fredag 19. juli 2013

Franskmennene har trukket Breivik-kortet

Han har så altfor mye å tape, sier en. Han er mye rundere i kantene enn Fjordmann, sier en annen. Dette er uforståelig, sier en tredje. Jo, men han har alltid vært litt gal, sier musikere som lager musikk som i mine ører høres djevelsk ut. Black Metal, er ikke det musikk man forbinder med satanisme?

Han har sonet; og som alle som har sonet sin fengsels-straff har han rett til å fortsette livet utenfor murene. Varg Vikernes lever idag et harmonisk liv på en idyllisk gård i Frankrike. Med kone og fem unger. Han er endelig blitt voksen. Men han er sint og forstår ikke at folk ikke gjør opprør. Via bloggen sin gir han uttrykk for det samme som mange nå gir uttrykk for. Retorikken ligner på Fjordmann; også han nordmann. Den ligner på Anders B Breivik, og surprise surprise også han norsk gitt. Hva er det med disse nordmennene egentlig?

Et par dager etter at tyskerne invaderte Norge gikk en ung mann fra Ullern og fant seg noe dynamitt. Med dette sprengstoffet sendte han Lysaker-broen til himmels. For å hindre tyskernes krigsmarsj innover i landet. Andre norske gutter dro til skogs i løpet av kort tid og planla årelang sabotasje-virksomhet. Vi nordmenn ligger med andre ord ikke akkurat på latsiden når det gjelder å gjøre opprør. Blir det farlig å uttrykke seg offentlig, vil vi nok se mange flere Breiviker enn Vikerneser som har sittet på gutterommet og lagt planer.

I disse dager trekker franskmennene det man vel kan betrakte som Breivik-kortet. De har bare ventet på at Varg Vikernes, som de vet har sonet en streng dom i sine unge år, har slått seg ned i landet deres. Og siden de er medlem av EU har de ikke kunnet nekte ham det. Fransk PST har ikke ligget på latsiden. Og ikke har vi fått et inntrykk av at norsk PST har hintet det førstnevnte om at de har en tidligere drapsmann boende i nabolaget, heller. Så hva betyr det da at Vikernes blir arrestert for å ha skaffet seg våpen lovlig? For som advokat Elden riktignok sier, grunnlaget virker svært tynt. Med andre ord er ikke Elden forskrekket over Vikernes retorikk på sin egen private blogg. For retorikken hans er visstnok svært rund i kantene. Og hva om den ikke var det? Vi har ytringsfrihet i hele Europa.

Men så sier visstnok Vikernes at han ikke forstår at folk ikke gjør opprør. Ja, det sier han visstnok på sin egen blogg. Og siden jeg nok må si meg enig i denslags retorikk, så er det vel bare et spørsmål innen jeg selv blir arrestert da? For hva har jeg ikke selv gitt uttrykk for her? Og hva mener ikke jeg om den norske perverse invandringen? Ja, det faktum at Frp nå går ut og avslører hvorfor de mener at de bør vinne valget til høsten burde være nok til at PST går partiet etter dem i sømmene.

Men så er det jo det da, at 75% av den norske befolkningen mener det samme. Ja ikke bare Frp-ere men Krf-ere, AP-velgere, Høyrevelgere, det er nok til at vi har mer enn nok av mandater til å ta makta til høsten.

Men så var det det med ytringsfriheten da. Ja, ikke at det høyre-rettede partiet til Marie Le Pen går rundt den varme grøten. Men sosialisten Hollande sitter med makten idag, og da går det som det går. Verden står ved kanten av stupet. Uppps! Hva er det jeg sier? Var det ikke det Vikernes skrev på bloggen sin forleden også?

Jeg tror ikke det gagner Frankrike å rope ulv hvis de ikke har noe konkret å fare med. Det holder ikke å tro at alle nordmenn er drapsmenn, fordi en gikk amok. Å trekke Breivik-kortet er en dum ide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar