mandag 17. september 2012

The Bell Curve: Politisk ukorrekt

Herrnstein og Murray; forfatterne av boka fikk gode tilbakemeldinger den første tiden etter at den kom ut. Så plutselig gikk det opp for «eliten» at boka var rasistisk motivert. Herrnstein døde få måneder etter at boka kom ut, og Murray så seg nødt til å forsvare prosjektet deres, som er på under 900 sider.

Intelligens og det som fikk navnet faktor g var ikke noe nytt. Andre forfattere hadde skrevet om intelligens flere ti-år tidligere men «got away with it». Men så ble det ramaskrik om boka The Bell Curve. Murray hevder at med dette negative fokuset oppnådde kritikerne det motsatt av det de hevdet var deres agenda. De fikk nå satt fokus på rase. Noe Herrnstein og Murray hadde holdt utenfor i sin bok. Og snakke om rase-forskjeller er som å grave sin egen grav.

Murray sier at med boka ønsker de å sette fokus på at mennesker er individualister og skal behandles som enkeltmennesker. At noen har en lavere IQ enn andre, hevder Murray betyr at vi skal ta hensyn til dette; f eks ved ansettelser. En asiat (en japaner f eks) som hevdes å ha høyere IQ en hvite får ofte jobb i data-bransjen. The Silicon Valley i California er de ansatte hovedsaklig fra Asia. Du finner altså - for å sette det på spissen - ikke en neger ansatt i den bransjen. Det er han for dum til, om vi kan uttrykke oss så presist - og det gjør vi jo.

I Norge importerer vi indere fordi vi ikke har brukt penger på å utdanne nordmenn innen data-teknologi. Ergo: India som ligger i Asia; produserer mennesker med evner som kan sies å overgå både hvite og svarte. I alle fall på dette område (non-verbal).Selv om indere også er svart-hudete.

Murray argumenterer med at boka ble skrevet for å legge til rette for at de med lavere intelligens ble satt til jobber som korresponderer med deres evner. Ergo: ingen neger (en egen rase) i Silicon Valley. I boka hevdes også at få ville ha ansatt en neger til å gjøre en jobb der de må planlegge «ahead». For å spissformulere det: sett dem til å vaske opp!

Det burde ikke være være grunn til å spissformulere dette og andre fakta. Den hvite rase har bidratt til å hjelpe negre i Afrika, spesielt sør for Sahara i årevis. Helt siden den hvite mann dro dem ut av bushen. Idiotisk er min mening. For selv om man har dratt dem ut av bushen der nede, og inn i det vi ønsker skal være sivilisasjon, så møter u-hjelpsorgansiasjoner fremdeles idag negre som lurer på hvorfor de er der. De setter seg til rette på varer som nærmest er dumpet dem opp i fanget; og sier «vær-så-god forsyn Dem». Det til tross for at de selv lever i en kultur der de helst ønsker høste det de trenger fra marken de selv vandrer på.

Nei, sier den hvite mann, vi kan ikke la dem slite seg ut heller. Vi drar ned og lærer dem å legge inn vann i heimen. Dette har den hvite mann gjort i årevis. Men har de lært no? Niks, nada! Men så faller de altså i hendene på korrupte folk som har lært av den hvite mann (ikke det nei?) De lover dem gull og grønne skoger i Europa. For der oppe er man så snille at at man gir bort penger. Og siden IQ-nivået ikke er spesielt høyt, så går de rett på limpinnen.

I Norge klager ungdom av pakistansk opprinnelse; at foreldrene forventer at de skal studere akademiske fag; bli advokat eller lege. Men så er det bare det da at mennesker fra den delen av verden dessverre heller ikke er født (genetisk er ordet) med høy nok IQ. Men de lever altså som jeg har skrevet om under de samme omgivelsene som hvite her i Norge. Men vi ser at de såkalte minoritetene dropper ut av skolen kort tid etter at de har begynt på videregående. Men så Eureka; så innbiller man altså ungene sine at de er begavede nok til å studere både medisin og jus! Men er det noen som tør ta debatten? Niks. Det er ikke politisk korrekt. Ole J Anfindsen står det respekt av. Han er i alle fall ikke feig; han skrev boka «Selvmordsparadigmet».

Vel, hva skal man si? Er IQ relatert til rase eller gjør det ikke? Selvsagt gjør det det. Men Herrnstein og Murray skrev boka etter sigende for å «legge til rette/finne forståelse for» at folk er ulike og med ulike evner. - Og er det så galt da?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar