tirsdag 20. november 2012

Arbeiderpartiet: Hvem bør straffedømmes?

Det har på mange måter vært underholdende å lytte til den ene autoriteten etter den andre; sitte å svare ja på spørsmål som bekrefter det vi vet og har visst hele tiden og lenge før 22/7-2011; det faktum at alle deler av samfunnet ikke har fått de bevilgninger som trengs til å holde hjulene i gang. På veiene våre er det vel nettopp disse som bokstavelig snart faller av på enkelte krøtterstiene landet rundt.

At ordensmakten - og det gjelder ikke kun politiet som skal opprettholde ro og orden, men også dem som kanskje kunne ha oppdaget denne mannen som satte landet på hodet den sommer-ettermiddagen; PST ikke fikk bevilget penger som kunne ha reddet 77 liv den dagen, er det nå ikke lenger tvil om for oss som har fulgt «høringen» på Stortinget.

V har hørt dem si; om enn noen pakket inn i bomull at det stemmer; massakren på Utøya kunne vært unngått. Ingelin Killengreen gikk tilslutt av i protest. Og som et resultat av at hun ikke ble lyttet til; satt politiet i bilene sine med en «gul» lapp på dashbordet der de hadde noen opplysninger, men opplysninger de ikke kunne formidle annet enn gjennom kona eller ungene; fordi det ikke er nødvendig samband i bilene; som forøvrig er blitt som antikvariske å regne; for lenge siden.

Dette er årsaken til at Breivik kunne ta seg ut av Oslo og kjøre strake veien opp til Utøya uten å bli stoppet. Ja, om han hadde tatt turen ut av landet ved Svinesund ville han visst heller ikke ha blitt oppdaget, men det er en annen historie men vel så interessant; hvis det hadde stått rømnings-klare muslimer bak udåden – noe politiet jo også trodde de var sammen med resten av befolkningen. Men altså.

Killengreen, hadde nok baller, hun hadde jo visstnok en lederstil der ingen turde sette foten ned, men de var ikke store nok. Hun maste om penger og ble behandlet nedlatende. Som kvinner ofte blir også i ledende stillinger. Vi vet at hun i denne tiden fikk diagnosen kreft og vi vet at mannen hennes døde. Hun var vel derfor ett lett offer og easy match for Jens og Knut sånn sett. Vi skal ikke glemme det!

Sjefen hennes Knut Storberget fant rett etter 22/7 plutselig ut at unger og kone hadde gått for lut og kaldt vann den siste tiden - og valgte å trekke seg. FEIGHET.

Det er to personer det er svært nærliggende å straffe etter Riksrettloven og det er 1) Jens Stoltenberg, 2) Knut Storberget. Hadde jeg tilhørt gruppen pårørende i denne saken hadde jeg samlet meg om dette faktum og sørget for at dette skjer fortere enn svint.

Men for all del, ser ikke bort fra at mange fremdeles vil sørge for at ungene deres forblir medlem av Arbeiderpartiet også etter dette. For Utøya kommer til å bli flott den når Petter Stordalen får bygget den opp igjen, med både det ene og det andre av fasiliteter. Det kommer til å bli finere enn noen marxist hadde kunnet drømme om i sine villeste fantasier.

Ja, det er tragisk at en mann fra Frogner måtte til for å få satt kriseledelse på dagsorden; som ex politimester Gjengedal sa i høringen. Det er uhørt vil jeg selv mene og hvis ikke folket får opp øynene og handler ut fra egne forutsetninger; etter at de enkelte rapportene ligger på bordet for alle til å lese. Eller etter denne utspørringen avv de ansvarlige, som vel forøvrig ingen andre får anledning til å reflektere over enn oss som som har hatt tid til å følge med. For det står ille til i dette landet. Debattene i etterkant av dagens høringer har ikke akkurat vært oppsiktsvekkende.

Dagsnytt18 har vært mer opptatt av palestinerne på Gazastripen - som også denne gangen startet krigen med Israel, enn å bruke den timen de har til rådighet ved å bruke troverdige kilder til å fortelle alle de andre som ikke har kunnet følge høringene – sannheten.

Og via sendinger fra Litteraturhuset hver torsdag kveld er det ikke mye vettugt å hente. En tynnere suppe enn den som serveres fra Nrk skal man lete lenge etter. Men for all del denne kanalen er jo drevet av Arbeiderpartiet og ikke uten grunn av mange kalles Ark. Det er jo snart valg og AP er på krigsstien før du vet ordet av det. Vi vil komme til å lese om galluper som viser at Høyre og Frp er på nedadgående velgermessig i tiden som kommer. Og ikke vil jeg bli overrasket om de røde får ytterligere en periode på tinget. Mye kan ordnes ved å tilbakeholde fakta fra folket. Og mye kan gjøres med penger. Se bare på hvordan man skaffer seg døgn-velgere i SV!

Men man kan aldri vite. På biblioteket der jeg ofte sitter sitter også krigsgenerasjonen; og med sine høreapparater hviskes det ikke i krokene. Og meningene derfra er mange og sterke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar