mandag 20. august 2012

Ikke lett å være menn; men kan de skylde seg selv?

Siden jeg har passert middagshøyden som det visstnok heter. Og er nær tiden da det er på tide å køye, har jeg ikke derfor sagt et behov for en mann. Og er du en mann av dagens samfunn kan jeg ikke forstå annet enn at det må være problematisk å forholde seg til kvinner. Den tiden da kvinner aksepterte å være mannens jakt-trofe er selvsagt over for mange ti-år siden. Og den tiden da kvinnen skulle tenke seg om to ganger innen hun hoppet til køys med den ene og den andre, er også forbi. Husk, sa våre fedre; om du er løs på tråden vil du få et dårlig rykte. Men det var dengang.

Idag vil vel en mann kanskje si at det er like greit om du er erfaren i senga innen han frir til deg. Og siden ekteskapet ikke lenger er inngangsporten til et samleie, har vi fått lover som har avløst den loven som skulle sikre deg i tilfelle et brudd. Nå har vi fått samlivs-lover som regulerer det meste sånn sett.

Det tiltross fortsetter mange å leve i et samliv som om det var offentliggjort hva gjelder forhold til felles-eie og arv. Mange går da også bet når de møter veggen i parforholdet. Men sex – det har vi like fullt uansett. Med våre egne ektefeller og med andre ektefeller. Med prostituerte og med personer av samme kjønn. Noen er sogar så perverse at de har sex med dyr. Dette til tross så trykker VG atter en gang en artikkel som omhandler folks sex-vaner og deres forhold til det som strengt tatt burde skje innenfor et ansvarsfullt samliv. Der du slipper tenke på kjønns-sykdommer; og der unge jenter fra 12 års alder blir tilbudt vaksine for å unnslippe en viss form for kreft senere i livet pga utagerende sex med alle og enhver.

Er man over middagshøyden innser man at det er andre sider av to-somheten som er viktigere enn sex og derfor gir en tilfredsstillelse som ikke kan sammenlignes med det hektiske sexlivet mange en gang hadde. Og godt er det; tror jeg mange vil hevde. Menn blir ofte impotente når de kommer i overgangsalderen; som også rammer dem. Og av den grunn søker de etter det som blir omtalt som lammekjøtt og langt yngre enn dem selv. Som igjen skaper diverse problemer i familielivet og alt det dette innebærer av frustrasjon mellom familie-medlemmene; hva enten det gjelder hun som har holdt ut med mannen i 30 år; eller de barna som blir hengende etter som slep og ofte traumatiserte pga farens umodenhet.

Hva gjelder unge menn og deres muligheter på kjønnsmarkedet så må de være mange frustrerte der ute som aldri kommer i havn. Ikke skal de kunne tillate seg ditten og ikke datten. Og hva gjelder voldtekter stiller jeg meg skeptisk til hva som kan kalles dette. I Sverige er det enda verre. I disse dager kjemper han for sitt liv Julian Assange etter å ha takket ja til to svenske kvinner som la seg bokstavelig talt flate etter å få ham i senga dengang han holdt foredrag i Sverige; i fbm Wikileaks avsløringene. Dengang han var førsteside-stoff og kvinnene flokket seg rundt mannen som skulle han være et pop-idol.

Julian Assange var ikke en rundbrenner og kvinnebedårer iflg en bok som er skrevet om ham. Kanskje var han også klønete i senga. Og i Sverige tar man ikke lett på en mann som ikke vet å tolke ett nei som ett nei. Og iflg historien om de tilfellene som nå har endt opp som tiltale for voldtekter av to svenske kvinner, dreide det seg om godt voksne kvinner som inviterte ham til å bo hos seg. Først den ene og så den andre. De var begge kvinner passert 30 år. Og iflg historien så var det ingen av kvinnene som skrek opp om voldtekt før etter at han reiste tilbake til USA. De møttes i sengehalmen om natten og ved frokostbordet dagen etter. Over flere dager i strekk.

Ikke for å uskyldiggjøre en voldtekt. Men mange kvinner kan takke seg selv når de havner i en situasjon de ikke slipper unna. Ja, nå er det sagt og jeg står for det. Stikker du ut på byen halvnaken og drikker deg pære full så får du f.... meg regne med at du er blitt ett mulig offer.

Vi forventer av en mann – og da snakker jeg ikke om tilbakestående apekatter – at han skal behandle oss som det sømmer seg en gentle-mann. Men like fullt står vi frem i TV-programmer og aviser og snakker varmt om dildoer og saker og ting som lett kan misforstås. Mange kvinner fremstår som om de er noen tøyter. De skammer seg ikke en gang for å skryte av hva de har fått til på sex-markedet - hva enten de nedlater seg til å snakke om hvordan de fristet ham eller hvordan de planlegger å legge ham ned. Et uttrykk som tidligere var forbeholdt mannen.

Ikke at samfunnet gjør det lettere for oss. Og når unge jenter og gutter knapt tørre bak ørene villig vekk påtar seg rollen som modeller for andre unge jenter og gutter som i programmet Trekant er det programlederne vil bør anklage. Og hvem tror du forresten kom på ideen om g-streng trusa? Eller hvem tror du sto bak ideen om å barbere seg rundt kjønnet? MENN MENN og atter MENN.

Og unge jenter som ikke evner å forstå bedre; de gjør seg bitre erfaringer langt inn i livet innen de gjør det.

Moten fremmer umoral. Sex selger som hakka møkk! Og tilgjengeligheten kan man saktens sies å være to om. Trist, trist trist!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar