fredag 22. februar 2013

Rasistiske nordmenn?

Nei, nå får de sanneligen gi seg! Påstår svensker seg å vær en egen rase? Leser at svenske arbeidstagere i Norge opplever nordmenn som rasistiske. Noen slenger med leppa sies det. Ja, mon det. Det kan jo bli idet meste laget å møte svensker i en hver situasjon. Hva enten det er på ICA eller Meny. Eller på en kafe eller restaurant. Noen ganger kan det bli litt for mye. For med svensker er det som med all annen importert arbeidskraft. De tar jobber som nordmenn ikke lenger får adgang til. At en norsk student ikke får seg sommerjobb på en restaurant er ikke utenkelig. Og da handler det faktisk om at svenske ungdommer som ikke har utdannelse tar fra oss jobbene. Man kan ikke komme utenom det. Dette er fakta som nok etterhvert vil sette temaet på agendaen. Og da blir det ikke hyggelig å være svensk ungdom i Norge. Vi kan nok drives ganske langt ut på viddene. En stund. Men når vi ser at vi mister grepet om horisonten, er vi nok kjent for vår ikke så langmodige tålmodighet.

Det er derfor bare trist hvis en eller et par personer får spalteplass i norske aviser for å fortelle oss at vi er rasistiske overfor dem. I så fall gjør de seg selv en j.... stor bjørnetjeneste. For de av oss som følger med i det svenske samfunn og ser hvor skakkjørt det er blitt på grunn av misforstått politisk vilje, vi ser jo mer enn den dumme svenske selv oppfatter. I Sverige skal man holde kjeft. Ytrings­fri­heten er under stort press. Alle skal være snille mot hverandre og ikke snakke stygt om innvandring generelt. Og da sier det seg selv at om du forteller svenskevitser som vi alltid har gjort så vil vitsen om hvor mange svensker som trengs til å skru i en lyspære ikke falle i god jord. Ja, for svaret har du vel fått med deg. Vitsen er gammel som alle hauger: «en til å holde lyspæra og en til å skru!»

Så hvis Sverige og deres manipulerte ungdommer nå ser seg selv som ofre for nordmenns morsomheter, så tør jeg påstå at da er det ikke lenge innen de mister vår sympati. Den vi har vært villig til å vise dem lenge. Ja, for selv har jeg ikke vært borte når jeg for n'te gang har kommentert at «ja, nå er dere visst representert overalt». Ja, med et smil på lur da, selvsagt. Men dette smilet kan snart bli til noe muggent. Og er det sånn at svensker i Norge fester mer enn norske, så kan jeg ikke fatte og begripe at dette skulle provosere. I så fall må det ligge noe annet bak. Kan det kanskje være at de svartmuskete innvandrere vi selv ønsker ditt peppern gror står bak hetsingen?

Hvem er denne rapper-duoen det skrives om som laget en sang om «party-svensker». Svartmuskete degoser? Nordmenn skal de jo alle kalles nå for tida. Uansett hudfarge. Og kanskje er dette utspillet fra en svenske et rop om hjelp? De ser jo selv hvor håpløst det er blitt å være svensk i Sverige. Men det får de sannelig ta opp med sine politikere. Eller melde seg inn i partiet Sverigedemokraterna, f eks?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar