torsdag 1. november 2012

Breivik: Ikke dømt for sine meninger

Programlederen (H Haugsbø, Brennpunkt)viste til rettsakene mot Andres Behring Breivik og Mullah Krekar. Programlederen unnlot å fortelle hva disse to faktisk ble tiltalt og dømt for. Ingen av disse to er nemlig dømt for sine holdninger eller meninger. De er henholdsvis dømt for massemord og drapstrusler – altså ikke sine meninger.

Å nevne Anders Behring Breivik og Krekar i en og samme setning henger ikke på greip. Breiviks meninger deles av mange millioner i Europa og er rettet mot den gruppen som Krekar representerer. Miljøet som står bak Breiviks meninger har ikke truet med å ta liv. Krekars gruppe legger derimot ikke skjul på at de drømmer om å ta flest mulig liv. De forherliger vold.

Men retorikken er god: Ingen av disse to er nemlig dømt for sine holdninger eller meninger. Og Breiviks meninger er ikke bare hans egne. Husk det!

Jeg kan imidlertid ikke nekte for at det virket forvirrende, dengang da Fjordmann straks etter terroren på Utøya og i Oslo gikk ut og tok såpass mye avstand fra Breivik - og nå kommer ut med en bok (på eget forlag) – som visstnok skal trekke Breiviks meninger ytterligere i tvil – bare gjør ham selv en bjørnetjeneste. Har kanskje Fjordmann en splittet personlighet? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar