mandag 6. mai 2013

Hvilke nyheter ler jeg mest av?

Den ene dusten av en politiker etter den andre står frem offentlig og driter seg ut. Sist fra den kanten hørte vi den nye justisministeren, som forøvrig forsvant fra politikken for noen år siden, si i et program i Nrk's regi: «vi kan ikke utrydde fattigdommen». Argumentet var at vi – tiltross for hissige protester fra politi og påtalemakten – må ta vare på rumenerne - som er en pest og en plage.

At den andre dusten Jens Stoltenberg dagen før snakker oss etter munnen er ikke noe nytt men det gjør ikke saken noe bedre. Han skal ha sagt at folk må selv sørge for sitt eget opphold her i landet. Underforstått vi nordmenn skal ikke underholde disse med verken dusj eller toalett. Hvis de ikke har råd til å sørge for tak over hodet, skal de kastes på hue og ræva ut! Ja, slik kunne det også forstås.

Så i neste omgang, dagen etter står dusten Faremo og sier rett ut at det arbeides med en velferds-pakke for de samme folka. Dette kommer sånn litt ut i programmet fra Litteraturhuset, sist torsdag. Det var vel flere av oss som fikk hakeslepp da dette ble sagt. For min egen del slo jeg av tv etter dette. Jeg blir som jeg sagt svært syk av disse politikerne. Er nødt til å tenke på helsa.

Nå er det mye å le av men det aller meste er jo tragikomisk. Ergo etter latteren følger tristheten over å måtte finne seg i alt dette faenskapet som dustene setter i verk. Men så kom jeg på følgende forslag. Ja jeg mener - skal Faremos forslag være troverdig - så foreslår jeg følgende:

Hver kommune skal (altså) selv bestemme når og hvor rumenerne skal tigge. De fleste er i Oslo og da foreslår jeg dette: Tiggere skal kunne slå seg ned rett foran porten til Stortinget. Eller foran byens Rådhus land og strand rundt. Der er det kun politikere og deres «nærmeste» som vil føle dette på kroppen. La oss da påpeke at det er en kjent sak at våre politikere har bevilget seg høye lønninger og dermed burde kunne forventes å legge igjen såpass mye at det monner i kruset til hun eller han som er så fattig. Tidspunktet kan være fra klokken 09.00 – 15.00; med andre ord den arbeidstiden jeg antar de har. Og i tillegg fra klokken 17-21 for dem som tar seg en tur ned på Stortinget om kvelden.

Her er det opplyst; Securitas-folk og folk som passerer har råd til å dele av sin inntekt; de er jo dessuten så joviale når det trengs at de burde kunne slå av en prat med tiggerne. Kanskje invitere dem på en kopp kaffe på Grand Hotell rett over gaten. Ja, i det hele tatt bare fantasien setter grenser. Nå får de f.... meg vise sitt sanne ansikt!

Og – for ikke glemme at med dette burde politiet kunne si seg fornøyd, også. De vet hvor de skal vende nesa når tiggingen blir for plagsom. Eks vis kan det jo tenkes at tiggerne tar frem trekkspillet og drar «Gudfaren» en gang for mye. Og da kan det nok også tenkes at noen på Stortinget får nok og ringer «onkel». I det hele tatt......

Her jeg bor er vi ikke akkurat bortskjemt med god underholdning på TV. Ikke mange kanaler å velge mellom. Og greit er det egentlig. For ikke kan jeg se at jeg går glipp av særlig mye heller og har derfor vurdert å levere inn TVen for å få bekreftelse på at jeg ikke kan se Tv lenger, og dermed slippe lisensen. Men tv'en har en ganske stor skjerm og er vanskelig å bære eller frakte, så jeg kvier meg for det.

Hva gjelder underholdning på tv er det jo ikke noe å skryte av. Programmer der unge dysfunksjonelle mennesker med tatoveringer hopper til køys med hverandre og demonstrerer sin lave moral er ikke oppbyggende.

Programmer som presenterer mennesker som fremstår som noen fett-berg er heller ikke god underholdning. Det er trakasserende å vise nærbilder av folk som ikke bare er litt overvektige men som er så feite at de knapt kan bevege seg. Det er frastøtende.

TV2 sender bare programmer vi alle har sett før. Eller sport sport sport sport ...

Lørdager/kveld: TvNorge spørrekonkurranse
Lørdager/kveld: Nrk spørrekonkurranse
Lørdager/kveld: TV2 spørrekonkurranse

Reality-programmer som Idol er heller kjedelige. Komiske programmer som standup fra Apollon i England kan være morsomme men ikke alltid. Stand-up med norske komikere må vi vel betale dyrt for å se; der de settes opp på revy-teater rundt om i landet. Gode filmer som speiler vår egen hverdag i Norge er en sjeldenhet. Billige amerikanske serier med et neger-alibi sier alt om kvaliteten. Politisk korrekt så jeg spyr. Det samme med ung-pikers drøm om å bli top-model. Alltid et neger-alibi på lager.

Debattprogrammer med sting er det slutt på. Programmer som provoserer; som Stenstrøms engang var, er det vel ikke lov å sende lenger så lenge sosialistene får bestemme. Med spørsmål: «hva synes du om muslimsk innvandring»? - f eks. Det hadde vært noe. Ikke disse søvndyssende såkalte debattprogrammene fra Litteraturhuset med en debattleder, som er totalt uten nerve. Med deltagere som antagelig får betalt en klekkelig sum for å delta. Kan ikke huske ett program fra den Nrk-posten som jeg orket å se ferdig. Det er greit med arrogante besserwissere som Skei Grande. Men estetisk byr hun meg imot. Litteraturhuset har forøvrig vært og kan være en spennende arena. Har overvært flere spennende debatter der men ikke i politisk korrekte Nrk's regi.

Underholdning jeg virkelig kan le av - det er nyheter.

Ta for eks nyheten om at smuglerbilene som ble låst inne bak et nettinggjerde er stjålet tilbake. Selvsagt er det tragisk. Men for å være ærlig tenker jeg. Så flott! Dere bekrefter vår endeløse naivitet. Låse svære ombygde lastebiler bak et nettinggjerde uten alarm eller kontroll av noe slag er jo bare hysterisk morsomt. Kan du tenke deg en som aldri har sett en film der man klipper hull i et netting-gjerde? En bil-park uten alarmsentral eller overvåking! Denne filmgenren kalles en komedie.

Så har du nyheter om kriminelle som må slippes fri av politiet fordi det ikke finnes arrest-plasser for dem. Er ikke det morsomt så vet ikke jeg!

Eller hva med sosialistiske lærere som forlanger at barna fra islamistan også skal få vaie sine flagg i 17.mai-toget. Det er jo nærmest hysterisk morsomt. Snakk om å bidra til avskyen som herjer land og strand rundt - mot folk som ikke engang har bedt om denne friheten. For det er jo unektelig morsomt at disse døgeniktene legger veien åpen for sine barn og sine barnebarns fremtid. Noen ville kanskje kalle det absurd og tragisk. Men men....

Eller hva med at det ikke er så lett å få tak i narkotika - som i fengsler!

Jo, jeg ler ofte av nyheter på tekst-tv. Papiraviser leser jeg bare en sjelden gang. Nett-aviser heller sjelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar