mandag 6. mai 2013

Mensa-medlem selger kroppen sin

Ja det står det i VG Helg. Hege Grostad selger kroppen sin og tjener til livets opphold og nedbetaling av studiegjeld. Hun er ikke alene om det. Den første tiden jeg bodde i Oslo for sånn ca 30 år siden møtte jeg venninnen til en venn av meg. De studerte begge psykologi. Husker at det overasket meg. Var det ikke bare dysfunksjonelle jenter som solgte kroppen sin?

Denne jenta fra Trondheim har vel forhåpentlig ikke familie. For denne jenta jeg møtte for 30 år siden var ikke offisiell prostituert. Det velger Hege Grostad å være. Hun er nemlig Mensa-medlem. Med andre ord skal visst disse ha en høyere IQ enn gjennomsnittet. Ja mon det?

Det jeg tenker om disse mensamedlemmene er at de er smartere på visse områder. Hege sier at hun oppdaget hvor smart hun var allerede da hun var 16 år. Deretter ble hun opptatt i Mensa. Det jeg tenker om dette er at hun var god i fag som matte/realfag. Andre er gode i fag som språk. Selv er jeg god på det siste men forsto ikke alltid matematikk. Det ble ofte litt for gresk.

Hege sier at hun studerer ingeniørfaget. Og satser på å bli ingeniør. Da må man ha evner i den retning. Ergo ikke nødvendigvis med en høyere IQ enn gjennomsnittet, men evner som gjør det lettere for henne og forstå x og y. At hun umulig kan ha en høyere IQ enn andre bekrefter hun ved at hun står frem offentlig og skryter av sitt «yrke». Hun har antagelig en fortid der hun mistet respekten for sin egen kropp. Disse jentene ender ofte som prostituert fordi de tidlige ble utsatt for overgrep. Det samme hevder jeg er årsaken med homofile. De har fått et unaturlig forhold til sex.

Men en høyere IQ?

Husker fra barndommen ute på landet der hadde vi en original. Husker ikke hva han het og han var ikke den eneste originalen. Men denne mannen fikk alle til å fnise når navnet ble nevnt. Han var så vidt vites ikke farlig; han var bare sprøyte gal. Det ble sagt om ham at han var svært intelligent. Det ble sagt av mennesker som kunne fortelle historier om ham der han overgikk andre på den tiden med å løse enkelte oppgaver. Noen vil vel også hevde at noen er så intelligente at det «har tippet over». Og det tror jeg på.

Dengang jeg var barn hadde vi en liten busstasjon der det idag ligger et enormt stort varehus. Husker at NN kunne komme inn på vente-rommet og spre en masse tull og tøys. Og det var ikke til å nekte, det var morsomt. De voksne dukket bak avisen og flirte stille, dette var på 1950-tallet engang. Barna lo åpenlyst. Det morsomste den mannen gjorde og noe han visste kunne få folk i godt humør var når han lang som han var og smidig som en ungsau, satte seg på benken foran oss og la begge bena i kryss bak nakken. Det var et underlig syn og vi moret oss godt.

Men de voksne sa at han var visst veldig intelligent.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når det gjelder det Mensa medlemskapet til denne damen tror jeg vi skal være forsiktige med å tro det er sant. Det er mulig at hun som barn tok en Mensa test, men det var da en test for barn og ikke den ofisielle testen, det er mer en test som viser hvilken ende av skalen du befinner deg i og den kan være veldig unøyaktig. Og det sier seg jo selv; selger du kroppen din av fri vilje så er du ikke smart, tvert imot. Står du frem i landets største aviser med navn og bilde og sier "jeg er hore og jeg tjener mye penger, har mye kontanter liggende etter en travel kveld, kan noen være så snill og voldta og rane meg" så er du ikke smart. Når du velger å kjempe for at det å være hore skal bli likestilt med andre sosialt aksepterte jobber og du i tillegg tror du har en sjanse til å vinne, så er du ikke smart. Faktisk har jeg ennå til gode å se denne motbydelige jenta si eller gjøre èn eneste smart ting, så langt er det bare en lang rekke feil og dumheter.

Reven sa...

Kjenner til flere medlemmer i mensa, og de har til felles at de fremstår som idioter på de fleste områder. Videre er det én ting å kunne løse mensa-oppgaver, noe annet er det å nytte slike evner til noe mer konstruktivt enn å selge sex eller sitte i kassen på supern.

Mvh

Reven

Legg inn en kommentar