onsdag 26. juni 2013

Kjære rumenere – velkommen til Grenland!

Velkommen til Telemark! Vi er stolte her i Skien og områdene rundt i Telemark; av å kunne tilby deg en brosjyre over fjellene og hytteområdet som vi alle er så stolte av. Turistforeningen spesielt. Denne organisasjonen som kan tilby gratis hytteovernatting. Du betaler kun hvis du synes det er greit. Mat finnes på hyttene, for hele familien og koster ikke mye, så hvis du har lyst til å betale så kan du notere dette ned – og som sagt betale når du forlater hytta.

Vedlagt finner du et kart og vi har spesielt merket av de private hyttene. Nøklene til disse ligger som vi vet av erfaring – under matta. Det er bare å ta seg inn. Det eneste vi ber om er at dere bruker utedassen. Det blir så utrivelig for eieren å komme til en hytte som stinker. Enig? (smiletegn)

Så har vi altså byer som Skien og Rjukan. Og som du vil se vil du møte mennesker her med ymse hudfarger. Vi er alle stolte av å kunne ønske enda en folkegruppe velkommen – nemlig dere rumenere!

Vi i Telemark er hyggelige og imøtekommende, noe dere nok allerede har merket dere. Vi er svært glade over at dere ønsker å besøke oss, det tiltross for at vi ligger jo ikke så sentralt til som Oslo. Dette vil vi bøte på. Vi har som kartet vil vise lagt til rette for dere på flere campingplasser; vi foreslår at dere hovedsaklig bruker den som er merket med rødt på kartet.

Denne ligger nær de fleste butikker. Små kolonialer der overvåkingskameraene er få og nærmest ikke-eksisterende. Disse butikkene stenger klokken 17; så etter det er det neppe noen der som kan «betjene» dere. Og da vet dere hva dere har å gjøre, ikke sant? Ja, nøklene ligger nok ikke under matta, men dette er nok ikke noe stort problem for dere (smiletegn).

Hva gjelder «inntjeningen» i løpet av oppholdet har vi merket av de enkelte mini-bankene i området i hver by og utenfor kolonialene. Hvis det er skimming-utstyr dere planlegger å installere er det fritt frem. Benytt natten, for folk er tidlig pånn her nede i Telemark. Telemark ligger på det vi vil kalle bondelandet og folk er litt trege i oppfattelsen her nede hos oss, så det vil nok gå greit å lure de trill rundt. Vi nordmenn er jo også et hyggelig folkeferd; og dessto lenger man kommer ut på landet dess hyggeligere blir det. Noe helt annet enn i Oslo, for å si det sånn.

Tiggingene kan dere foreta hvorsomhelst i byene rundt om. Ingen hindringer - og vi er ikke så sære som i andre fylker. Vi kan advare mot Vestfold; der har man visst tenkt å lage hindringer for dere. Hva gjelder politi så har vi sjelden bruk for politiet her i Telemark, så lensmannskontoret er sjelden bemannet. Og trenger du melde om tyveri fra campingvogner og denslags, er åpningstiden ved vårt politi- og lennsmannskontor fra 10-14. Lørdag og søndag stengt. Da er nærmeste politi i Tønsberg.

Også det en hyggelig by. Vi vet at mange rumenere finner seg til rette der. Det spilles med trekkspill og det tigges på attraktive steder som Brygga i Tønsberg. Somrene i Tønsberg er velkjente. Men altså - vi slår et slag for Telemark i år – og ønsker dere alle som en; små og store; ja hele familien velkommen – til Telemark. Byene og fjellene med sine hyttetilbud er bare noe av hva vi kan tilby.

Dette er bare noe av fordelene ved å ta reisen til Telemark og Grenland.

Hilsen ordføreren!

Tilleggsopplysning: de fleste telemarkinger er på denne tiden av året bortreist på ferie (smiletegn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar