fredag 2. november 2012

Den pedofile Vågå-ordføreren

Skal si han «har hatt seg» gitt; den pedofile ordføreren; Rune Øygard. Femti samleier over 2 år. Det blir ett – 1 - samleie hver annen uke, det. Uten at kona har visst hva som foregikk?

Nå har jeg holdt kjeft lenge. Jeg var ambivalent til AP's avgjørelse om å si opp mannen innen dommen var falt. Idag «falt» den selv om den ikke er rettskraftig. Fire år mente aktor at han fortjener for sitt griseri. Minst! Den gamle grisen har tuklet med en jentunge i 2-3 år. Helt fra hun var 13 år. Ikke første gang i historien at sånt skjer. Men at overgriper kunne vært oldefaren hennes, det skjer vel ikke så ofte. Han har tatt henne med på hotell-ferie. Han har oppført seg som om han var kjæresten hennes. Han har endog vist henne frem for statsminister Jens Stoltenberg.

Det siste er svært betenkelig. Men ikke overraskende. For hvorfor skulle Jens reagere på dette når han har ført 5 millioner nordmenn bak lyset selv; de siste 7 årene. Han har altså ikke stilt spørsmål ved at hans partivenn Rune reiser land og strand rundt med en jentunge i forsetet?

Det må være pinlig å være forsvarer for en person som så til de grader har løyet om sannheten. Forstår ikke at advokat Yvonne Larsen etter såpass mange avsløringer fremdeles står ved ordførerens side. Hun kunne vel ha nektet, så vidt jeg forstår. Det er vel andre advokater som har forsvunnet fra klientens side før under de samme omstendighetene. En klient som lyver er ikke noe oppsiktsvekkende. Men en klient som står så naken tilbake skjer vel ikke så ofte, vil jeg mene. Personlig ville jeg aldri hatt tillit til en advokat som har gått så til de grader i baret. For sitt eget rykte burde hun ha latt klienten sin i stikken for lengst. Eller er dette bare noe som skjer på amerikansk film?

Larsen har endog bedt retten om å frifinne den pedofile. Ja, for å redde sitt eget skinn så kan hun vel ikke noe annet. Enten slår du ring om klienten eller så gjør du det ikke. Skulle hun ikke be om frifinnelse så hadde hun avslørt sin manglende dømmekraft. Etter alle disse ukene er den vel tynnslitt vil jeg mene.

Aktoratet har lagt ned mye arbeide i å avsløre Øygard som det svinet han er. Men de har tydeligvis holdt enkelte kort tett til brystet. En voksen mann som et helt bygdesamfunn har hatt tillit til, burde ha mer mellom ørene. Men det er tydeligvis ikke der det har sittet. En personlighets-forstyrret mann; uten tvil.

Men hva med kona? Burde ikke hun dele skyld? Hun har visst at mannen hennes har reist land og strand rundt og attpå til delt rom og seng med dette barnet. Datteren til naboen. Som om hun ikke kjenner sin manns innerste fantasier. Høh! Kvinner som vi har sett er ikke borte de heller med ref til Alvdal-saken. Bur dem inne; ordfører Øygard og kona burde ta straffen sammen. For om hun fremdeles står last og bram bak mannen sin burde det stilles spørsmål om hennes medvirkning. Et ektepar er etter diverse lover felles ansvarlig. Hvorfor ikke i dette tilfellet?

Her har jeg en følelse av at saker og ting vil komme til overflaten i kjølvannet av dommen - som faller om kort tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar