lørdag 13. april 2013

Støre er stor i kjeften

Igjen går han ut og er stor mann. Han lover det som Jens også lovet, men nå mener han det; Støre altså.

For nå skal sykehusene hvis leger for et par uker siden påsto at politikere som Støre raserer helsevesenet, få på pukkelen hvis ikke de gjør som Støre sier. Uansett behov nå skal legen kunne love deg en operasjon eller hva du måtte trenge innen 10 dager. Klarer de ikke å innfri løftet som Støre gir oss; uten at legene har fått sagt sitt om denslags trusler, så skal vi kunne booke en plass i Tyskland f eks. På et privat sykehus der eller her i Norge. Hallo! Privat til-og-med!

Ja, nå vet vi jo at det nærmer seg valg og er det noen som er store i kjeften så er det politikere. Jens nøyde seg for 8 år siden med å si: «vent å se»; til reporteren som spurte ham hva velgerne kunne vente seg hvis de stemte på AP. Etter 8 år vet vi hva han mente med det. Det skal spares og det skal spares til fant.

Min tante fortalte meg en historie som nok vil få deg til å reagere. Et familiemedlem er nå så syk at han burde ha fått plass på et sykehjem. Han er en av disse som er rammet av samhandlingsreformen. Han ble utskrevet av sykehuset. Han er nærmere 90 år og som Støre har befalt så skal han plasseres på et sykehjem. Så hvor ble han plassert? På et galehus. Ja, som han hadde sagt, jeg er ikke handicapped. Og jeg er klar i hodet selv om jeg ikke setter noe pris på livet lenger. Dette galehuset er ikke et psykiatrisk sykehus; ja, dem finnes vel knapt lenger. Nei, dette er et pleiehjem for sterkt handicappede. Å jobbe på dette stedet krever en Florence Nightingale-type. Og vi er ikke alle empatiske. I alle fall ikke når det røyner på.

Det er ikke stas å måtte innta måltidet ved samme bord som en handicapped som sikler og ikke makter å holde seg oppreist. Du kan miste matlysten av mindre. Vil du være politisk korrekt så vil du vel si at dette er det mest ukristelige du har hørt. Glem det!

Så familiemedlemmet blir nå tatt hånd om av sin sterkt reumatoide kone som burde ha nok med seg selv. Men som tross handicap alltid har vært en ressursperson, men nå trenger avlastning. Ikke det at hun må ta den harde jobben å pleie sin syke mann, men – og dette jeg nå sier burde du ha på minnet, for det kan jo skje deg også.

Sykehjemsplass er ikke å oppdrive. Ikke nok med at disse sosialistene lyver og er store i kjeften, men det som svares på autopilot av Jens og Jonas i spørretimen i Stortinget, det er en realitet for dem som blir rammet av alle innsparingene. For selvsagt får du ikke plass på et sykehus for din plage bare fordi Støre er stor i kjeften. Selvsagt får du ikke det. Akkurat nå sitter vel legene rundt om og flirer vettet av seg av denslags frekkheter.

Og hva gjelder dette familiemedlemmet som trenger pleie mer enn noe annet; han er sterkt redusert. Han (og hans gamle hustru) får nå hjemmebesøk 7 – syv ganger i døgnet. Fire ganger på dagtid; tre ganger om natten. Skal han på do som visstnok er et mareritt, så vil hjemmehjelpen være der på flekken. Hun/han (hjemmehjelpen) må vel da forutsettes å bo i nabolaget da, eller?

Ser du dette scenariet for deg? Dette gamle slitne paret der den ene er sykere enn den andre får ikke sykehjemsplass med døgnkontinuerlig hjelp. FORDI - det finnes ikke den slags plass tilgjengelig i kommunen. Den samme borgerlige Høyre-kommunen som ikke har penger til å vaske veiene i år.

Kall meg dommedagsprofet om du vil, men ser du lyst på fremtiden så er du optimistisk av natur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar