lørdag 17. november 2012

Er kinesere «rasistiske»?

Med tanke på at forskning viser at kinesere har høyere IQ generelt enn oss nordboere, var det med stor undring jeg lyttet til BBC for leden.

Kinesere har kjørt sitt eget løp i årtier. Det er et disiplinert folk. Idag er det et rikt folk som gjerne låner ut penger til USA; USA har idag stor gjeld til Kina. Kinesere er nå dessuten etablert i Afrika. Der det bygges og investeres stort. De bygger enorme fotballarenaer. Og det sies at det er som takk for at de har fått denne muligheten. Med plass til 40.000 tilskuere eller noe sånt. Tiltross for at i den angjeldende lille landsbyen i Afrika ikke bor mer enn 7000. Så det er bare å konstatere: kinesere tenker stort om dagen. Men kinesere har flyttet til Afrika og hevder at de liker seg der; og vil bli boende. Men, sier de om deres arbeidskolleger negrene - at de er late.

Det er vel neppe noen som føler for å utfordre den påstanden. Det er laget endel dokumentarer om kineserne i Afrika og det ser ut som om negrene synes det er greit at de er der og at det nå etterhvert havner noen kroner som en konsekvens i velferds-kassa deres, som vel kan hevdes å være temmelig tom. Tatt i betraktning at afrikanere er et ikke bærekraftig folk. Men heller ikke et krevende folk, så vidt jeg kan bedømme. De greier seg med lite og finner som regel ut av det. Demokrati er fraværende og alle er sin egen lykke smed. De føder unger i haugetall og ingen bekymrer seg nevneverdig om morgendagen. Det er det bare kapitalistiske europeere som gjør.

Vel, nå har jo negrene hørt om land som flyter av melk og honning; og det er det jo lite av i Afrika. Så de sprer seg rundt i verden i den farten politiske ledere har bestemt at de kan få lov til. I Norge blir de forsørget. De bidrar ikke til nevneverdig påfylling av vår velferds-kasse. Så at den tømmes gradvis i takt med at den ikke-bærekraftige befolkningen fra ymse land tar seg til rette, er ikke til å undre seg over. Det er villet norsk politikk; det også.

Negrene er nå blitt et folk på vandring; og på et BBC-program nylig var det gjort en reportasje fra en by i Kina der en halv million negre fra bl a Nigeria har slått seg ned. De har ordnet seg på forskjellig vis med noe som kan se ut som ekteskapskontrakter eks vis. Men dette er altså ikke på orntlig. Men kineserne lever jo ikke totalt avskåret fra omverden og vet at de bør holde en lav profil i forhold til dette; som forøvrig bidrar til kaos der også, som i resten av verden.

Vi blir fortalt gjennom BBC's kilde; en Nigerianer - at kinesere ser på dem som folk fra en annen planet. Eller som det faktisk ble sagt: som monstre. Ja vel, tenker jeg og retter meg opp, det var da svært. Med tanke på hva vi som nordmenn til stadighet får slengt etter oss, når vi uttrykker vår misnøye med muslimer og andre folkeslag som voldtar oss og denslags; kvikner jeg til der og da. Setter meg til rette i stolen og skjerper øregangene.

For det er jo liksom ikke måte på. Det snakkes om å stoppe ytringsfriheten. Det snakkes om at PST har fått myndighet til å gå de høyreorienterte etter i sømmene. Holde et øye med Internett der mange slenger med leppa f eks. At det er andre som heller burde holdes i ørene, det nekter selv våre dustete politikere å se i øynene. Men det er nå så.

Så jeg lytter oppmerksomt til det som blir sagt fra BBC. Og da er det jeg detter av stolen. For hva er det denne nigerianeren sier? Jo, sier han, når vi tar bussen - så holder kineserne seg for nesen! DE HOLDER SEG FOR NESA. Jeg trenger vel ikke si mer.

Et interessant program!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar