mandag 25. mars 2013

Høstens valg!

Har du lagt merke til alle løftene?

Nå er det snart valg og løftene fra de røde står i kø. Hvilke hyklere!

Jens lover at alle uføre eller handikappede som eks vis de som ikke kan komme seg ut på egen hånd de skal få hjelp. Ja, disse hjelperne vil stå i kø for å hjelpe deg f eks om du vil på kino en kveld og ikke har familie eller noen som kan følge deg. Ja, de kommer til å ordne alt. Du kan bare ta en telefon så vips vil de være på døren din og den kvelden du fryktet for ensomheten kommer til å være en saga blott, hvis Jens får ytterligere tid til å styre båten. Er det ikke fantastisk? Så merkelig da at han ikke løftet en finger de foregående 8 årene!

Å vet du hva eller? Jo, Kristin, hun som sitter inne meg all denne kunnskapen (kunnskapsminister) og attpåtil mye mer, hun har nå – etter 8 år fått det får seg at hun også kan tillate seg å leke jule-nisse nå kort tid før valget til høsten. For hør nå bare; hun har nemlig fått det for seg at det må kunne forventes kvalitet i barnehagen. Ja, som eks småbarnsmor for en del år siden, ja, før Jens&co fikk det får seg at det ikke skulle brukes penger på oss, men i helt andre deler av verden, ja, da var i allefall jeg fornøyd med kvaliteten. Ja, det var endog pedagoger og ledere som hadde den bakgrunnen man kunne forvente. Dengang.

Men så fikk sannelig pengene bein å gå på. Du vet, det kom jo en haug med mennesker som ikke eide nåla i veggen og slo seg ned her. Og enda flere ble de. De har sugerør ned i velferdskassa vår og suger til seg de velferdskronene som vi tidligere delte ut til barnehagene våre. Blant annet. Men en kasse som nå etterhvert er blitt svært slunken, skal vi tro Sigbjørn. For han er nå sjefen over alle sjefer: nemlig pengene våre. Han er blitt som onkel Skrue, den mannen; like gjerrig. Og ettersom det ikke har hatt noe for seg å lytte til opposisjonen tidligere så finner de det nå svæææært opportunt å komme med løfter som de aldri selv hadde tenkt ut, om det ikke var for at det snart er valg. Men som de nå er nødt til å tenke ut; skal de ha noe å fare med til høsten.

Kristin mener nå omsider at man bør «sikre høy kvalitet i barnehagene». Ja, plutselig så ble det viktig å se litt på dette, nå kort tid før valget. For nå krever hun at det skal det være; «det skal være tre voksne per tre småbarn». Og «en voksen per seks store barn». For dette sier hun, skal nemlig sikre at barna «blir sett». Hun kaller det en bemanningsnorm.

Det er sannelig godt at det er valg; ihvertfall hvert fjerde år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar