onsdag 17. juli 2013

Arbeiderpartiet og Høyre: Rafiq formidlet Høyres politikk

Anser meg for å være en god menneskekjenner. Og Erna Solberg står hos meg ikke høyt i kurs. Hun er en mor og hustru som egentlig burde stå ved kjøkkenbenken og overlate politikken til andre. Og der står Siv Jensen som en god arvtaker til Jens.

Siv har ingen andre forpliktelser enn seg selv. Hun er villig til å ta i et tak nå når det gjelder. Hun og partiet har innsett at de ikke kan tillate seg å gå rundt den varme grøten. Og jeg håper innerlig at partiet forstår dette nå bare mer og mer.

Arbeiderpartiet og Høyre er gode busser. Ikke fordi Jens vil dette, men fordi Erna mangler baller. Hun vingler fra side til side og jeg tror det bor en stor sosialdemokrat i Erna. Hun kommer om hun får makt til å vende kappen etter vinden. Og selv om Frp har en innvandrer eller to på sine lister er det tvilsomt at de er noe annet enn alibier for partiet; som har behov for å fremstå så stuerent som mulig.

Partiet har flere gode politikere, med sine egne personligheter. Noen er diplomatiske, andre går ikke av veien for å kalle en spade en spade. De sistnevnte bør frem i lyset mer enn noen andre nå. For Frp er det et være eller ikke være. Og skal de sitte i lag med Høyre bør Siv Jensen være adskillig mer pågående enn hun har vært. Jeg ser frem til at valgkampen kommer igang. Siv har ikke råd til å være venninne med Erna når det hele starter om få uker. Og hold for guds skyld Krf og Venstre på lang avstand!

Nyhets-formidlerne sørger for å tie med opplysninger som burde være interessante for folk flest hva gjelder politikere i partienes indre. Blogger som document.no og HRS med Hege Storhaug blir forbigått i taushet. Derfor ser jeg det som min personlige oppgave og være allert.

Idag kom jeg over et essay skrevet av Hege Storhaug, HRS der hun stiller et betimelig spørsmål om Høyres verdi-politikk. For i Høyre sitter ikke bare en gjeng med homser som tilsynelatende er fornøyd med å ha endret Ekteskapsloven. I det partiet sitter en kvinne som jeg har møtt i en sammenheng som gjorde inntrykk på meg.

Bakgrunnen var et møte i Forliksrådet i Oslo der jeg ble behandlet fiendtlig av en kvinne som jeg anmeldte og som jeg har omtalt her som leder for dette møtet. Hun ble av statsadvokaten anklaget for grovt å ha misbrukt sin stilling. Let på Oudmayer og historien kan leses der.

En annen person jeg møtte i dette rådet var en markant muslimsk Høyre-politiker ved navn Afshan Rafiq. En kvinne som har markert seg i Høyre men en politiker som holder en lav profil. Hun skal imidlertid ha sagt at hun er en viktig brikke for muslimske kvinner (underforstått undertrykte kvinner) og argumentert år ut og år inn for sitt politiske kandidatur med at hun ”vet hvor skoen trykker” i integreringspolitikken. - Intet mindre.

I mitt møte med Rafiq fikk jeg en uggen følelse. I motsetning til de andre medlemmene, sa ikke Rafiq ett eneste ord. Hun satt midt imot meg og stirret med et intenst blikk. Hadde hun sittet der med sin hijab hadde jeg nektet å forhandle der og da.

Det vi ikke vet om denne Høyrekvinnen har jeg plukket opp på bloggen til HRS; der Hege Storhaug tillater seg å stille spørsmål ved det faktum at Rafiq kan få en høy stilling i en blå regjering. Glem heller ikke at Erna selv har sagt at hun gjerne kan forhandle om sharia i visse tilfeller. Glem ikke det, kjære leser! For stemmer du Høyre og tror at dette partiet vi være et godt støtteparti for Frp så vær ikke så sikker på det.

Hege Storhaug har gjort research på Rafiq. Og tillater seg å stille følgende spørsmål til Høyre om det faktum at Rafiq har startet valgkampen allerede ved å holde tale i et svært ekstremt miljø i Norge - der lederen blant annet mener at den som kritiserer islam eller Muhammed skal ”henrettes som en hund”. - Intet mindre. Dette skjer i Oslo.

Jeg tillater meg å klippe og lime litt her: På lørdag stilte Afshan Rafiq som Høyrepolitiker på seminar hos MQ i Oslo om ”Kvinnerettigheter i islam og valgdeltakelse”.

Rafiq skriver på facebook-veggen sin at hun fikk ”et positivt inntrykk når jeg møtte en forsamling med både kvinner og menn, og hvor kvinnene hadde fått kontrollen over scenen og talestolen mens mennene var tilskuere og lyttet godt til det kvinnene hadde å si. Ellers var det imponerende å se så mange velutdannede kvinner (leger, jurister…) som var meget taleføre og samfunnsengasjerte!” 
Kjønnsblandet forsamling? Vel, fotoene Hege har lagt ut forteller en annen historie. 

Her følger tre stykk fotografier der Rafiq på det ene bilde viser seg i en hijab. Et annet bilde viser forsamlingen som består av kvinner i den islamske uniformen: burka og hijab. Kvinnene sees kun bakfra. Med andre ord vet man ikke om noen stiller i niqab der kun øynene synes. Kjønnsblandet forsamling kan det umulig ha vært. Bildene avslører.

Hege Storhaug stiller altså spørsmål ved Høyres verdi-politikk og viser til hva Rafiq selv sier på sin Facebook side: Rafiq ”formidlet Høyres politikk”, dette var beveggrunnen for å delta, forteller hun. 

Rafiq var altså på stemmefiske blant de som defineres som ”hennes egne”, norskpakistanere og muslimer.

Rafiq kan som kjent komme på vippen i Oslo ved Stortingsvalget i september.

Storhaug stiller spørsmålet: «synes Høyres ledelse det er riktig at partimedlemmer representerer partiet i miljø som har en religionsfascistisk grunnplattform, som inkluderer dødsstraff for frafall, dødsstraff for kritikk av islam og Muhammed, steining av dem som har sex utenfor ekteskap, der muslimer står over ikke-muslimer verdimessig, der kvinner juridisk er underlagt mannen og har betydelig færre rettigheter enn han, der kvinners lydighetsplikt er i førersetet i ekteskapet, altså alt man kan forestille seg av sharia av verste slaget, som lederen Tahir ul-Qadri åpent forfekter og som er nedfelt i deres tekster og program».

Storhaug går videre og her velger jeg å henvise til HRS sin egen hjemmeside. Les mer der.

Det som her kommer frem er skremmende nok. Det som blir verre å forestille seg er at verken du eller jeg hadde fått visshet om dette forholdet - om blogger som HRS ikke hadde eksistert. HRS fikk for et par år siden statsstøtte. Ikke idag så vidt vites. Etter at SV'eren Audun Lysbakken fikk et ord med i laget.

Gjør deg noen tanker selv. Kanskje er du en ihuga Høyre-velger. Det er rart med det. Men ønsker du virkelig endring til det bedre? Ønsker du et nabolag der barna dine og banrebarna dine kan ferdes trygt, bør du ikke stemme Høyre. Du bør stemme Frp. For Høyres politikk ligger skremmende nær opp til Arbeiderpartiets.

Kilder: HRS, Hege Storhaug.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar