fredag 3. mai 2013

Hvem er de, de uføre-trygdede?

Elleve-tusen – 11 000 nye uføretrygdede i aldersgruppen 18 år til 29 år. Hvem er de? I en aldersgruppe som fremdeles burde kunne relateres til elever i den videregående skole. Hvor mange 18 åringer? Hvor mange 20 åringer og så videre.

Hvis 18 åringer er innvilget uføre-trygd så må det bety at dette er barn som nå i voksen alder har vært handicappede fra barn av. Eks vis ungdommer med down-syndrom. Barn som lever et liv «utenfor det livet normale mennesker lever». Eks vis så pleietrengende at de ikke kan leve på egenhånd. Må ha hjelp til å spise og kle på seg. Eller ungdommer som aldri vil komme ut i arbeidslivet fordi de er innflyttere til Norge og analfabeter. Mange av disse kommer fra dysfunksjonelle land i Afrika og midt-østen.

Elleve-tusen personer i aldersgruppen frem til 29 års alder. Hvem er de? For noen ti-år siden måtte en mann eller kvinne bruke mange år av sitt liv på å gå kanossagang mellom leger som straks innså at vedkommende var utslitt. Etter et langt liv i arbeidslivet. Kvinner med muskel-og skjellet-sykdommer. Dobbeltarbeidende? Men stort sett mennesker som har bidratt til velferds-kassa via Folketrygden i en «mannsalder».

Det er noe unaturlig å uføre-trygde en person som aldri har kommet seg ut i arbeidslivet. Aldri bidratt med en eneste skattekrone til felles-kassa. Er det noen som kan være så ærlig å fortelle oss hvem disse er? Eller skal dette som så mye annet som er hysj hysj feies under teppet. Jeg prøver meg allikevel på et par teorier. Som selvsagt vil fremstå politisk ukorrekte. Men so what?

Har allerede vært inne på nye innflyttere fra dysfunksjonelle land. Asylanter og flyktninger; ekte eller uekte. Denne siste kategorien trenger forøvrig ikke engang søke om uføre-trygd. Per definisjon slipper de unna noen forventninger til fellesskapet. Les Brochmann-rapporten.

Så har vi analfabetene. Mørkhudede i tillegg, som arbeidsgivere generelt ikke vil ansette.

Du har muslimske kvinner som er gift og heller ikke vil ut arbeidslivet. Disse er av sosialdemokrater fredet og blir unnskyldt fordi de følger koranen. Her er det nok av personer mellom 18-29 år.

Så har du personer som er inngiftet; som fetter eller kusine. Hentes fra Punjab eller andre dysfunksjonelle steder i Arabia. Disse fødes i Norge med store skavanker. Noe som vi ikke snakker så høyt om. Mange av de samme ankommer Norge med sykdommer som forlengst er utryddet i Norge. Eks vis tuberkulose.

Norske ungdommer med skavanker anser jeg for å være i mindretall. Noen med down-syndrom både utenlandske og norske vil jeg tro. Men å uføre-trygde en norsk ung mann eller kvinner med DS er tull. De burde settes til lettere arbeide. De har kanskje ikke en IQ å skryte av. Men jeg mener dette er et tåpelig argument hva enten man er etnisk norsk eller født av utenlandske foreldre. Dette er som regel mennesker som er lette å ha med å gjøre. Og de vil noe med livene sine. Det er jeg overbevist om så lenge de ikke er hardt angrepet.

For noen ti-år siden fødte norske kvinner barn med store skavanker fordi de tok til seg medisiner i svangerskapet som var livsfarlige. Dette er det slutt på. Vi lærte mye av thalidomid-barna. Noen er synlige idet offentlige rom; uten armer og ben, men med en normal intelligens. Disse burde få lov til å utvikle sine evner på et kontor f eks. Det handler om holdninger.

Nei, for å være ærlig tror jeg majoriteten av de som i denne aldersgruppen mottar uføretrygd er utlendinger. Flyktninger eller født i Norge av utenlandske, men droppet ut av skolen i tidlig alder. Muslimske ungdommer eks vis.

Men for all del. Det er vel tillat å fortelle oss sannheten om dette også? Rapport? Det er ikke mange ukene siden vi fikk vite at den norske stat har brukt 71 milliarder over 7 år på disse som våre politikere har ønsket velkommen. Og da kjære leser: da er ikke uføretrygder og lignende inkludert. Så kanskje er mine teorier ikke så svært langt unna sannheten?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar