tirsdag 20. november 2012

Hender det at du får diare av maten kjøpt på ICA?

Etter som jeg selv alltid lager min mat fra scratch; blir jeg irritert over at kjøttvaredisken nå oversvømmes av tilberedt mat; så som tilsatt urter, andre kjøttvarer, smør, (en biff rundsurret med bacon) etc. For ikke å snakke om alle salatene. Hvorfor skal jeg kjøpe en grønn salat som er ferdig oppskåret? Skulle jeg ikke klare å skjære opp dette salathodet selv? Er dette vasket godt nok med tanke på at vi blir advart mot å spise grønn salat på restauranter i Spania? Stoler du blindt på at andre har omsorg for din helse?

For ikke å snakke om at alt dette som andre nå tilbereder for deg er tatt i av flere hender enn om kjøttstykket blir pakket hermetisk en gang for alle og ferdig med det. Nei, nå ser vi at salater som inneholder andre grønnsaker og kalles en «mixed salat» altså er tilberedt av folk; ja gudene vet hva slags hygiene de selv setter som standard. For ikke å snakke om alle utlendinger fra kulturer der det ikke er så nøye med hygienen nå settes til jobber som nordmenn, med et naturlig forhold til hygiene nå ikke lenger får - fordi «utlendinger» uten generell kompetanse på alle områder nå settes i arbeide for enhver pris; og nå overtar nordmenns jobber, som eksvis ICA tjener på å ha i sin stab.

For ICA som altså finnes i både Norge og Sverige; de går idag ut og tilbakekaller salater som er forgiftet av listeria-bakterier. Eks vis er to typer salater; en pasta-salat med kylling og en såkalt Cæsarsalat - merket for sikkerhets skyld: - «ICA to go» tilbakekalt; fordi den er livsfarlig å spise.

Kylling, som bør tilberedes på en måte som alle bør være kjent med pga salmonella bakterier, blir nå lagt i hendene på folk som skal mikse den med pasta; av alle ting. Eller hva med hermetiske tomater tilsatt oregano eller andre urter; for at du skal slippe å tenke på det!

Først av alt så vil vitaminer ødelegges av lys og luft straks du åpner den/skjærer i den, slik at den salaten du selv tilbereder hjemme på kjøkkenet gradvis vil miste det verdifulle innholdet om salaten f eks blir stående fremme på benken uten tildekning. Ergo skal du regne med at den salaten du tror er verdifull for deg kanskje overhode ikke er det; om den allerede ligger i disken inne i en plastpose «ready to eat». For ikke å snakke om at plastposen i seg selv utskiller skadelige stoffer. Men bortsett fra at dette er det noe du absolutt bør vite:

Så la meg fortelle deg noe du nok ikke tenker på, fordi det ikke er alment kjent. I muslimske land der mange av nye innvånere kommer fra, gir koranen anbefalinger om hvordan de skal forholde seg når de går på do. Der nede er ikke do-papir en standard vare. De bruker derfor hånden. Den venstre eller høyre (er litt usikker på hvilken). Alltid denne hånden for at den andre ikke skal spre bakterier da går jeg ut fra. Legg neste gang merke til at muslimen/araberen som sitter i kassa på ICA alltid vil gi igjen småpenger med den samme hånden. Alltid. Det fordi den andre, som han kanskje ikke akkurat har tørket seg i ræva med etter at han fikk råd til å bruke do-papir bruker, er blitt noe som er innarbeidet og vanlig hvis han er vokst opp med koranske lover. Og det er de, selv om de bor i Norge.

Like fristende å kjøpe ferdig- tilberedt mat? Bånn appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar