mandag 28. oktober 2013

Politiet diskriminerer

Globaliseringen skaper diskriminerende holdninger. Ikke bare hos den vanlige mann og kvinne men ikke desto mindre hos ordensmakten. Der den er å finne. I Spania er politiet å se overalt. De har sine avdelinger. Trafikkpolitiet er en del. Bilene er overalt og hyggelig er det hvis du er ukjent. Selv har jeg henvendt meg til dem rett som det er. Det jeg opplever som spesielt er deres imøtekommenhet når de forstår at jeg snakker spansk. Deres språk. De er som sagt overalt og da jeg forleden dag kjørte mot kjøreretningen fordi jeg tok en usving oppe i bakken og ikke fikk med meg innkjøringforbudt-skiltet lenger opp, rullet jeg ned bakken tilbake der jeg kom fra og vips der kom onkel midt imot og blinket med lysene. Jeg stoppet for å spørre om veien til en restaurant; politiet stoppet for å kjefte.

Vi sto parkert ved siden av hverandre. Han satt i bilen, hevet pekefingern mot meg og sa: «Muy mal»! - samtidig som han ristet på hodet. Jeg forsto ikke men spurte hva han mente. Du har kjørt mot kjøreretningen, sa han mens han fremdeles satt bak rattet. Lo siento, sa jeg, det visste jeg ikke, men kan du være snill å si meg...Jeg parkerte, ikke på nærmeste ledige space som var et gangfelt, men holdt hodet kaldt. Kanskje hadde han gitt meg en bot om så var. Men da jeg hadde parkert var han hyggeligheten selv og nevnte ikke min missere med ett ord. Sånn går det hvis du snakker spansk, og du merker at de viser deg respekt.

Noe annet skal det visst være hvis du er mørk i huden. Nordafrikanere (45%) blir sjekket ofte når de møter «onkel». Rumenere, afrikanere generelt. Muslimer har 3 ganger større sjanser for å bli sjekket enn kristne. Dette kalles diskriminering. Selv er jeg lys i huden og blond. Og er du det anses du ikke for å være mistenkelig. Ja, for det er jo det som er poenget her.

De venstre-vridde mediene som vi også finner i Spania drar gjerne frem rasismekortet. Og da er det gjerne ordensmakten som blir hengt ut. Det er gjort en undersøkelse på dette i Spania og mye tyder på at politiet har organisert sin innsats på bakgrunn av etniske kriterier.

Ja, er det så merkelig? Henger det på greip? Hvem er det som skaper kaos i våre land. Jo det er utlendinger med mørk hud. Det er muslimer mer enn kristne. På strendene her vandrer de frem og tilbake og plager de ferierende under dekke av å selge klokker, vesker og andre mulige saker og ting; alt kopier av Dior, Prada – you name it! Politiet bruker ikke dagene sine på å forfølge disse. Men gjør som i andre land; slår til etter nøye planlegging. Da konfiskeres 1000-vis av varer fra negrene som er mest kjent for denne plagsomme adferden. Plagsom ja! Noen vil fremheve sin «godhet» og nekte å snakke om dette på denne måten. Andre spissformulerer og snakker ordensmaktens språk.

Ergo er det kaoset som skal til livs. Det kaoset som skapes av omreisende lykke-søkere fra hele verden. Men når mediene skal beskrive dette skriver de med store bokstaver at POLITIET DRIVER SYSTEMATISK DISKRIMINERING. (Spaniaposten)

I Norge slipper politiet unna, så langt. I Norge sitter man på kontoret og sliter buksebaker i steden og synes med andre ord ikke i det samme bildet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar