fredag 12. juli 2013

Kongelige Krepser

Hertuginne Kate og prins William venter barn i juli. Blir barnet født innen den 25. juli blir det et barn født i Krepsens tegn. Grensen regnes mellom 22. juli og overgangen i løpet av 3-4 dager da vi er inne i Løvens tegn.

Du har kanskje ikke tenkt tanken, men dronning Sonja er født i juli. Det er også kronprins Håkon. Kronprinsesse Victoria av Sverige er tron-arving. Født i juli, som Håkon. I det hele tatt er det tankevekkende at så mange tronarvinger blir født i Krepsens tegn. Men er det tilfeldig? Sonja kan ha blitt akseptert pga sin egen bursdag i juli. Man regnet seg frem til at hun ville gjøre jobben tilfredsstillende.

Men andre tronarvinger i europa er med all sannsynlighet planlagt til å bli en fødsel i juli måned. Det er ikke uten grunn. For personer født i Krepsens tegn er personer med god personlighet. De er ikke minst opptatt av familien. De er barnekjære og omsorgsfulle. Og omgjengelige.

Ta f eks dronning Sonja. Hun har en fin personlighet; det kan ikke benektes. Ta kronprins Håkon som også har en fin personlighet. Han takler nok sin narsissistiske kone Mette-Marit, som idag sies å være en fare for det norske kongehuset. Hun er født i Løvens tegn og personlig har jeg problemer med å tro at Håkon greier å forholde seg til henne. Min erfaring med Løver, er at de er altfor opptatt av å «stikke hodet frem». De er som kongen på haugen; dyret Løven. Har du noengang sett en Løve som lusker rundt i bushen? Nei, Løven er alltid et «steg foran». Mette-Marit er ikke et godt kongelig emne. Og astrologer var ikke helt sikker på om ekteskapet mellom disse to ville vare. Det kan man kanskje takke Håkon for? For han har en fornuftig personlighet. Han er ikke langsint og han er omgjengelig. Og han er glad i barn, noe som kommer godt med med, med en hustru som er veldig opptatt av å ta seg ut og vise seg frem. Og markere seg på alle sett og vis.

De mange påfunnene i den familien skal vi regne med at Mette-Marit står bak. Vi har vel flere enn en gang tenkt at deres initiativ ikke er i tråd med en nøytral stilling; som kongehuset skal ha. De skal ikke være politisk engasjert, men gjøre det som folket «befaler». Og Håkon har selv sagt det rett ut at Mette-Marit kan være egenrådig og bli fort sint. Det kom frem allerede under bryllupsmiddagen.

Hva gjelder Kate og William, så var Williams mor, prinsesse Diana født i Krepsens tegn. Det er også William. Tilfeldig? Nei, det tror jeg ikke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar