lørdag 8. juni 2013

Om å spille på psykopatens bane-halvdel

Har du noengang følt deg fristet til å spille med i psykopatens spill? Du bør være veldig bevisst på hva du begir deg inn på. Men har du den kunnskapen som skal til kan det bli interessant.

Husk at psykopaten er selvopptatt og langt på vei en giga-narsissist. Han lever og ånder for å få oppmerksomhet fra andre. Han manipulerer med deg; og er du en person som gjerne smører hans ego med skryt så har han deg i sin hule hånd. Tror han. Han morer seg storlig hvis du går i garnet.

Eller han starter på avstand med en slags kurtisering og fremstår som det mest sympatiske medmenneske du har møtt. En person som undertegnede tiltrekker seg psykopaten fordi jeg alltid er høflig og imøtekommende i møte med mennesker; og blir antagelig oppfattet som om jeg er lett å lede. Eller lett å lure? I tidliger år jobbet jeg i service-bransjen.

Det går aldri lang tid innen jeg har «lest» psykopaten. En person som tror han er smart men som innerst inne er en usikker person; som traumatisert som han/hun er, lever for hevnen. Og fremstår du som vellykket selv og som en empatisk person så tror han at du er lett å lure.

Mitt siste bekjentskap med en psykopat pågår nå i disse dager.

For tiden er jeg inne i et prosjekt der jeg etter å ha kommunisert var i ferd med å signere en kontrakt. Etter å ha lett på internett på deres felles hjemmeside og tar kontakt, blir jeg møtt med et svar som kommer fortere enn det er lov å håpe at noen svarer. Dette faktum skal jeg komme tilbake til. For senere skal han hevde at han har problemer med yahoo.

Vedkommende er i sitt svar til meg så overveldende sympatisk i det som foregår skriftlig at jeg tenker umiddelbart; denne personen (en mann som signerer med James) må da være noe av det mest menneskekjære jeg har møtt. Han kommer dessuten med et tilbud som nesten er for godt til å være sant. Og det er det som regel. Det ligger mye sannhet i den klisjeen.

Når kontrakten foreligger som en kontrakt jeg hele tiden har kunnet styre selv med hensyn på hva jeg ønsker ha med, sier James i det han ber meg betale et lite depositum at: han har nå problemer med sin mailadresse. Samt en forklaring som ikke henger på greip.

Nå har jeg fått de opplysningene jeg trenger til å gå i banken for å sette inn dette beløpet. Ikke stort som sagt og jeg tenker at det burde vært høyere. Igjen - avtalen fremstår som om den ikke er troverdig. Så skjer noe som gjør meg både frustrert og ikke så lite ergerlig. For i opplysningen som jeg skal legge inn for å registrere ham ligger det en feil. Dette ligger godt gjemt og siden jeg har gjort denne transaksjonen tidligere ser jeg etter å ha brukt et par timer på dette, at tallene er for mange.

Jeg sender en mail til James og sier at jeg har et stort problem og at det tydeligvis er noe galt med tallene. På nytt sender jeg denne to dager senere. Ikke noe svar og jeg lar det gå 14 dager uten at jeg hører noe. Og tenker så merkelig at han ikke etterlyser en respons fra meg. Det er da jeg aner at noe skurrer. Men siden det er han som har interesse av å få meg til å bekrefte avtalen ved dette depositumet, bestemmer jeg meg for å se det an. Men for å teste ham ut siden han jo hadde sagt i sin siste mail at han hadde for tiden problemer med sin yahoo-konto, sender jeg en forespørsel via en av mine andre mail-kontoer.

Allerede få timer senere ligger et svar fra James, som jeg altså har ventet på i 14 dager der han hevder at han har fått en forespørsel fra en «Mona» om den samme saken. Og at han ikke kunne se at jeg har betalt depositumet.

Jeg svarer: kan jeg be deg vennligst forholde deg til de 3 siste mailene. To dager senere fra James: kan jeg sende disse igjen for han har ikke mottatt noen. Jeg gjør dette og kopierer de allerede sendte mailene som nå er 14 dager gamle. To dager går og jeg får en mail fra James: han kan fremdeles ikke registrere at depositum er betalt.

Ikke ett ord om de 3 mailene jeg videresendte ham for to dager siden. Med andre ord later han igjen som om han ikke har mottatt disse heller.

Vel, la oss nå analysere det som her skjer.

Jeg har vært imøtekommende og tålmodig. Nå vet han at jeg har tatt en avgjørelse som indikerer at det er viktig for meg at avtalen går i havn. Det er snakk om at mye må stemme og siden jeg har antydet at jeg er en eldre dame, så antar han at jeg nå kanskje begynner å bli veldig frustrert?

Dette er nå et perfekt utgangspunkt for James til å drive sitt renkespill med en kvinne som jo nærmest fremstår som ett godtroende fjols for hans manipuleringer. For det er mye som står på spill. På hjemmesiden for organisasjonen blir man anbefalt å tenke seg vel om i disse tilfellene fordi man kan bli lurt. Ergo kan det tenkes at James ikke er en reell person men en falsk person som lurer penger av godtroende mennesker som jeg jo har gitt inntrykk av.

Depositumet var ikke all verden. Å bli lurt for en sum under 3000 kroner det overlever de fleste. Men hvis denne personen «selger» sitt produkt til 10 personer kan det bli en nett sum for ham etterhvert.

I dette tilfelle tror jeg ikke dette er problemet. Heller det at James er en psykopat som morer seg når han kan gjøre folk frustrert. Mange ville jo også naturlig nok bli det. Kanskje har de ikke peiling på hvordan disse gærningene opererer og skjønner ikke bæret. For hvordan kan jeg fortjene dette, liksom?

Disse menneskene skriker etter oppmerksomhet. De spiller et barnslig spill som stinker av galskap, og av erfaring vet de at mange er lett å få på kroken. Det James ennå ikke har forstått – det er at nå spiller jeg hans spill. Det skal bli interessant å se hvordan det ender. For psykopater har også en stolthet og siden de er eksperter på å spille på andres følelsesregister, er det fordi de selv har følelser.

Jada, de har faktisk det. Men følelsesregistret er ikke som hos de normale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar