onsdag 8. mai 2013

Erna Solberg: Uten baller

Ja så dukket katta opp av sekken, da!

Er ikke overrasket overhode. For jeg har plassert Erna for lengst. Jeg har endog harselert med henne i dette essayet:

Den damen er ikke troverdig. At hun fremdeles vagger rundt på det som fremstår som valpe-fett er tankevekkende. Jeg stoler ikke på mennesker som gir blaffen i hva andre mener om denslags. Det lages programmer om nordmenn som blir stadig fetere. Det er endog blitt underholdning på tv. Og legene er bekymret. De som har bidratt til å få dette på agendaen er mennesker som har innsett at de har et problem. Selv golfforbundet har de fått på banen for at folk skal holde seg i form. Men altså ikke Høyres leder Erna Solberg?

Hvorfor skal vi da ha tillit til henne? For det er ikke lenger snakk om en kvinne som etter noen nedturer har fått litt for mange valker. Det er noe som kan skje alle i løpet av livet. Nei, dette fremstår som overvekt som hun har gitt opp å bli kvitt.

Det er nå så - men det bidrar til at det er vanskelig å ta henne på alvor. Som mitt essay skrevet for en god stund tilbake viser; tror jeg Erna er en kvinne som nok er både jovial og hyggelig. Men i disse tider der vi trenger en leder som kan lede landet er det ikke godt nok å være en hyggelig person. Hun/han må ha baller. Jeg tror forresten at Carl I er enig, han skriver i alle fall i sin siste bok at det må ha vært tilfeldig at Erna ble valgt som leder dengang. For hvorfor var hun ikke synlig i 2005? Hun hadde all verdens muligheter til å ta styring dengang. Er noe endret? Nææææ, neppe!

Og er hun mer synlig nå? En ting er å fokusere på partiets programposter, men det hadde ikke vært av veien å si noen ord om den regjeringen som hun håper å erstatte. Retorikken er så koselig atte! Litt vel mye «kaffe og kaker»- stemning rundt Erna. Går det kanskje mye i marsipan-kaker derigårn?

Og nå har hun da også avslørt hvor pinglete hun er. For nå sier hun at det ikke er aktuelt å styre landet uten Venstre og Krf. Hæææ?

Krf med sine synspunkter på u-hjelp og innvandring. Stikk i strid med Frp's agenda. Eller Venstre? Herregud kan du se for deg hvordan det vil se ut? Den muskuløse Trine på den ene siden, Erna med valpefettet i midten og Siv som heller ikke er så sylslank lenger. Tre kvinner; svære fettberg. Et Venstre og et Krf med velgere som med tiden har gått over til Høyre-siden. Under sperregrensen. Med andre ord partier som burde nøye seg med en telefonkiosk når de arrangerer sine landsmøter. Som sagt i VG's leder her forleden.

Erna har altså ikke baller nok til å lede verken sitt parti alene; eller sammen med Siv som nok kommer til å bruke albuene sine gradvis mer og mer etter valget. For blått-blått blir det. Og Erna hun frykter nok ikke bare Siv, men den dagen da hun må argumentere som Statsminister med Trine og Krf-ere, da skal vi nok få se en annen side av Erna. Be-liiiiv me!

Nei, stem Frp dere som ikke er sikre. Med Siv og Frp vet vi hva vi får. Nye veier, bedre helse-vesen færre asylsøkere, politi i gatene, en langt bedre eldreomsorg. Og ikke minst de vil i motsetning til Erna bruke av Oljefondet. Noe den pinglete Erna har signalisert at hun ikke akter å gjøre.

Så kan man jo spørre seg: hvis Erna og Høyre mener at vi vil få et bedre Norge når Jens&co er kastet ut – hvor skal hun få pengene fra? Siv har i alle fall vært ærlig om dette.

Se også: «Erna tar sats» skrevet for ett år siden temmelig nøyaktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar