mandag 22. april 2013

Legge ned politiet?

Ja hvorfor ikke legge ned denne etaten helt og holdent? Den ligger jo for såvidt nede allerede. Politiet forsvinner i de små stedene til de større. Eks vis vet vi som bor og har bodd utenfor de litt større stedene/byene at politiet ikke vil være der når ting skjer. På minuttet kan vi aldri regne med, men eksvis i Drøbak, der drar lensmannen hjem klokka 15. Skjer det noe tar det dem minst 30 minutter fra nærmeste politistasjon, Ski. At det er uholdbart sier seg selv.

At politiet i tillegg bruker lengre tid for å komme til åstedet, sier seg selv når de ikke er «i farta». Da kunne vi i det minste drømme om at de ikke var langt unna når vi ringte. I tillegg sitter politiet på ræva det meste av tiden. Ja, for hvor ellers befinner de seg? Og surere og surere blir de. Selv tillater jeg meg å klage på denslags. Bare for å markere min avsky.

Vi kan altså kjøre Kirkenes-Oslo ørten ganger enten i fylla eller ved overskridelse av fartsgrensen uten å bli stoppet av «onkel». Uten tvil. Hvor mange hasardiøse forbikjøringer har du opplevd i det siste? Selv ikke tele-hiv som veiene våre lider av stopper disse gærningene, som ofte er bygdefolk; bondetamper som elsker store traktorer og maskiner. Kanskje tar guttungen seg en søndagstur til brodern som har flyttet hjemmefra, med traktoren som er like høy som et to-etasjes hus. Huj som det går!

Idag advarer politiet oss mot farlige smuglerbiler. Ja, det gjør de, for de blir bare flere og flere. Med eller uten smuglervarer. Før i tiden kjørte biler med orange blinkende lys foran en stor bil. Nå kjører biler høye og lange på våre ofte smale veier som om det er verdens mest naturlige ting å gjøre. Ingen hindringer langs veien; og til tider kan du se at de beveger seg som om de er i ferd med å velte. Det er da du tråkker gassen i bånn for om mulig å komme forbi før du har blunket. Livsfarlige biler kjører på våre veier. De kunne vært stoppet hvis politikerne hadde gjort jobben sin. Med utbygging av jernbanen kunne varer og annet blitt fraktet med toget. Lagret langs sporet og bli henter i mindre biler for utkjøring. Det henger ikke på greip at varer full-lastet i en trailer skal kjøre fra Tønsberg til Oslo.

Og de kvier seg som sagt ikke med å kjøre på de smale bygdeveiene heller. De er så brede at de ligger nær midtstripa med et nødskrik. Vi andre legger oss så langt ut at vi øyner muligheten til å havne i grøfta. Politiet er ikke å se verken gående, syklende eller kjørende. Så hvorfor beholde den etaten? Vi er i ferd med å bli et totalt anarki og vi vil få tilstander der vi mer og mer vil måtte ordne opp selv. At det står i Bibelen at «Lovløsheten» skal være stor i de siste tider, gjør ikke min overbevisning mindre.

Legg ned politiet, la juristene overta kontorene. Politiet har jo ikke engang troverdighet når de velger å gå til anmeldelse. Ja, ikke fordi de ikke ser hva som er galt. Men de blir jo nedstemt når saken havner i retten. Innlysende saker der den anmeldte burde varetektsfengsles eller dømmes og fengsles blir overprøvd av legfolk; deg og meg som dømmer etter magefølelsen. Og med utenlandske legfolk i retten i tillegg; fra dysfunksjonelle kulturer sier det seg selv at det blir som det blir. Folk settes fri. Fengslene er overfylt av idioter, og de som engang var idealister gidder vel snart ikke arrestere noen overhode. Politiet får jo ikke fengslet dem. Eller de blir satt fri igjen fordi det ikke er plasser. Vi lever i en stadig større lovløs tid. Alt er lagt opp til dette. Og det kan virke som om det bibelsk profeterte er nødt til å skje. Det skjer og det går i oppfyllelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar