tirsdag 20. november 2012

Grande: Snakk om å leve opp til navnet sitt'a!

Helt ærlig; har ikke en politiker/statsråd et ansvar for å fremstå så estetisk attraktiv som mulig?

Nå er jeg så lei av å beskue den feite kvinnen med punker-frisyre, som stadig fremstår på tv-skjermen min, at jeg mener det er på tide å ta dette opp som et problem. Hun ønsker dessuten å inngå i en alternativ regjering neste år; noe jeg finner upassende. Helt ærlig snakka; jeg blir uvel av feite mennesker. Da ser jeg straks for meg en person som ikke gidder å ta ansvar for livet sitt. En som skipper middagen og heller legger seg ned i sofaen med en pose potetgull og en flaske cola. Eller en som ikke bare bevilger seg ett stykke marsipankake til kaffen, men to. En som det ikke står respekt av. En som klandrer andre for sitt miserable liv. En med personlige problemer.

Erna Solberg er også blitt kritisert for sin omfangsrike kropp; og noen har på debattsider endog sagt at hun signaliserer manglende dømmekraft. Når det nå viser seg at det er muligheter for at denne røde regjeringen og dens tafatte medlemmer blir kastet neste år, burde også hun være gjenstand for et kritisk søkelys.

Regjeringen jobber aktivt for at folk skal holde seg i form. Det bygges golfbaner som gradvis vil ende med konkurs pga feil satsing. Golf er ikke en sport for alle. Det vil ta mange år innen folk flest anser dette for å være en hobby for alle og enhver. Det samme med tennis. Disse har alltid vært en rikmanns-sport og mange vil nok mene at den bør fortsette å være det. Det er mulig at man i Norge kan få fristet folk til å ta en tur på golfbanen; i utlandet kan jeg neppe tro at de samme vil få innpass. Det fordi det estetiske ikke er i boks. Man må visst gjerne «komme som man går og står». Les: i joggebukser, utvaskede jeans, møkkete joggesko og «sægga» benklær. Som en kuriositet fortalte Golfforbundets leder i sitt medlemsblad her forleden, om stort engasjement for å integrere innvandrere i denne sporten. Ved å trykke et bilde fra en golfklubb et sted i landet - av kvinner i burka og hijab! Ærre mulig!

Det satses på mange fronter for at helse-utgiftene skal ned. Avgifter på brus og annet som inneholder sukker skal opp opp opp. Folk må slutte å røyke. Vi bør spise mer økologisk mat. Etc etc alt i den samme ånd. Å få et friskere og sunnere folk.

Mens en stortingspolitiker, som stadig er fremme i mediene, nær sagt flyter over av fett; der sitter hun og stiller kritiske spørsmål om andres ansvar og forpliktelser. Snakk om å sitte i glasshus!

Vi er nødt til å sette foten ned. Våre politikere er nødt til å gå foran som gode eksempler. Det betyr for dem også, at de må sette grenser for sine egne utsvevende liv. Det er fristende å komme med karakteristikker av folk hvis dømmekraft er under pari. Vil man ete seg i hjel; eller nekter man å følge de anbefalinger de selv indirekte er ansvarlig for å dytte på sine undersåtter, så kan man ikke sitte i faglige råd og lignende og tro at man kan slippe unna med det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar