mandag 1. juli 2013

Nei nei, Siv!

Dette forstår du ikke. Du kan ikke fortsette med den gamle visa om at «vi må alle sette oss ned å forhandle» - når den tiden kommer.

Du blir stilt gjentatte spørsmål om handlingsreglen. Du må være klar på dette NÅ. Om det så er tullingen Jens som stiller dette spørsmålet eller om det er Frp's velgere.

For hvis du ikke kan bekrefte at dere er forberedt på å bryte handlingsreglen, så oppfatter vi det som noe som henger i luften. Noe som dere faktisk ikke har tatt stilling til. Frp-velgere tilhører ikke den kategorien som bruker rosa sky-lapper. Vi er en fordømt realistisk gruppe som vil ha svar. Nå!Verken Høyre som allerede forbereder seg for statsminister-posten eller de små partiene Venstre eller Krf har til hensikt å bryte handlingsreglen. Så hvorfor denne patetiske retorikken som ikke sier noe som helst?

Nå har vi vært vant til en regjeringe som lyver og bløffer oss rett opp i ansiktet. Som velgere har vi null tullit til dere. Så hvorfor skulle vi ha tillit til deg, Siv. Du bekrefter ikke noe annet enn det vi allerede vet. Og det er at dere gjerne fører oss bak lyset. Uten skrupler!

Hvor får de det fra nyhetsmediene, som forteller oss den ene dagen at nå skal Frp gå høyt ut med kravene som de vil stille; om de skal være med i den blå regjeringen, når du når du blir spurt rett ut f eks på Dagsnytt18 - svarer gjentatte ganger unvikende? Si det som det er hvis det er det Frp mener at – jo, vi har tenkt å bryte handlingsreglen. Vi har til hensikt å bruke penger. Mange penger. Ikke at det skal brukes «500 milliarder på veier». Men at disse pengene vil bli tatt av Pensjonsfondet. Ja, hvis det er det dere mener, da?

Denne unvikende retorikken bidrar ikke til at vi gidder løfte oss fra sofaen. Og en annen ting. Si det rett ut at dere ikke ønsker å sitte i regjering med verken Venstre eller Krf. Hva er du redd for? De samme partiene karakteriserer dine velgere som fascister. Vi er dritt lei disse døgeniktene! Bestem dere, for vi som velgere vet jo at vi ikke har noe vi skal ha sagt, når løpet er kjørt.

Min magefølelse sier meg at det er Høyre, Venstre og Krf som vil sitte i regjering. Uten dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar