mandag 13. mai 2013

Neste gang knuser jeg pappkruset

Det hender at jeg blir liggende våken etter at jeg har vært på toalettet om natten. Det er jeg sikkert ikke alene om. Stort sett sovner jeg om og jeg har et godt sovehjerte. Mine ørepropper holder støyen ute. Det som skjer når jeg blir våken for lenge er at tankene vandrer. Sikket ikke alene om det heller.

Som her forleden natt da jeg hisset meg stadig mer opp over dette temaet som ser ut til å ha overtatt for vår irritasjon over muslimer. Nrk har kallt disse tiggerne nå i lang tid romfolk. Dobbelt-rom-folk, entre-folk, ja bare fantasien setter grenser. Hva folk i Roma sier om dette tøvet vet a guderna!

Så i det siste har Nrk innsett at folket ikke lenger tar dem på alvor. Nå heter de «rumenere». Og det er nettopp det de er. Rumenere som er blitt agenda høyest opp på listen på nyhetene. I debatter og på nett debatteres det så støvskyen står. De sitter og ruger foran butikkene våre. De går rundt på trikker og tog med en plakat som er skrevet på engelsk; de snakker sjelden noe annet enn rumensk. Så å ta en prat og fortelle dem hvor høyt de er foraktet er bortkastet energi.

De sitter der ogs sier pliiis, ikke bare i Norge men sannelig min hatt så satt de ikke der også nede i Albir. Pliiiiis! Tilslutt ble jeg så lei at jeg idet jeg nærmet meg sa jeg selv pliiiiis. Du kan tro det hjalp. For etter et par ganger med dette kjente de meg igjen og da holdt de kjeft.

Så ligger jeg altså der da og får ikke sove etter å ha vært på do. Tankene tar noen vendinger hit og dit, men sist jeg ble liggende våken begynte det å surre rundt rumenerne. Dette forhatte folkeslaget. Som ikke får ett øre der de sitter og er til sjenanse. Jeg har påstått at de er ett alibi for rumensk mafia. Dette mener jeg fremdeles.

I Paris i Frankrike er de så forbannet lei av dette problemet at de i vinter etter å ha konstatert at gendarmeriet ikke orket bry seg lenger da satte de igang sin egen private aksjon. De vasket fortauet rundt tiggerne med det vaskemidlet de bruker å vaske sine fortau med; fortauene foran butikker og privat eiendom. Dette fikk de påpakning for. Fordi det ble så glatt av alt vaskemidlet de tømte rundt tiggerne at folk skled avgårde der på fortauene. Vel, sa de ansvarlige, vi skal ta en pause men så fort det blir varmegrader er det ingenting som kan stoppe oss!

Så ligger jeg altså der da og fantaserer. Det er ikke helt uten grunn at jeg fritt lar tankene fare. For jeg har gjort meg en erfaring som jeg gjerne formidler videre. En dag da jeg skulle inn i den lokale butikken, den ligger ute på landet. Der står en rumensk tigger, en mann stum som en østers og «selger» Folk er Folk; alternativet til det vi/jeg kjente godt til i Oslo =Oslo. Kjøpte ofte fra de narkomane dengang jeg bodde der. Og ofte slo jeg også av en prat. Jeg har nemlig ikke noe imot tigging.

Idet jeg passerer denne mannen som selvsagt ikke åpnet munnen men stirret meg inn i øyene, ja da stirret jeg tilbake. Jeg stoppet forøvrig ikke der og kunne ikke dy meg og sa: «Fuck you!». Da jeg kom ut av butikken etter ca 15 minutter var mannen borte. Forduftet! Ja, jeg må innrømme at jeg ble overrasket.

Så lå jeg altså der denne natten og klekket ut en plan. Ja, det er jo visstnok ikke straffbart å klekke ut planer. Det er selvsagt avhengig av hva disse går ut på. Men er det terrorplaner kan man jo lure på hva som får poltikere til å se mellom fingrene på denslags.

Men der lå jeg da og klekket ut en plan om neste gang jeg passerer den rumenske kvinnen som har sitter der i evigheter. At jeg skulle gå mot henne; stoppe opp, stirre henne inn i øynene, heve benet mitt langsomt over pappkruset, slippe det ned – og knuse det. Men nå vedlagt et skjevt smil. Fremdeles stirrende. -Tenk det tenkte jeg, og det er jo lov. Å tenke det mener jeg.

Bare så det er sagt her i fjor vinter gikk jeg til innkjøp av en pepperspray, en sånn som politiet bruker. Det selges fritt og jeg kan ikke tenke meg at kvinner går alene ute sent uten en pepperspray i veska.

Denne kjøpte jeg etter at en kvinne ble overfalt og voldtatt nærmest på åpen gate i vår lille by. Jeg skal også innrømme og det ligger ikke bare på planleggingstadiet, dette er noe jeg definitivt kommer til å bruke; peppersprayen hvis jeg skulle havne i klørne på disse vill-dyrene. Jeg antar forresten at politiet vil legge saken til side sånn som de visstnok har fått for vane å gjøre med voldtekts-anmeldelser som dumper inn på stasjonen både støtt og stadig.

Vel, det var bare det jeg ville si.

PS Fikk meg forresten en god latter da jeg leste text tv lørdag. I Bergen har de nå sørget for at bergenserne ikke lenger har noe sted å gjøre sitt fornødne ute på byen. Skitne uhygienske rumenere har nå overtatt både dassen og sentral-bassenget. Kanskje det eneste svømmebassenget i landet - som er fylt opp de siste 8 årene er nå forbeholdt rumenske tiggere. Der skal de få dele dusj og kanskje badstu med landets innbyggere. Det skal bli spennende å følge med i tiden fremover. For bergensere er ikke kjent for sin humoristiske sans.

Snakk om å helle bensin på bålet! I Frankrike blir de kastet ut på hue og ræva av landet. I Norge tar «vi» imot dem med åpne armer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar