onsdag 19. september 2012

Tør du bo i et hjem uten alarm?

Selv har jeg tatt konsekvensen av det faktum at politiet ikke rykker ut så fort som jeg forventer. De jobber vel rett ut sagt etter innfallsmetoden. Ikke alle; og ikke alltid har det vært sånn. Jeg tror fremdeles vi har et samvittighetsfullt politikorps. Og at det finnes råtne epler i den bransjen som i alle andre bransjer. Men de demonstrerer sin makt; og det som en konsekvens av at de ikke får de ressursene de har bedt om helt siden Jens tok over roret; og vi fikk endel døgenikter inn i regjeringen. En mann (feighet?) tok konsekvensen og gikk straks av etter 22/7. Men han er visst listetopp allerede iflg nyhetene idag.

Vi har fremdeles sittende en regjering vi ikke kan stole på. Og signalene de fremdeles gir er de samme som de har gitt de siste 7 årene. Arbeiderpartiets politikere i regjering snakker oss alle etter munnen. Når de blir spurt hvorfor det gikk galt; og hvorfor det fremdeles går galt, svarer de som på autopilot med samme retorikk de blir stilt spørsmål. Konfronterer du Strøm Eriksen med mye galskap ved A-hus svarer hun: nei, det skal ikke være sånn! Altså lik: «goddag mann økseskaft». Vil hun ta ansvar og gå? Nei, det får andre bestemme. Sjefen selv har heller ikke tenkt å gå, så hvorfor skal hans undersåtter vurdere dette? Såpass kan vi forklare deres ulyst.

Det er ikke etnisk norske nordmenn som går rundt og kjenner på dørene dine. Dette vet vi og jeg forstår ikke at folk tør sove dypt, vel vitende om at de i sin dypeste søvn antagelig kan bli frarøvet alt av verdi. Eller i verste fall få kniven på strupen. Min venninne og hennes mann har opplevet dette; og alt de turte foreta seg når han sto der iført finlandshette i soveromsdøren, var å late som om de sov.

«Falk», ett selskap som tilbyr installering av alarm for en – 1 krone vil installere alarm med en så høy desibel - at det forhåpentlig vil få innbryteren til å vende om på hælen. Naboene som bor i samme huset vil være på allerten; og selv om vi ikke kan være sikre på hva innbryteren vil foreta seg, har vi i alle fall sendt et signal. Falk vil være hos deg etter sigende i løpet av 10 minutter. Noe du høyst sannsynlig kan glemme om du tør ringe politiet i en sådan stund. Det er vel like godt å late som om du verken ser eller hører - når du innser hva stoda er.

Politiet på landsbygda har muligens døgnvakt privat. Men alarmselskapet har sine ansatte spredt rundt omkring. Lensmannen i Drøbak går så vidt vites eks vis hjem klokka 15; eller var det 16? og nærmeste politivakt ligger i Ski. Det tar omtrent 30 minutter å kjøre fra Ski til Drøbak.

Ja, jeg slår idag et slag for Falk. Tilbudet er billig. Og utgiftene er 399 kroner/mnd. Såpass bør du akseptere å betale for deg og din familie - om du håper å kunne bo i relativ trygghet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar