fredag 5. juli 2013

Fengsle den valgte presidenten

Hva får et folk til å gå til gatene og forlange at den valgte presidenten skal fengsles? Hva får et folk til å hevde at «halvparten av folket ditt liker ikke det du driver med» så nå forlanger vi at du går av? Det er oppsiktsvekkende at 17 millioner egyptere har demonstrert for å få viljen sin. Og fått den.

Hva om vi skulle drives av den samme stemningen i Norge? Hva får oss til å nikke og si bla bla bla til at vår egen statsminister fremdeles sitter på sin trone etter alt som er avslørt av negligens etter 22/7? Mediene som vanligvis ikke er så nøye med sannheten selv; disse har sagt rett ut i sine avis-ledere at Jens nå må forstå alvoret. Folket hans og nå mer enn halvparten av folket krever at han går av.

Fremdeles går Jens og hans kumpaner rundt og deler ut roser – til seg selv. Nå er propaganda-maskineriet igang i nærheten av Utøya. Nå skal ungdommene skremmes med hva mer enn halvparten av befolkningen mener om dem. Nå skal det lages skremmebilder om det politiske liv der mer enn halvparten av befolkningen kan betraktes som fascister. Av kommunister. Uten at ordet fascist en gang blir forklart.

Mussolini var Hitlers forbilde. Han lærte sin hilsen av denne italieneren hvis hilsen er fra romersk herredømme. Den er i det minste bedre enn den kommunistiske som bruker samme hilsen men med knytt-neve. Det er kommunistene som samles på sletta i nærheten av Utøya i disse dager. Der godt voksne menn vil manipulere stadig nye ungdommer med sitt narrespill. Ensomme ungdommer som trekkes til arenaer der de kan få venner. Jens og Jonas var også det engang, men med en annen bakgrunn enn de fleste - som nå slår opp teltet der ute. Homofile som vet at der kan de være seg selv. Arbeiderpartiet er greie sånn!

Det ble et tankekors at den høyt intelligente Barth Eide har gått ut og klandret folket i Egypt og hæren da spesielt for å ha fengslet den såkalte demokratisk valgte regjeringen og Mursi, en j... islamist. En mann og en gjeng som er i mindretall. Det er ikke alltid et demokratisk valg er godt for landet. Demokrati betyr et folkestyrt land. Men demokratiet Norge har masse penger i ryggen. Og får som regel viljen sin. LO har 80 millioner å bruke på høstens valgkamp. Den rike Stein Hagen har gitt ytterligere millioner til opposisjonen, for at demokratiet skal favne alle. Vi vet vi får en blå regjering til høsten men fordi LO ved Arbeiderpartiet har så stor makt demonstreres demokratiet ved å bruke ufine metoder. Da er det ikke et demokrati men et diktatur.

Det sies at Mursi, islamisten ga løfter i hytt og pine. Løfter han ikke har innfridd. Jens ga også mange løfter både i 2005 og i 2009. Han sitter fremdeles med makten; etter 8 år. I Egypt ga de den «demokratisk valgte president» 1 - ett år. Så hva er forskjellen på deres demokrati og vårt? Noen ville vel være fristet til å mene at det er et langt mer viljesterkt folk i Egypt enn i Norge. Når 17 millioner protesterende mennesker forlanger å avsette presidenten, da kan det ikke sammenlignes med vår lille befolkning. Vi ga dem 8 år til å innfri løftene. Vi vet hva vi fikk. Denne sjansen gir ikke egypterne sin valgte leder.

Hadde dette folket vært kristne hadde det stått stor respekt av folket. Nå vil det alltid være noe som skurrer. For kvinner der nede er undertrykket. Vi har sett dem protestere i sine islamistiske uniformer. Ergo er det menn og koranen som styrer tross alt. Muslimer er de alle som en.

Men at Barth Eide er intelligent betyr ikke at han er smart. Og nå snakker han for sine kolleger som kanskje skjelver i buksene? Det er ikke sikkert de får anledning til å ta ekstra-toget til Hamar når folket; halvparten av folket tar til gatene og forlanger å få dem fengslet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar