amerikanere er «puzzled» over at han ble gjenvalgt. Mannen sitter fremdeles i den «hvite stolen». Med kjerring og unger. De greide ikke bli kvitt ham. Man stiller seg mildt sagt vantro til at det var mulig.

Det er jo mange grunner til det. Men de som er kjent med gallupen til Rasmussen report i disse årene har kunnet registrere om ikke annet at hans popularitet har vært synkende allerede etter svært kort tid i «huset». At han ble gjenvalgt kan imidlertid forklares med flg:

a) befolkningen er blitt enda svartere i USA i tiden han har sittet i det hvite hus (med andre ord kan de ikke lenger kalles en minoritet; disse avgjorde valget)
b) den svarte befolkningen er per se mindre intelligente. Jfr The Bell Curve. Eller for å pakke det inn i bomull: umodne.
c) det er bekreftet at velger-massen til Obama er disse som den hvite Mitt Romney ikke gadd å bruke tid på: de svarte, kvinner (som synes han er såååå kjekk; ergo er det trynet til Obama som avgjorde saken) og hold deg fast – de homofile!

En annen side av saken er det som idag er kommet frem. Observatører som følger denne type valg ble truet med arrestasjoner om de kom nærmere enn 30 meter fra valglokalene. Dette spesielt i Texas og Florida. Ergo kan man vel slå fast at her er det blitt jukset med stemmegivingen. Har man god samvitttighet så truer man ikke folk som har en rett til å være til stede.

Republikanerne er uten tvil i harnisk. Vi vet at de i Obamas tid hittil har stukket kjepper i hjulene til mannen; uansett hvilket forslag han kom med. At han omsider vant i Høyesterett med «helsereformen» med et nødskrik betyr at han fikk medhold i noe, men ikke i alt han gjenstridig holdt fast på. At de fortsatt vil stikke kjepper i hjulene til Obama, er det vel liten tvil om. Det vil ikke bli skatte-høyninger. Det vil ikke bli utvidede, legitime rettigheter for de fattige. De hvite i USA - som i Europa - er i harnisk over at de nå skal måtte slave og fø den svarte ikke-bærekraftige befolkningen.

De høyreorienterte i USA er sterkere organisert der enn i Europa. Tea-party-bevegelsen vil definitivt få en kraftigere røst etter dette. Og Ku-Klux-Klan er kanskje ennå ikke avgått med døden? Det er blitt hevdet at republikanerne nå er nødt til å komme Obama imøte. Men hva skjer om de ikke gjør det?

I Europa finner man det ikke unaturlig å sørge for at dem som ikke kan brød-fø seg får trygder og sosiale stønader. Om ikke Kai Olsen er istand til å brød-fø sine egne barn, regner vi med at
Ole Olsen, foreldrene til Kai Olsen har betalt sin skjerv i form av skatter. Vi bryr oss dermed ikke nevneverdig om det faktum at Kai Olsen og hans familie mottar sosiale stønader. - Om det bare stoppet der!

Det er som vi vet ikke lenger dette som er tema verken i Europa eller USA. Folkevandringene til USA og Europa fra den ikke-bærekraftige befolkningen fra Asia, Midt-Østen og Afrika derimot har snudd opp ned på den siviliserte verden. Er vi med dette som en konsekvens blitt rasister? Ikke umulig det. Men hva så? Europeere danner nå grupper; som er villig til å slå ned på disse menneskene som ikke har noe her å gjøre. Og verre vil det bli unektelig.

Ja, virkelig hardt-slående er de blitt. 22/7 ble definitivt en vekker? Er man nå kanskje forberedt på å «kutte hodene av» sine egne politikere? Ja, var det ikke det som skjedde på Utøya? Ren avretting av Arbeiderpartiets politikere in spe. Disse som har godkjent denne galskapen over hodene våre. Hva tror du? I vår egen ande-dam er fokuset etter at vi satte vår egen Frogner-gutt bak lås og slå, nå disse som visstnok føler seg uglesett av oss: muslimer med ekstreme holdninger? Og de begynner det visst å bli mange av. Jeg kan forstå det. Satan er også desperat.

Dette gjelder altså den ikke-bærekraftige befolkningen. Den befolkningen som indirekte var målet for Frogner-guttens raid på Utøya. Hvem ellers? De er ikke velkomne. Og det fatter de mer og mer. Idag får vi vite at arbeidsgivere ikke ønsker ansette folk med annen «hudfarve» enn hvit. De kan ikke presses til noe mot deres vilje. Og det er våre politikere som er ansvarlig.

I USA er denne problematikken om noe; enda verre. Der eksisterte ikke trygder og forsikringer for andre enn dem som selv hadde bidratt eller betalt til «felles-kassa»; innen den svarte Obama kom til makten. Nå har han fått snudd USA på hodet. The land of opportunity har blitt et land der det kun er hvite som gidder gripe den. Den andre og gradvis voksende gruppen forventer å bli forsørget.

Det er dette faktum som vil utvikle seg til Armageddon der borte. De har gjeld til over ørene. Den er blitt enda verre under Barack Husseins tid i «huset». De er nødt til å slutte med å trykke opp sedler. Gjelden er om mulig enda større per capita for en amerikaner enn for en greker. USA er toast. De er ikke lenger en super-makt. Vi kan ikke regne med dem som redningsmenn i tilfelle krig lenger. De har ikke engang penger til å krige. Hadde de hatt det, hadde de for lengst gått inn i Syria.

Hvite amerikanere er i harnisk. Svarte bindestrek-amerikanere er happy. Eller kanskje skal vi si: happy possibly go lucky? For denne lykken vil neppe vedvare. Nå er republikanere som representer den hvite befolkningen vonbroten. Romney med sin bakgrunn som økonom, burde ha kommet på banen. Men hva skal man med en økonom når man har staten!

Romney fremsto som en seriøs avløser som kunne ha bidratt til å få USA på fote. Sosialisten og muslimen BH fremsto arrogant. I den første debatten er det konstatert at ingen var imponert over ham. Han nektet endog å se Romney i øynene. Han brukte ufine karakteristikker om sin mot-debattant. langt for fornuftig og seriøs argumentasjon. I senere film-snutter ser vi presidenten som innleder en tale med en sviske av Frank Sinatra. Og selvsagt ler han av seg selv. Talen skulle handle om den finansielle håpløse situasjonen i USA.

Det er blitt sagt om denne mannen at han ofte kommer på defensiven. Han hadde mange ideer som ikke var gjennomførbare. Men når han fikk klar beskjed om dette og hint ble han regelrett fornærmet. Jeg tviler ikke på at det ble oppfattet som et personlig angrep på ham; og at hans fortid og forhold til identitet som svart, ble en utløsende faktor for uenigheter i administrasjonen.

Negre har fra tidenes morgen fremstått underlegne. Og talen til den kjente britiske politikeren på 60-tallet, Powell ble ikke hentet ut av løse luften. Mange har lyttet til (youtube) hans meget spesielle uttalelse som skulle koste ham vervet: «The blacks will hold the whip over the whites in the future». For svarte - over hele verden - fikk lillefingern; og tok gradvis hele hånden. Idag er det endog ansett for å være rasistisk å kalle en afrikaner for «neger».

Har selv opplevd hva det vil si å ytre frustrasjon generelt over en persons dumhet. Brukt uttrykk som er vanlig i visse situasjoner. Som å si: «se hva du gjorde; din idiot!» Neida jeg bruker ikke uttrykket idiot, men rent hypotetisk altså. Skulle denne personen tilfeldigvis være en neger så kan du banne på at da er hundre og ett ute. Denne holdningen gir Obama ofte uttrykk for overfor sine rådgivere. Denslags oppfattes generelt som barnslig.

Det sies fra venstre-siden at BH vant mange velgere i 2008 fordi han var en utmerket retoriker. En mann med høye urealistiske tanker om seg selv har aldri problemer med å uttrykke seg på en retorisk imponerende måte. Man trodde dengang at dette var ensbetydende med en klok leder. I ettertid og ikke lenge etter at han hadde inntatt stolen i det hvite hus, ble man sjokkert over hvor feil man hadde tatt.

Det er innlysende at skuffelsen over dette har bidratt til uvennskap mellom BH og hans hvite rådgivere. Hans kone Michelle har slått hardt ned på disse og hans medarbeidere og sørget for at flere fikk sparken. Og det på et tidlig tidspunkt av «deres» karriere i den hvite stolen. (Vedder på at de begge har griller i hodet om å endre navnet til et «farve-nøytralt» navn.) Deretter ble de ansatt; alle spyttslikkerne som var villig til å se gjennom fingrene med BHs barnsligheter.

Det er derfor mange årsaker til at hvite, representert ved republikanere nå er vantro over det faktum at de allikevel ikke ble kvitt mannen. Han representerer i tillegg en fare relatert til sin umodne utenrikspolitikk. Vi vet at Netanyahu er provosert over denne mannen; som han antagelig ikke tåler tryne på. Om jeg kan få være så direkte. For det er neppe noen grunn til å legge fingre imellom her.

Powells tale er mer aktuell enn noensinne. «The Blacks will hold the whip over the whites». Vi trenger ikke gå lenger enn til alle voldtektene; spesielt i Oslo; der de bor og hever trygden sin: de med annen hudfarve enn hvit. Helt utrolig at disse fremdeles importeres med raus hånd fra denne gærne regjeringen. Men disse har inngått avtaler. Og når de kanskje; ja, bare kanskje må forlate sine regjerings-stoler neste år; så har de allerede gardert seg med ytterligere karriere; i diverse «råd» rundt om i verden, der de får fortsette med sin galskap.

I mellomtiden vokser den svarte befolkningen verden rundt. USA ikke minst. Mens man i Kina har innskjerpet for familier om å føde kun ett barn, fødes det «svarte» barn i den hvite verden, grenseløst. Republikanere akkurat som høyreorienterte i Europa har tapt for dette faktum; om ikke løsningen utvikler seg til å bli en altomfattende krig. En krig mellom den kristne og den ikke-kristne befolkningen? En verdensomspennende krig, med andre ord.

Ikke mine spådommer, forøvrig.

Den nye og unorske humoren på tv-skjermen

At tv'en står på en lørdag ettermiddag er ikke normalt i mitt hjem. Men det er faktisk november og været er under enhver kritikk. Grått; skyene henger lavt over terrenget, tåka siger gradvis inn fra dalen nedenfor og trærne som for noen få uker siden skapte sånn entusiasme hos undertegnede at hun var villig til å kle seg litt ekstra og sette seg på balkongen for å nyte de vakre fargene, hun har nå benket seg inne foran en mengde godluktende stearinlys; med en drink og noe godt attåt.

Dagens muntre opplevelse har ikke kommet fra Nrk sin kanal (surprise surprise) neida, den dosen fikk jeg tilfredsstilt noen minutter via et svensk program på TV4; «Solsidan». En politisk ukorrekt komedie i flere episoder. For jeg har sett denne serien flere ganger før. Så denne gangen antar jeg det er en reprise.

Etter som jeg simpelthen eeeelsker alt som er politisk ukorrekt; så blir jeg i et langt bedre humør av program som oser av denne ideologien enn omvendt. Hva angår bloggen min; leses nok den vesentlig ikke av min egen familie. Min tante sa det rett ut: nei, jeg leser ikke bloggen din. Men min datters blogg som overhode ikke er politisk, ja den vil hun gjerne ha med seg. Ja, ikke at hun har sagt dette, men jeg leser mellom linjene. Er faktisk ganske god på det.

Og siden mine spissede essay utvilsomt leses av folk som deler mine tanker og ideer, er jeg faktisk svært fornøyd med det faktum. Det er jo tross alt ingen grunn til bekymring hvorvidt min familie sitter og rynker på nesen av det jeg ytrer i det offentlige rom. Who cares, som det heter!

Så jeg lo godt av Solsidan idag også. Og etter dette programmet kom et program som heller ikke er spesielt politisk korrekt. Men som signaliserte noe helt annet og nytt. I etisk forstand. Programledere byttes ut tid om annet både på norsk tv og på svensk; på dansk aner jeg ikke da jeg ikke får inn Danmark. Og greit kan det være; for den danske bablingen går meg noen ganger på nervene. Kan ikke nekte for det. Men altså; svenske programmer er nå oftere enn norske regissert av deres nye innvånere.

Først og fremst slår det en at «svensker» nå gradvis har endret utseende. De fremstår ikke lenger som skandinaver. Ja, svensker og nordmenn og dansker for den delen; vi deler jo tross alt et nordisk utseende. Svensker mer blonde enn nordmenn forøvrig.

Hårfargen er ikke noe å henge seg opp i. Men kvinner man treffer på gaten hva enten det er her i Norge eller Sverige har nå oftere og oftere bronse-rødt hår. Disse kommer unektelig fra øst-Europa; Polen f eks. Så har du disse med høye kinnben, som også har sine opprinnelsesland der borte fra et sted. Vi kan tenke oss Kaukasus eller Ukraina.

Eller hva med disse som har trillrunde hoder? Eller avlange for delen. De med lange snyte-skaft er irakere. Og når det gjelder hudfarge er dette ikke interessant i relasjon til det som er mitt poeng her. Det er ikke utseende som er poenget.

Men det jeg har lagt merke til i det siste - er program som etisk fremstår som langt mer ondskapsfulle i sin humor enn det vi er vant til. Noe jeg la merke til i dette programmet idag, som ble ledet av en utseendemessig mann som ikke så svensk ut og en kvinne som satt i intervjustolen; hun heller ikke svensk om man bruker eliminasjonsmetoden som ovenfor. De lo godt begge to der de satt og sendte morsomheter frem og tilbake. Men jeg lo ikke; og det var da det slo meg at dette ikke var svensk humor. Ja, hele programmet var fylt med plattheter. Ondskapsfulle plattheter.

På en norsk kanal sendes et program som de kaller «Leo og...».(ett eller annet; har så vidt vært innom). Mannen snakker for det første et gebrokkent norsk; noe som på en måte setter standard for programmet. Han reiser rundt i Norge med to andre innvandrere på slep; og får innpass i miljøer der innvandrere fra visse deler av verden ikke er velkommen. Han har endog vært gjest i programmet til denne skreppa som «har vært kjæreste med» blant annet Kjelling; og i dette programmet fremstår som en simpel kjeltring. Ja, jeg får unektelig den følelsen av denne mannen. Som har fått innpass på en norsk kanal av politisk korrekte grunner. (innvandrere må jo også få sendetid, gad vite)

Leo er progamleder for et etisk sett nedverdigende program, der han får bruke retoriske formuleringer, som vi i Norge opplever som manglende folkeskikk. I programmet der han var «kjæreste med» kommer han også med svært ufine og nedlatende kommentarer til «henne» - noe som vi ser at hun rynker på nesen av. Men siden han var invitert til å delta i dette programmet kan de jo ikke slette alt han sier og mener; om kvinner generelt. Så det får passere. Men du verden så han tråkker i salaten! Det blir rett og slett pinlig å høre på.

Det er en grunn til at det norske folk ikke er glade for å betale lisens. Dette bør nå av ovennevnte grunner avskaffes. Så får det bli som i bok-verden der ikke alle får innpass i de store og såkalte seriøse forlagene. La disse som ikke forstår de norske kodene få sine egne programmer via sine egne kanaler. Med navnet: «Der bermen samles» f eks; slik at vi slipper å havne inne på kanaler vi ikke liker. Vi har ytringsfrihet. Men vi har ingen plikt til å trykke driten til våre bryst. La folk få velge. Og slutt med truselen om svarte skjermer hvis vi ikke betaler lisens!

«Skal vi danse»: Hanne S

Jeg synes ikke dommerne har vært ærlige overfor Hanne. Hun får stadig kommentarer om overkroppen; men det må det forklares med at hun ikke har en slank figur. Hun er stutt og har jo ikke livlinje. Rart forresten at hun har en mage som strutter etter alle dissse ukene der de andre har snakket om vekttap. At hun er kortvokst ble tydelig når hun ble stående ved siden av den lille homsen. At hun er kortvokst er ikke et aber om du er slank. Noe flere av deltagerne tidligere har bevist. Men små stutte kvinnekropper vil unektelig komme til kort når de konkurrerer med en så grasiøs deltager som Cathrine. Synd; for Hanne er sprudlende og positiv.

Å få danse med Egor må forresten være en drøm!

Etter den siste innspurten har vi fått vite at Hanne vant over Cathrine. Men nei, nei nei og atter nei dette henger ikke på greip! Og geipen til alle dommerne ble om mulig hengende enda mer ned mot brøstet.

Dommerne stemte Cathrine inn foran Hanne 100%. Så hvem er publikum som sender inn stemmer? Jo, de er unge mennesker som har identifisert seg med Hanne som er like folkelig som dem. Jentene har stemt på Egor og guttene har stemt på Hanne. Det er denne aldergruppen som avgjorde avstemmingen denne gangen. Cathrine har en personlighet som får frem Janteloven i oss. Aaaaaltfor søt! Typisk norsk holdning; du skal ikke tro at du er no'!

I disse politiske korrekte tider der alle skal innlemmes i den samme klamme folden, har du ikke nubbesjans om du er dyktig. Det er ikke det som teller. Det er sjarm og ungdommelig frekkhet som gjelder. Det har ikke Cathrine i fullt monn.

Nå bør det bli en slutt på at vi som publikum skal avgjøre en konkurranse som krever så ekstremt mye av deltagerne!