onsdag 19. september 2012

Musa som ble trengt opp i et hjørne

Amerika er toast? Orker ikke mer kriging? Eller er sjefen bare ambivalent?

Det sies om en mann hvis han har en haltende gange, at han er ute av stand til å ta avgjørelser. Har du lagt merke til Barry Soeteros' eh....Barack Obamas «limp»? Denne gangarten har du sikkert lagt merke til hos negre generelt. Den dansende, haltende gangen. Obama har den, og den forklarer hans manglende evne til å lede. Hevdes det.

Innen mannen tok stolen i det hvite hus, debatterte jeg og andre med en norsk-amerikaner; en tidligere jagerflyger på nett. En svært kunnskapsrik eldre mann. Han la aldri om tonen; han modererte seg aldri og hevdet med styrke at «Obama var toast». Det var simpelthen ikke mulig å velge en sånn mann til president i Amerika. Men det skjedde; og nå ser den jevne amerikaner hvordan det gikk; hver gang høna sparket.

I disse dager har han med hjelp av sin assistent fru Clinton hatt møter med de vårlige landene i Afrika og midt-østen. Møter som gir den jevne amerikaner bakoversveis. Nå skal de ikke lenger være i clinch med sine fiender. Da heller legge seg flat for mobben som herjer i disse landene. For nå er disse landene blitt både fiender - men ikke en alliert. Ambivalent lederskap? Nå skal Obama trekke alle soldatene ut av Afghanistan, i Irak er de forlengst ute. Han lovet å legge ned Gittmo'-leieren på Cuba. Det er bare det at den mannen mangler ikke bare kunnskap om utenrikspolitikk; han kan simpelthen ikke lede. Han er håpløs på å ta avgjørelser hva enten de er gode eller dårlige. En mann uten baller. Og rådgiverne har vist seg å være marxist-leninister.

Demokratene skylder på Bush, som startet sin karriere kort tid innen muhammedanere fløy inn i to skyskrapere i 2001. Han måtte handle og sendte soldater ut i verden; litt som i hytt og pine. Amerikanerne fikk panikk. Han kalte dem Axes of Evil. Ikke ueffent! Karakteristikken var god og passet som hånd i hanske. Nå skulle de tas. At det gikk mange år innen Satan selv ble pågrepet, det er nå så. Den godeste Bush, som sørget for sikkerhet i landet; og for at hele den vestlige verden åpnet øynene, burde strengt tatt fortsatt i sitt virke etter at hans periode var over. Denne republikaneren var kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen, men han hadde folk rundt seg som kunne sakene sine. Og han var en modig mann.

Sosialisten og demokraten Obama derimot; mangler dømmekraft. Han har elendige rådgivere. Og USA er nå å betrakte som en forvirret mus. Du kan skremme musa opp i ett hjørne, men når du nærmer deg vil den løpe forvirret mellom bena dine. Vettskremt; som Obama nå fremstår.

Forøvrig hevdes det at hjernekapasiteten og dermed størrelsen avgjør ditt intelligens-nivå. Les The Bell Curve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar