mandag 3. desember 2012

Muslimer og deres blasfemiske krav

Det var mildt sagt oppløftende å høre en mann som Skirbekk snakke engasjert og nærmest forbannet over muslimenes blasfemiske krav om tildekking av menneskekroppen. Som kristen var jeg helt på bølgelengde når dette temaet ble tatt opp i et program på Nrk i dag lørdag morgen.

Har tidligere her tatt opp historien med den prostituerte som ble forvist til utenfor byporten for at man skulle forstå hva slags kvinne hun var. Ville man ha en prostituert dengang Jesus levde på jorden så skulle man se etter kvinner med slør. En kvinne som dekket til ansiktet. Og vi vet, etter at landet vårt er havnet i klørne på muslimer og da også av den ekstreme sorten, at vi er forbannet av dem siden vi ikke følger opp deres egne regler og ifører oss hijab og niqab og alt som kan tilsløre at vi er et menneske.

At kvinner på den tiden dekket seg til med et slør fremstår jo forståelig med tanke på at den slags umoral ikke skulle avsløre den syndige. Og at hun dermed kunne bevege seg fritt innenfor bymuren uten slør og dermed fremstå som en respektert kvinne. Men det står ingenting i Bibelen om at Gud eller Jesus skal ha påbudt dette for den umoralske.

Det vi imidlertid kan merke oss når vi leser det gamle testamente er at mordere og overgripere eksempelvis skulle forvises til «utenfor porten» og avskjæres fra de andre som ikke hadde begått synder som skulle straffes med døden. Men Gud påbød ingen å ta loven i egne hender. Det står at Gud har sagt: «straffen hører meg til». Men å forvise mennesker som hadde begått alvorlige overtredelser kan forstås som om de ikke lenger skulle respekteres eller være en del av samfunnet. Å tildekke ansiktet var altså et tegn på en kvinne som ikke var respektert.

Ergo faller det naturlig å tro at kvinner som solgte kroppen sin; hvis synd ikke var ensbetydende med Guds dom; døden, skulle dekke seg til. Man kan jo også tenke seg at denne løsningen passet dem godt som benyttet seg av kvinnens tjeneste. For er det ikke tankevekkende kanskje at det er muslimske menn som har funnet på dette med at kvinner skal være deres eiendom. Og alt hva det medfører å være deres slave.

Det blir derfor som Skirbekk resonerer blasfemisk å hevde at den sanne Gud hvis navn forøvrig er Jahve iflg Ham selv, skal ha påbudt menneskene å dekke seg til. Og som et utmerket eksempel snakker kong Salomo i sine poetiske skrifter om kvinnens hår som hennes «pryd». Mens muslimer altså hevder at hennes «pryd» skal dekkes til. Det er derfor blasfemisk å hevde at Gud - som all verdens og menneskets skaper; med andre ord, ikke visste hva han gjorde da han skapte kvinnen, eller senere skammer seg over sitt eget skaperverk.

Men for all del – har man Satan til far så er det ikke annet å forvente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar